Follow us

Κόκκινα ελληνικά κρασιά (Γευσιγνωσία)

Κόκκινα ελληνικά κρασιά (Γευσιγνωσία)

Λυρικός 2004 Petit Verdot Παπαϊωάννου

Σκούρο κόκκινο, με κεραμιδί αποχρώσεις.
Τέλεια αίσθηση σοκολάτας, αφήνει ελεύθερα τα αρώματα των κόκκινων φρούτων σε μαρμελάδα, μπαχαρικών του pain d’epices, λιβανιού, βανίλιας.
Στόμα γλυκό, πλούσιο, σφιχτοδεμένο, τέλεια σμιλεμένες τανίνες, εξαιρετική ισορροπία, μεγάλη διάρκεια. (Ιντερβίνο, 210 2852903-8)

Λημνιώνα 2007, Ζαφειράκης

Βαθύ κόκκινο.
Αρώματα φρέσκιας σουλτανίνας, ζαχαρωμένα φρούτα, σοκολάτα και χαρουπόμελο με φυτικότητα από φύλλα δάφνης.
Στόμα γλυκό, πλούσιο, με οξύτητα που το ζωντανεύει, ευχάριστες τανίνες σε ικανοποιητική ποσότητα και ποιότητα, που μένουν μέχρι τέλος σε ένα πρωτότυπο και με χαρακτήρα σύνολο. (Ιντερβίνο)

Πετράδια 2007, Συμεωνίδης/Syrah

Αρκετά βαθύ κόκκινο.
Καλοκουρδισμένα αρώματα από σοκολάτα και καφέ να προηγούνται και το πικρα­μύγδαλο να κάνει γέφυρα με το φρούτο.
Στόμα πλούσιο, με ολοκληρωμένες τανίνες που έχουν λιώσει και αφομοιωθεί, πολύ καλή δομή και μεγάλη αρωματική διάρκεια. (Π. Συμεωνίδης, 25940 92789)

Πλατάνων Όρος Syrah 2007, Kτήμα Φ. Κούκης

Βαθύ κόκκινο, με ιώδεις αποχρώσεις.
Σύνθετα αρώματα από μαρμελάδα κόκκινου φρούτου, γλυκών μπαχαρικών, πικραμύγδαλου και άσπρου πιπεριού.
Στόμα γλυκό και γεμάτο, με καλά ενσωματωμένες τανίνες, ωραία οξύτητα που το ζωντανεύει και του δίνει διάρκεια. (Ιντερβίνο)

Κτήμα Άλφα Syrah 2007, Single Vineyard Χελώνες

Κόκκινο μεσαίου βάθους.
Αρώματα φρέσκων μαύρων φρούτων και μελάνης, αίσθηση λουλουδιών και βοτανικές νότες, δέρμα, πιπέρι και αίσθηση ξύλου.
Στόμα γεμάτο αρμονικό και ισορροπημένο, με ωραία αίσθηση τανινών που γίνονται αρκετά αισθητές προς το τέλος. (Άμβυξ Οenotheque, 210 9692200)

Μέτοικος 2008 Μηλιαράκης/Syrah, Cabernet Sauvignon

Σκούρο κόκκινο με ιώδεις αποχρώσεις.
Αρώματα που παραπέμπουν σε βιολέτα, μαρμελάδα κόκκινων φρούτων και γαλακτικές νότες μαζί με ελαφριά αίσθηση γραφίτη.
Στόμα μεσαίου όγκου, μαλακό, με οξύτητα που του χαρίζει ισορροπία και ήπιες, αρκετά στρόγγυλες, τανίνες. (Aφοί Μηλιαράκη, 2810 741213)

Κτήμα Κατσαρού Merlot 2007

Μαύρο αδιαπέραστο, με λίγες ιώδεις αποχρώσεις. Έντονο και φρέσκο φρούτο δαμάσκηνου με φυτικές νότες, στην κατεύθυνση του γερανιού, και αίσθηση πιπεριού. Στόμα αρκετά πλούσιο, με έντονη αίσθηση τανινών να κυριαρχεί και να δημιουργεί ερωτήματα για το πόσο θα μαλακώ­σουν με την παλαίωση. (Ιντερβίνο)

«Ι» Γουμένισσα 2007 Single Vineyard, Αϊδαρίνης/Ξινόμαυρο

Αρκετά ανοιχτό κόκκινο.
Αρώματα φραμπουάζ που συνοδεύονται από νύξεις ντομάτας και βοτανικές νότες.
Στόμα που ξεκινάει γλυκά και αναπτύσσει σταδιακά ευχάριστα και δυναμικά τις τανίνες του, χωρίς αυτές να χάνουν την κομψότητά τους, παραμένοντας αισθητές και στην επίγευση. (Ιντερβίνο)

Αέναον Merlot 2007, Κτήμα Λαντίδη

Πολύ σκούρο κόκκινο.
Αρώματα λουλουδιών κόκκινων φρούτων, με ευδιάκριτες βοτανικές νότες γαρίφαλου.
Στόμα έντονα γλυκό, πλούσιο, με ωραίες τανίνες και ταιριαστή οξύτητα που προσπαθεί αρκετά επιτυχημένα να το ισορροπήσει και να του δώσει ζωντάνια. (Κτήμα Λαντίδη, 210 6544905)

1000 Nights Αγιωργίτικο 2008, Τζιβάνης

Κόκκινο ζωηρό και νεα­νικό.
Αρώματα κερασιού, έντονα και φρέσκα, με νότες καπνισμένου ξύλου και πράσινου πιπεριού.
Στόμα με γλύκα, γεμάτο, με καλή ισορροπία και μετρημένες, μαλακές τανίνες· ωραία επίγευση. (Γ. Τζιβάνης, 210 2533000)

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.