ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY

7 χρονιές Château Carras στο Fabrica de Vino

H βραδιά της Πέμπτης 29 Μαρτίου στο Fabrica de Vino προβλέπεται σημαντική και πολύ ενδιαφέρουσα για τους φίλους του κρασιού, με επτά επιλεγμένες χρονιές Château Carras στα ποτήρια…

7 χρονιές Château Carras στο Fabrica de Vino

Λίγες ετικέτες έχουν αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία της ελληνικής αμπελουργίας όσο το Château Carras (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης “Πλαγιές Μελίτωνος”). Με τη συνεργασία των ανθρώπων του Domaine Porto Carras, έχουν εξασφαλιστεί 7 διαφορετικές χρονιές του, για μια ιδιαίτερη γευσιγνωσία, με οδηγό - καθοδηγητή τον Αλέξανδρο Σακκά, ειδήμονα του οίνου, οινικό σύμβουλο (και απολαυστικό αφηγητή): στα ποτήρια μας θα ρεύσουν οι χρονιές 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004 και ένα… “άλμα στην ιστορία” με το 1995.

Μετά τη δοκιμή, αξιολόγηση και, βέβαια, σχετική συζήτηση, ο Νεκτάριος Κεφάλας, ψυχή του Fabrica de Vino, έχει ετοιμάσει ένα ειδικό μενού τριών πιάτων για το δείπνο της βραδιάς, που θα συνοδεύεται από ένα πλατό τυριών: σαλάτα σπανάκι με ζεστή sauce από ξύδι, μέλι και τραγανό bacon, μπουκέτο από σπαράγγια, τυλιγμένο σε ισπανικό jamon, αρνίσιο μπουτάκι γεμιστό με μυρωδικά και γραβιέρα Κρήτης, plateau παλαιωμένων τυριών για κόκκινο κρασί.

Η συμμετοχή στη βραδιά κοστίζει - μαζί με το δείπνο - 30 ευρώ το άτομο - και είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση. Ώρα προσέλευσης 21:00.

Fabrica de Vino, Εμμανουήλ Μπενάκη 3 Ομόνοια, τηλ. 21 0321 4148

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.