Follow us

Wine Garage: Οινικός μοντερνισμός

Οι οινοπαραγωγοί και το κρασί γενικότερα εκμοντερνίζονται, στις μεθόδους καλλιέργειας, στην οινοποίηση, στο marketing. Θα μπορούσαν λοιπόν οι κάβες να μείνουν στάσιμες; Στη Wine Garage δείχνουν να έχουν κατανοήσει απόλυτα τα νέα δεδομένα.

Wine Garage: Οινικός μοντερνισμός

Η αγαπημένη κάβα των βορείων προαστίων έχει εισβάλει και στις καθημερινές συνήθειες των «ψαγμένων» οινόφιλων του κέντρου. Με το που περνάς τη μεγάλη μεταλλική πόρτα στην Ξενοκράτους, αντιλαμβάνεσαι ότι εδώ συμβαίνει κάτι διαφορετικό σε σχέση με άλλες κάβες, τόσο στο στιλ όσο και στη φιλοσοφία.

Τα μπουκάλια των κρασιών είναι αραδιασμένα, εν είδει parking (sic), σε οπές στους πορτοκαλί τοίχους, ενώ οι γκρι λεπτομέρειες και η μίνιμαλ χωροταξία αφήνουν μια ελαφρώς industrial «επίγευση».

Η φιλοσοφία του Wine Garage, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, είναι να προσεγγίσει όλες τις ηλικίες και να δημιουργήσει δεσμούς ανάμεσα στον Έλληνα καταναλωτή και το εμφιαλωμένο κρασί. Στην προσπάθειά τους αυτή διοργανώνουν οινικές συζητήσεις και θεματικές γευσιγνωσίες κάθε εβδομάδα (ζητήστε το πρόγραμμα γευσιγνωσιών).

Wine Garage: Οινικός μοντερνισμός

Ειδικότητά τους τα εισαγόμενα, κυρίως, κρασιά. Διαθέτει πλούσια συλλογή από τις πιο γνωστές οινοπαραγωγούς χώρες και περιοχές (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Ουγγαρία, Λίβανος, Αργεντινή, Χιλή, Ν. Αφρική, Καλιφόρνια, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία), χωρίς βέβαια να αμελεί και τις καλές ετικέτες από όλο το εύρος του οινικού χάρτη της Ελλάδας. Θα βρείτε μεγάλα κρασιά από τους παγκοσμίου φήμης οίκους Louis Jadot, Μ. Chapoutier, J&F Lurton, Concha Y Toro, Frescobaldi, Marques De Murrieta, Trimbach, Kendall Jackson, όπως επίσης και διάσημα chateaux από την περιοχή του Bordeaux, όπως τα Chateau Margaux, Chateau Lascombes, Chateau Haut-Brion κ.ά., σε ιδιαίτερες και σπάνιες χρονιές.

Έχουν φροντίσει όμως και για όσους αγαπούν τα αποστάγματα (Εau de Vie Trimbach, Grappas Marolo), τα malt whiskies (Ardbeg, Laphroaig, Glenrothes), τους ενισχυμένους οίνους Port και Sherry των παραγωγών Emilio Lustau και Quinta Do Noval, το παλαιωμένο ρούμι, τα εξαιρετικά cognac (Domaine Frapin), cavas και brandies από την Ισπανία (Mascaro) και τη βότκα από σταφύλι όπως η Idol. Σημειώστε ότι οι περισσότερες ετικέτες στη μεγάλη συλλογή κρασιών και ποτών είναι αποκλειστικά επιλεγμένες για τα Wine Garage και πλαισιώνονται από gourmet προϊόντα από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελλάδα, αλλά και από βιβλία ή αντικείμενα για οινόφιλους με την υπογραφή μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, όπως το ανοιχτήρι που σχεδίασε ειδικά για τα Wine Garage η Χ. Μόραλη.






Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.