Follow us

Ελληνικά Syrah (Γευσιγνωσία)

Ελληνικά Syrah (Γευσιγνωσία)

Avantis Collection Syrah 2005
Μαυροπόρφυρο. Πολύπλοκη και εκδηλωτική μύτη από μαύρο κεράσι, πιπέρι, νότες πίσσας, βιολέτα, καραμέλα βουτύρου και σοκολάτα. Στόμα συμπαγές, πληθωρικό και αρμονικό, έξοχα δομημένο, με ταννίνες ζουμερές που γλιστρούν. Σύνθετο άρωμα και μεγάλη διάρκεια στην επίγευση και στο χρόνο ζωής του. (Ανθίδης, 210 6613920)
Βαθμολογία: 90,33/100

Syrah 2006 Παυλίδης
Βαθύ ερυθρό. Αρώματα σύνθετα από ξύλο βαρελιού, καρυδιού, ξερού σύκου, καραμέλα γάλακτος, μπαχαρικών, βανίλιας και νότες καφέ με το φρέσκο φρούτο του κερασιού να έχει μείνει πίσω. Στόμα πληθωρικό και πολύ πλούσιο με έξοχη δομή και ζωηρές ευλύγιστες ταννίνες σε μακριά επίγευση πικρής σοκολάτας. (Ιντερβίνο, 210 2852903-8)
Βαθμολογία: 91/100

Syrah Κτήμα Γεροβασιλείου 2006
Βαθύ ερυθρό, ζωηρό. Πληθωρική σύνθετη και πυκνή μύτη από μαύρο φρούτο, δαμάσκηνο σε μαρμελάδα, πιπέρι, νότες που θυμίζουν πίσσα, με κέδρο και σοκολάτα στο φόντο. Στόμα γεμάτο, εξαιρετικά δομημένο με γλυκιά αρχή, ζωηρή οξύτητα, πολύ καλής ποιότητας ταννίνες, και μακριά πιπεράτη επίγευση. (Ανθίδης / Ιντερβίνο)
Βαθμολογία: 90,33/100

Syrah Δουλουφάκης 2007
Μαυροκόκκινο. Αρώματα μαύρου πιπεριού, βανίλιας, καπνού και γλυκά μπαχαρικά, με δυνατότητα να ανοίξει τη αρωματική του βεντάλια ακόμη περισσότερο. Στόμα με γλύκα, πλούσιο και με εξαιρετικά ζωηρές ταννίνες που το ζωντανεύουν και του δίνουν μεγάλη επίγευση. (Ν. Δουλουφάκης, 2810 792017)
Βαθμολογία: 88,66/100

Terra Leone Syrah 2006 Παλυβός
Πλούσιο βαθυπόρφυρο. Στόμα με γλυκό ξύλο, βανίλια και καπνό πίπας, σταφίδα, δαμάσκηνο, πιπέρι και σοκολάτα που κάνει έντονα αισθητή την παρουσία της. Στόμα γεμάτο, μπαίνει γλυκά και αμέσως μετά ακολουθείται από ισχυρές ταννίνες που θα χρειαστούν χρόνο για να μαλακώσουν. Ισχυρή οξύτητα. (Aνθίδης)
Βαθμολογία: 87,33/100

Syrah Boutari 2006
Γοητευτική και τυπική μύτη με βιολέτα και άφθονο μαύρο φρούτο, κεράσι, πιπέρι αλλά και νότες γαλακτικές και δέρματος. Στόμα γεμάτο και καλοδομημένο, με ταννίνες αρκετά αυστηρές και σκληρές ακόμη, που χρειάζονται χρόνο και του δίνουν μέλλον. (ΙΜΑ Βeverages, 210 8002906)
Βαθμολογία: 86,66

Syrah Εύχαρις 2006
Μαυροκόκκινο. Αρώματα γλυκού βύσσινου, δαμάσκηνου, ξύλου, κομψές ζωικές νότες αλλά και λίγη πίσσα σε φόντο από μαύρο πιπέρι. Στόμα γεμάτο, γλυκό, με ταννίνες που του δίνουν αναλογικά μικρότερη γευστική ένταση από αυτήν που περιμένει κανείς μυρίζοντάς το. (Ιντερβίνο)
Βαθμολογία: 85,66/100

Syrah 2006 Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη
Βαθύ ερυθρό και ζωηρό. Αρώματα μαύρου κερασιού και μαρμελάδας, βοτανικές νότες που θυμίζουν γεράνι, πράσινο πιπέρι αλλά και γαλακτικές νότες. Στόμα αρκετά πλούσιο, θερμό και αρμονικό, με στρογγυλές και ευλύγιστες ταννίνες. (Ανθίδης / Χάλαρης, 210 4935000)
Βαθμολογία: 85/100

Vinum Curtium 2007, Παπαργυρίου
Σκούρο κόκκινο, ακόμη νεανικό. Αρώματα λουλουδιών και φρούτων, δαμάσκηνου, βατόμουρου και βανίλιας. Πληθωρικό και γενναιόδωρο στόμα, με ισχυρές και καλής ποιότητας ταννίνες, αλλά και δεσποτική παρουσία του ξύλου που κυριαρχεί στο τέλος. (Kτήμα Παπαργυρίου, 27420 41554-5)
Βαθμολογία: 85/100

Αβαντίς Syrah 2007
Βαθύ ερυθρό με ιώδεις αποχρώσεις. Μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, πιπέρι και βοτανικές νότες στο ξεκίνημα, ζωικές και αλδεϋδικές νότες στην ανάδευση. Στόμα γλυκό και γεμάτο, με αρκετές και νόστιμες ταννίνες. (Ανθίδης)
Βαθμολογία: 84,66/100

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.