Follow us

Αμάλθεια… κρασιά πασπαρτού

Σιγά-σιγά μπαίνουμε σε γιορτινό κλίμα… Αυτός ο μήνας και ο επόμενος είναι γεμάτοι ονομαστικές εορτές. Αρκετοί έχουμε αρχίσει να στήνουμε την κάβα μας και οι περισσότεροι αναζητούμε τα κρασιά που θα συνοδεύσουν τα καλέσματα και τα δείπνα...

Αμάλθεια… κρασιά πασπαρτού

Εξίσου βέβαιο είναι, ότι ένα μεγάλο μέρος των κρασιών που επιλέγουμε τα αγοράζουμε από κάποιο σούπερ μάρκετ, περνώντας συνήθως κάποιες στιγμές αμηχανίας μπροστά από τις δεκάδες ετικέτες… Το βασικό μας αγοραστικό κριτήριο αυτήν την περίοδο, μπροστά από το ράφι, είναι να εντοπίσουμε κρασιά ευκολοσυνδύαστα, καλά και οικονομικά. Η σωστή διαμόρφωση και το στήσιμο της κάβας είναι πολύ σημαντικά για να μας οδηγήσουν σε αυτή την επιθυμητή επιλογή.
Μια καλή περίπτωση, όπως διαπιστώσαμε τελευταία, είναι η ανανεωμένη κάβα του Μαρινόπουλου, με τον ειδικό φωτισμό. Χρησιμοποιώντας τις οθόνες αφής, που δίνουν άμεσα βασικές πληροφορίες για το κάθε κρασί, επιλέξαμε το "Αμάλθεια", λευκό και ερυθρό, δυο από τις πρόσφατες ετικέτες του κτήματος Νίκου Λαζαρίδη από τη Δράμα. Βάλαμε τα κρασιά στο γευσιγνωστικό τραπέζι του αθηνόραμαUmami και τεστάραμε την επιλογή μας. Το λευκό από Sauvignon, Trebbiano και Chardonnay στη μύτη ήταν πολύ φινετσάτο, με κλασικές νότες τσαγιού και στόμα πλούσιο και ισορροπημένο. Το ερυθρό "Αμάλθεια", από Cabernet και Merlot, ευωδίαζε αρώματα κόκκινων φρούτων με νότες καραμέλας και το στόμα είχε όγκο, με ωραίες ταννίνες.

Αμάλθεια… κρασιά πασπαρτού

Δυο κρασιά ευκολόπιοτα, ευχάριστα, με πολύ καλή σχέση ποιότητας τιμής και κυρίως με πολλές δυνατότητες για γευστικά ταιριάσματα. Για παράδειγμα, το λευκό κάνει ντουέτο με ψητά ψάρια και δροσερές σαλάτες και το ερυθρό σχεδόν με όλα τα λαδερά πιάτα.
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βιαζόμαστε ή θα είμαστε στον πανικό στησίματος ενός τραπεζιού, καλό είναι να έχουμε στο νου μας ότι μπορούμε να προμηθευτούμε από την κάβα του σούπερ μάρκετ κρασιά, που είναι στο συντηρητή στην κατάλληλη θερμοκρασία, ώστε να μην χρειάζονται προετοιμασία και να μπορούν να σερβιριστούν αμέσως. Επιπλέον, ότι με κρασιά όπως το Αμάλθεια, μπορούμε να κάνουμε εύκολους και γρήγορους συνδυασμούς με ορεκτικά ή με ένα ιδιαίτερο πλατό ελληνικών τυριών.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.