Σκοπός τους όλα αυτά τα χρόνια είναι η υποστήριξη και η ανάδειξη των ιδιαίτερων τοπικών ποικιλιών του θηραϊκού αμπελώνα. Είναι οι μόνοι που καλλιέργησαν και αναβίωσαν τις μοναδικές ποικιλίες Κατσανό, Γαϊδουριά και Βουδόματο. Πίστεψαν σ' αυτές και τις έφεραν στο προσκήνιο, δίπλα στο διάσημο Ασύρτικο της περιοχής. Αποτέλεσμα αυτής της αφοσίωσής τους είναι και το νέο κρασί που μας συστήνουν, το Βουδόματο ροζέ, αποκλειστικά από την ομώνυμη ποικιλία. Πρόκειται για ένα κρασί με χρώμα τριανταφυλλί, που χαρακτηρίζεται από φρέσκα αρώματα κερασιού, φράουλας και ροδιού. Το στόμα του είναι δροσερό, με καλή οξύτητα και ευχάριστες ταννίνες. Είναι ένα πλούσιο ροζέ "πασπαρτού" για την κουζίνα και εύκολα θα του βρείτε θέση δίπλα σε λαδερά φαγητά, τηγανιτά ψάρια, ζυμαρικά με κιμά και πιάτα με πρωταγωνιστή το πικάντικο κοτόπουλο. To Βουδόματο ροζέ ήρθε να προστεθεί στην ενδιαφέρουσα γκάμα κρασιών της οικογένειας Γαβαλά, η οποία περιλαμβάνει, από όχι τόσο συνηθισμένες ετικέτες, όπως είναι το λευκό Κατσανό- που προέρχεται από τις άγνωστες ποικιλίες Κατσανό και Γαϊδουριά και έχει κάνει αίσθηση στην αγορά-, μέχρι το εμβληματικό Ασύρτικο, που εκφράζεται μέσα από την κλασική Σαντορίνη ή το Νυχτέρι και έχουν καθιερώσει τους Αμπελώνες Γαβαλά στο κόσμο του κρασιού.