Follow us

5 εύκολα καλοκαιρινά cocktails με κρασί

Το κρασί ακόμη και το καλοκαίρι έχει φανατικούς οπαδούς, έτσι σας συγκεντρώσαμε πέντε ενδιαφέρουσες και εύκολες συνταγές cocktail με κρασί που θα συνοδεύσουν τα καλοκαιρινά σας απογεύματα.

5 εύκολα καλοκαιρινά cocktails με κρασί

Από τη Βάσω Κουτσοβούλου

Ποιά ποτά μπορούν να μας συντροφεύσουν όλες τις ώρες και μέρες του καλοκαιριού στα ατελείωτα πάρτυ, στη βεράντα, στην παραλία; Μα φυσικά τα δροσερά και νόστιμα cocktails που επιλέγουμε βάσει της πρώτης ύλης που προτιμάμε. Cocktails με τζιν, βότκα, τεκίλα και ρούμι αλλά και βάσει της γεύσης, δηλαδή γλυκά, ξινά, πικρά ή ο συνδυασμός αυτών, με την προσθήκη των αγαπημένων μας χυμών φρούτων και bitters που δίνουν ένταση και φρεσκάδα στο ποτό μας. Ειδικά, όταν φτάνουμε στο στολισμό με άλλα να στολίζονται με ένα κομμάτι φρούτου όπως μια φέτα καρπούζι ή λεμόνι, είναι σίγουρο ότι τα cocktails θα μας φτιάξουν τη διάθεση!

Τι γίνεται, όμως, με όσους προτιμούν το κρασί αλλά λιγουρεύονται να πιουν και ένα cocktail; Επειδή, δεν μπορούμε να αφήσουμε παραπονεμένους και τους λάτρεις του κρασιού ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς πέντε εύκολες συνταγές για ωραία, ευφάνταστα και δροσιστικά cocktails με βάση το κρασί.

Μελετήστε τις συνταγές, δοκιμάστε τα και επιλέξτε αυτά που ταιριάζουν στις γεύσεις και στο στιλ σας.

#1 Aperol Spritz

Εύκολο cocktail με άρωμα και γεύση Ιταλίας

5 εύκολα καλοκαιρινά cocktails με κρασί

Υλικά
Aperol
Prosecco
Σόδα
Πάγος

Εκτέλεση (για 1 ποτό)
Σε ένα ποτήρι κρασιού που περιέχει πάγο, σερβίρουμε 2 μέρη από το Aperol, 3 μέρη από το Prosecco και 1 μέρος με σόδα. Γαρνίρουμε με μια φέτα πορτοκάλι.

#2 Sangria

Ένα πολύ αγαπημένο ποτό που πίνεται όλες τις εποχές του χρόνου, πόσο μάλλον το καλοκαίρι.

Υλικά
Φρέσκο κόκκινο κρασί ημίξηρο ή ημίγλυκο καλά παγωμένο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λευκό ή ροζέ κρασί, αντίστοιχα)
Φρούτα εποχής ψιλοκομμένα ή/και χυμός
Πάγος

Εκτέλεση (για 1 ποτό)
Βάζουμε το κρασί καλά παγωμένο σε μια μεγάλη κανάτα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρούτα και λίγο πάγο. Υπολογίστε τα φρούτα μαζί με τον πάγο να φτάνουν πάνω από την μέση της κανάτας. Σερβίρουμε σε ποτήρι κρασιού και γαρνίρουμε με φέτες από τα φρούτα.

#3 Kir με ξηρό κρασί

Μια παραλλαγή του περίφημου cocktail kir royal

Υλικά
Λευκό ξηρό κρασί με οξύτητα και φρουτώδες άρωμα (Μοσχοφίλερο, Μοσχάτο) καλά παγωμένο
Creme de cassis ή σιρόπι γρεναδίνης (ροδιού δηλαδή)

Εκτέλεση (για 1 ποτό)
Σε ένα ποτήρι κρασιού σερβίρουμε περίπου 10–20 ml (όσο πιο πολύ βάλετε τόσο πιο γλυκό θα γίνει), creme de cassis ή σιρόπι και συμπληρώνουμε με το κρασί.

Tip: για ένα non alcoholic kir, μπορούμε να προσθέσουμε στο σιρόπι γρεναδίνης κρασί χωρίς αλκοόλ.

#4 Mojito με λευκό κρασί

Ένα mojito με οινική πινελιά

Υλικά
Ρετσίνα
Λεμονάδα με ανθρακικό
Λάιμ
Μέντα
Μαύρη ζάχαρη
Πάγος

Εκτέλεση (για 1 ποτό)
Γεμίζουμε με πάγο ένα μακρόστενο ποτήρι τύπου σωλήνα. Προσθέτουμε τη Ρετσίνα μέχρι τα 3/4 του ποτηριού. Συμπληρώνουμε με την λεμονάδα και το φρέσκο χυμό από λάιμ. Χτυπάμε στο γουδί τα φύλλα μέντας με λίγη καστανή ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο ποτήρι ενώ γαρνίρουμε με μια φέτα λάιμ.

#5 Kir με αφρώδες κρασί

Το περίφημο kir royal

Υλικά
Σαμπάνια λευκή και ξηρή καλά παγωμένη
Creme de cassis ή σιρόπι γρεναδίνης (σιρόπι ροδιού)
Kεράσια ή φράουλες

Εκτέλεση (για 1 ποτό)
Σε ένα ποτήρι σαμπάνιας σερβίρουμε 10-15 ml Creme de cassis ή το σιρόπι και συμπληρώνουμε με την σαμπάνια. Γαρνίρουμε με 1-2 κερασάκια ή μία φράουλα.

Tip: εναλλακτικά αντί για σαμπάνια που ίσως ξεφεύγει από τον προϋπολογισμό μας μπορούμε να επιλέξουμε ένα οποιοδήποτε Ελληνικό λευκό και ξηρό αφρώδες.

Καλή επιτυχία και στην υγειά σας!

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.