Λίγες ετικέτες έχουν αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία της ελληνικής αμπελουργίας όσο το Château Carras (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης “Πλαγιές Μελίτωνος”). Με τη συνεργασία των ανθρώπων του Domaine Porto Carras, έχουν εξασφαλιστεί 7 διαφορετικές χρονιές του, για μια ιδιαίτερη γευσιγνωσία, με οδηγό - καθοδηγητή τον Αλέξανδρο Σακκά, ειδήμονα του οίνου, οινικό σύμβουλο (και απολαυστικό αφηγητή): στα ποτήρια μας θα ρεύσουν οι χρονιές 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004 και ένα… “άλμα στην ιστορία” με το 1995.
Μετά τη δοκιμή, αξιολόγηση και, βέβαια, σχετική συζήτηση, ο Νεκτάριος Κεφάλας, ψυχή του Fabrica de Vino, έχει ετοιμάσει ένα ειδικό μενού τριών πιάτων για το δείπνο της βραδιάς, που θα συνοδεύεται από ένα πλατό τυριών: σαλάτα σπανάκι με ζεστή sauce από ξύδι, μέλι και τραγανό bacon, μπουκέτο από σπαράγγια, τυλιγμένο σε ισπανικό jamon, αρνίσιο μπουτάκι γεμιστό με μυρωδικά και γραβιέρα Κρήτης, plateau παλαιωμένων τυριών για κόκκινο κρασί.
Η συμμετοχή στη βραδιά κοστίζει - μαζί με το δείπνο - 30 ευρώ το άτομο - και είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση. Ώρα προσέλευσης 21:00.
Fabrica de Vino, Εμμανουήλ Μπενάκη 3 Ομόνοια, τηλ. 21 0321 4148