Chateau Vieux Prezat 2003 Medoc
Αρκετά βαθύ ερυθρό. Αρώματα ζαχαρωμένων φρούτων με μεσογειακή θερμότητα, αλλά και άγουρες νότες κέδρου και μελανιού, πιπέρι, δέρμα και μαύρη σοκολάτα. Στόμα εξαιρετικά γλυκόπιοτο, με άψογα ενσωματωμένη οξύτητα φρουτώδεις ταννίνες και μεγάλη επίγευση. (Les Connaiseurs, 210 7239195)
Βαθμολογία: 86,50/100
Chateau Baret 2003 Pessac-Leognan
Βαθύ ερυθρό. Αρώματα φρεσκοκομμένων μικρών κόκκινων φρούτων, καπνός, γλυκά μπαχαρικά και κέδρος, σε ένα σύνολο λίγο κλειστό ακόμη, που θέλει χρόνο για να ανοίξει. Γλυκόπιοτη αρχή, ικανοποιητικό όγκο, οξύτητα που το ελαφραίνει και όμορφες μαλακές ταννίνες, άψογα δεμένες με το πυκνό φρούτο. (Qualit,, 210 6427728)
Βαθμολογία: 87,25/100
Chateau du Courlat 2001 Lussac-Saint Emilion
Μαυροκόκκινο. Έντονα φρουτώδες, με αρώματα φραγκοστάφυλου, βύσσινου, και βοτανικά. Μελάνι, φανερή παρουσία κέδρου και πιπεριού. Στόμα πλούσιο, δυναμικό, νόστιμο και καλά ισορροπημένο με μαλακές ταννίνες, με άφθονο φρούτο σε ένα κομψό σύνολο. (Aίολος, 210 9887341)
Βαθμολογία: 85,75/100
Chateau le Castelot 2004 Saint Emilion
Σκούρο κόκκινο. Πυκνή, αλλά και ταυτόχρονα κλειστή μύτη από μαύρο φρούτο, φραγκοστάφυλο, πιπέρι, δέρμα και καπνό, σε ένα κομψό σύνολο. Στόμα καλοδομημένο, ισχυρό, με σφριγηλές ταννίνες, οι οποίες θέλουν, όπως και η μύτη, χρόνο για να ξεδιπλωθούν. (Santa Maura, 210 7621984)
Βαθμολογία: 84,25/100
Chateau le Carillon 2004 Pomerol
Μεσαίου βάθους ερυθρό. Έντονο και σύνθετο άρωμα φραγκοστάφυλου, δαμασκηνόπαστας, κέδρου, σοκολάτας. μπαχαρικά, και άφθονο πιπέρι. Στόμα καλοδομημένο, κλασικά αυστηρό, με γερές νεανικές ταννίνες, φανερή οξύτητα και τονισμένο το φρούτο. (Deals, 210 2321212-3)
Βαθμολογία: 84/100
Chateau Tronquoy-Lalande 2002 Saint Estephe
Βαθύ ερυθρό. Πυκνή, πιπεράτη μύτη, με δέρμα, καπνό ξύλου, τα οποία δεν του στερούν την κομψότητα. Ισοδύναμη ποσότητα φρούτου και μαρμέλαδας φραγκοστάφυλου. Στόμα καλοδομημένο, με αισθητές, καλής ποιότητας ταννίνες και κάπως τονισμένη οξύτητα, σε ένα σύνολο που θέλει χρόνο. (ΓΕΝΚΑ Εμπορική, 210 5287500)
Βαθμολογία: 83,75/100
Chateau la Rose Pourret 2000 Saint Emilion
Αρκετά βαθύ, με κεραμιδί αποχρώσεις. Εξελιγμένη μύτη μαρμελάδας, σοκολάτας, γλυκών μπαχαρικών, ξερού δαμάσκηνου και πικραμύγδαλου. Στόμα γλυκόπιοτο, μαλακό και γεμάτο, με ταννίνες που ο χρόνος έχει στρογγυλέψει ικανοποιητικά. (Deals)
Βαθμολογία: 83,25/100
Chateau le Crock 2001 Saint Estephe
Ερυθρό μεσαίου βάθους. Εξελιγμένα αρώματα κόκκινων ξερών φρούτων, καπνού, κέδρου δέρματος, πιπεριού και σοκολάτας. Στόμα γεμάτο, με αυστηρές, λίγο στεγνές ταννίνες και οξύτητα που το ελαφραίνει. (Αίολος)
Βαθμολογία: 82,50/100
Chateau de Malleret 2002 Haut-Medoc
Αρκετά βαθύ κόκκινο. Αρώματα κέδρου, πικραμύγδαλου και σοκολάτας μπίτερ, με εμφανές το ξύλο του βαρελιού και κάποιες ζωικές νότες. Στόμα γεμάτο, με λίγο σκληρές ακόμη ταννίνες και ελαφρά τονισμένη, ξεκρέμαστη, οξύτητα. (Οινόκοσμος, 210 9212205)
Βαθμολογία: 82,25/100
Sarget de Gruaud-Larose 2004 Saint Julien
Βαθύ κόκκινο με ιώδεις αποχρώσεις. Μύτη ελκυστική, με αρώματα μαρμελάδας, πικάντικα μπαχαρικά και πιπεράτες νότες. Στόμα μεσαίου όγκου, με στιβαρές ταννίνες, αλλά και ελαφρώς μεταλλική αίσθηση. (Λ. Δ. Χατζημιχάλης ΑΕ, 210 8076705)
Βαθμολογία: 81,25/100