Follow us

Semeli Aetheria… και μύρισε καλοκαίρι

Ένα κρασί γενναιόδωρο, με τραγανή οξύτητα και νότες λεμονόχορτου και πιπεριού, που μένουν μέχρι την μακρά επίγευση…

Semeli Aetheria… και μύρισε καλοκαίρι

Κάντε εικόνα, είμαστε σε κάποιο ελληνικό νησί με φόντο το Αιγαίο και προστίθενται και μερικές από τις αγαπημένες καλοκαιρινές γεύσεις από θαλασσινά και ψάρια. Από τo summer puzzle λείπει μόνο το Semeli Aetheria. To αγαπημένο οινοποιείο “Σεμέλη” φρεσκάρει την γκάμα του, με ένα δυνατό λευκό οινικό χαρτί από μαλαγουζιά και chardonnay. Οι δυο ποικιλίες μαζί αποτελούν αχτύπητο καλοκαιρινό δίδυμο, ειδικά όταν προέρχονται από την προνομιακή αμπελουργική ζώνη της Αιγιαλείας, που προικίζεται από την θαλασσινή αύρα του Κορινθιακού και τους δροσερούς αέρηδες των φαραγγιών.

Semeli Aetheria… και μύρισε καλοκαίρι

Ανοίξτε το Aetheria και πρώτα επεξεργαστείτε το λαμπερό χρυσαφί χρώμα, με τις νεαρές πρασινωπές ανταύγειες. Μετά, κλείστε τα μάτια και αφήστε τα αρώματα του πράσινου μήλου, του αχλαδιού και των δροσερών βοτάνων να γαργαλίσουν τις αισθήσεις σας. Είναι η στιγμή για τη δοκιμή, μια γουλιά γεμίζει τον ουρανίσκο. Το κρασί είναι γενναιόδωρο, με τραγανή οξύτητα και νότες λεμονόχορτου και πιπεριού, που μένουν μέχρι την μακρά επίγευση. Επιστρέφοντας στην αρχική εικόνα, τώρα μπορείτε να βάλετε δίπλα του τηγανιτά κολοκυθάκια, αχνιστά μύδια και ψητό καλαμάρι, για παράδειγμα.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.