Follow us

Cava Halari: Human spirit(s)

Μια εταιρεία-κολοσσός στο χώρο των οινοπνευματωδών, με σημαντική ιστορία, τεράστια συλλογή από ετικέτες κάθε είδους, καλαίσθητες κάβες και, πάνω από όλα, ιδιαίτερους ανθρώπους.

Cava Halari: Human spirit(s)

Το 1950, ο πατριάρχης της οικογένειας Θοδωρής Χάλαρης άνοιξε στον Πειραιά την πρώτη του κάβα, καταφέρνοντας ν’ αποκτήσει την αντιπροσωπεία της μπίρας Fix, Νο1 στις μπίρες εκείνη την εποχή. Το 1975, τα παιδιά του, ο Νικόλαος και ο Παναγιώτης, πήραν στα χέρια τους μια μικρή επιχείρηση, την οποία μέσα σε περίπου 30 χρόνια μεταμόρφωσαν στην κορυφαία ίσως εταιρεία εμπορίας οινοπνευματωδών στην Ελλάδα. Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί: περισσότεροι από 4.500 πελάτες σε όλη την αγορά (σούπερ μάρκετ, clubs, restaurants, ξενοδοχεία κ.λπ.) της Ελλάδας, 64 εταιρικά οχήματα, δύο υποκαταστήματα στο κέντρο του Πειραιά κι ένα στο κέντρο της Αθήνας.

Η ποικιλία των ετικετών του κρασιού και των οινοπνευματωδών τεράστια. Μόνο η συλλογή από malts περιλαμβάνει 200 αποστακτήρια! Στα ποτά έχουν περίπου 550 ετικέτες, στις μπίρες 50, ενώ οι οινικές επιλογές ξεπερνούν τις 1.500. Υπάρχουν μάλιστα ειδικές συνεργασίες με Κτήματα, όπως οι Αμπελώνες Καραβιτάκη, Αντωνόπουλου, το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Κάναβα Αργυρός, αλλά και πολλές ετικέτες από ξένους αμπελώνες, με πολλές ετικέτες από το Μπορντό αλλά και από τον Νέο Κόσμο. Οι σαμπάνιες τους ξεπερνούν τις 40, ενώ αντιπροσωπεύει οίκους όπως τους οι Courvoisier, Patron, Pommery Champagne, Peureux.

Cava Halari: Human spirit(s)

Ένα νέο απόκτημα της Cava Halari είναι η λέσχη Choix Wines and Spirits Club που δημιουργήθηκε για να στηρίξει την παρουσίαση των προϊόντων τους, με γευσιγνωσίες, newsletters, ειδικά προγράμματα εκπτώσεων, καθώς και τη δημιουργία ειδικευμένου τμήματος στις μελέτες οίνου τόσο για connaisseurs και επαγγελματίες όσο και για καταναλωτές.

Ένα άλλο μεγάλο κομμάτι των δραστηριοτήτων τους αποτελεί το τμήμα δώρων και το yachting delivery (Πειραιάς γαρ!). Όλα αυτά, και πολλά άλλα μου εξιστορούσε ενώ μου έκανε το tour η κυρία Λίτσα Χάλαρη. Και δεν θα μιλήσω για το πάθος της για το κρασί, αλλά για τη φιλοσοφία της. «Αγόρι μου, τα πράγματα τα χτίζεις μόνος σου. Μη νομίζεις πως τα βρήκαμε όλα εύκολα. Μακάρι να ήξερες πόσα κιβώτια έχουμε κουβαλήσει με τον άντρα μου και τον αδερφό του τα πρώτα μας χρόνια», μου είπε περήφανα και με κέρδισε.

Cava Halari
Ακτή Μουτσοπούλου 74, Φρεαττύδα, 2104184817.
Λ. Χατζηκυριακού 75-77, Χατζηκυριάκειο, Πειραιάς, 2104184000.
Χ. Τρικούπη 54 & Βαλτετσίου, Αθήνα, 2103611111

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.