Follow us

7 Χωριά του Σιγάλα

Μια πολύ ελκυστική συλλογή από εφτά διαφορετικά κρασιά της Σαντορίνης, που παίζουν με τα κοινά και τις διαφορές τους…

7 Χωριά του Σιγάλα

Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος, από τότε που ο Πάρις Σιγάλας, ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του ελληνικού οίνου, μας κάλεσε για να μας αποκαλύψει ένα φιλόδοξο όνειρό του, με πρωταγωνιστή, όπως είναι φυσικό το συναρπαστικό ασύρτικο: 7 καινούρια κρασιά και τα 7 αποκλειστικά από ασύρτικο. Το νέο είναι ότι κυκλοφόρησαν!
Μια ποικιλία που δεν πρεσβεύει μόνο τις ιδιαιτερότητες ενός μοναδικού νησιού, αλλά αποτελεί και σημαία της ελληνική οινικής ποιότητας σε ολόκληρο τον οινικό κόσμο. Ο λόγος είναι απλός… Tο ασύρτικο ρουφάει τα χαρακτηριστικά του ηφαιστειογενούς εδάφους και αναπτύσσει αρώματα και γεύσεις, που φλερτάρουν με σπάνιες απολαύσεις. Βρίσκεται στην κορυφή των βαθμολογιών από ξένους και Έλληνες οινοκριτικούς, ταξιδεύει σε πολλές χώρες του εξωτερικού και κρατάει θέση στις συλλογές όλων των οινόφιλων.

7 Χωριά του Σιγάλα

Ο Πάρις Σιγάλας προσθέτει έναν ακόμα λόγο στην καθιέρωσή του και μάλιστα πολύ σημαντικό: και τα εφτά νέα κρασιά προέρχονται εκατό τις εκατό από ασύρτικο, και τα εφτά όμως είναι από διαφορετικά χωριά της Σαντορίνης. Τι πιο ιντριγκαδόρικο; Με αυτό τον τρόπο έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε εις βάθος την νούμερο ένα κυκλαδίτικη ποικιλία και να τσεκάρουμε όλες τις επιμέρους διαφορές και δυνατότητες της. Σε κάθε χωριό, ο τρύγος έγινε ανάλογα με την κατάσταση του σταφυλιού, σε ξεχωριστές δηλαδή ημερομηνίες, σε κάθε περίπτωση όμως τα κρασιά παρέμειναν μετά το τέλος της ζύμωσης για ένα διάστημα μαζί με τις οινολάσπες, ώστε να ενισχύσουν την οξύτητα και το σώμα τους.
Η αβανταδόρικη συλλογή των Σαντορινιών χωριών αποτελείται από την ευχάριστη και φρουτώδη Οία, τον δροσερό και ανθικό Πύργο, τον φινετσάτο και τραγανό Βούρβουλο, το ρομαντικό και ισορροπημένο Ημεροβίγλι, τα ζωηρά Φηρά, το πλούσιο Μεγαλοχώρι και το σύνθετο Ακρωτήρι. Σε όλα, βέβαια, υπάρχει έντονο το dna της ποικιλίας με τις ωραίες νότες των ορυκτών σε πρώτο πλάνο και τις φρέσκες νότες των εσπεριδοειδών.
Εντοπίστε και τα 7 και κάντε το δικό σας τσεκάρισμα!

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.