«Ήδυσμα Δρυός Chardonnay 2006», Κτήμα Τέχνη Οίνου, τοπικός οίνος Δράμας
Επιλογή με στιλ boutique
Γιατί να το αγοράσετε
Για να ξεχωρίζετε απ’ όσους νομίζουν ότι τα Chardonnay έχουν γίνει βαρετά και για να αρχίσετε να παλαιώνετε λευκά ελληνικά κρασιά.
Το προφίλ του
Διακριτικά χρυσοπράσινο, με όμορφο άρωμα λεμονάτου φρούτου και ξηρών καρπών από την «ανατροφή» του στο βαρέλι. Πικάντικη και πλούσια γεύση, με ολόφρεσκη, ζωηρή και τραγανή αίσθηση φρούτου. Το νιώθεις για πολλή ώρα στο στόμα.
Η συνοδεία του
Όλα τα πιάτα με αστακό ή καραβίδα και ψάρια με ελαφριά λευκή σος. Ταιριάζει ωραία και με ελαφριά ορεκτικά.
«Guigal Cotes du Rhone 2003», από τη νότια πλευρά της Κοιλάδας του Ροδανού, νότια Γαλλία. Εισαγωγή: ΓΕΝΚΑ
Το θερμό ταμπεραμέντο του γαλλικού Νότου
Γιατί να το αγοράσετε
Για ν’ απολαύσετε εξαιρετικό γαλλικό κρασί χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία.
Το προφίλ του
Γεμάτο πλούτο και ενδιαφέρον. Όμορφα ρουμπινένιο, με ένα μπουκέτο αρωμάτων που θυμίζουν σκούρα φρούτα και πικάντικα μπαχαρικά. Γεύση ισορροπημένη, που παίζει με το πικάντικο φρούτο, τη δύναμη των τανινών και τη ζωηράδα της οξύτητας.
Η συνοδεία του
Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα – αρκεί να μην έχει πολλά κάστανα στη γέμιση. Επίσης στέκει ιδανικά δίπλα σε πιάτα φασιανού και πάπιας.
«Μικροκλίμα Παπαϊωάννου 2001», Ο.Π.Α.Π. Νεμέα.
Ένα μεγάλο ελληνικό κόκκινο κρασί
Γιατί να το αγοράσετε
Για να νιώσετε πώς είναι ν’ απολαμβάνεις ένα τόσο καλό κρασί.
Το προφίλ του
Μόνο ο Θανάσης και ο Γιώργος Παπαϊωάννου θα μπορούσαν να φτιάξουν ένα τέτοιο κρασί. Μαυροκόκκινο, με ιδιαίτερα εξωστρεφές μπουκέτο από πλήθος αρωμάτων: βύσσινο και μαύρο κεράσι, γλυκά μπαχαρικά, καπνός, άσπρο πιπέρι και καραμέλα γάλακτος! Έξοχη γεύση, δυνατά «στημένη», γεμάτη πλούτο και έντονες τανίνες. Ατέλειωτη επίγευση. Ένα κρασί-αριστούργημα.
Η συνοδεία του
Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα πιάτα κρεατικών.
«Bontempo 2005», Tenuta del Castello, Toscana Rosso, Indicazione Geografica Tipica. Εισαγωγή: Οινωδία του Sommelier
Έκπληξη, ανακάλυψη, ευχαρίστηση
Γιατί να το αγοράσετε
Για να χαρείτε την Τοσκάνη όσο τραβά η ψυχή σας!
Το προφίλ του
Κερασένιο, σε σκούρες αποχρώσεις. Ελκυστικό άρωμα μαύρου κερασιού, παίζει με «νότες» δέρματος, πιπεριού και πίσσας. Ευτυχώς, δεν έχει βαριά γεύση, ενώ τα πιπεράτα και φρουτώδη στοιχεία του δένουν αρμονικότατα με την οξύτητα. Πολύ ευχάριστα ελαφρύ και πιπεράτο.
Η συνοδεία του Ταιριάζει με λιπαρά αλλαντικά και ζυμαρικά με πικάντικο ραγού κουνελιού.
«Απηλιώτης», Κτήμα Σιγάλα, Επιτραπέζιος Επιδόρπιος Οίνος Σαντορίνης από την ερυθρή ποικιλία Μανδηλαριά.
Γλυκές απολαύσεις
Γιατί να το αγοράσετε
Δεν επιθυμείτε να δοκιμάσετε το καινούργιο γλυκό κρασί του Πάρη Σιγάλα;
Το προφίλ του
Ένας τύπος κρασιού με ασυνήθιστο ενδιαφέρον. Μαυροκόκκινο, με φρουτώδη αρώματα που θυμίζουν κυρίως βύσσινο γλυκό, ξερό δαμάσκηνο και μαύρη σταφίδα. Ιδιότυπο «στήσιμο» της έντονης γεύσης, μαζί με αναγνωρίσιμη
παρουσία τανινών.
Η συνοδεία του
Υπέροχο με φουά γκρα και πουρέ σύκων. Ταιριάζει και με τη χριστουγεννιάτικη πουτίγκα.