Υλικά
2 σταγόνες λάδι μαύρης τρούφας Υλικά
50 ml βότκα Absolut Pear
10 ml Cointreau
10 ml χυμός λεμονιού
5 ml σιρόπι ζάχαρης
Μισό φρέσκο αχλάδι Αέρας τρούφας
3 σταγόνες λάδι τρούφας
60 ml νερό
5 ml σιρόπι ζάχαρης
1 γρ. λεκιθίνη
Εκτέλεση
Λιώνουμε ελαφριά το αχλάδι στον πάτο του σέικερ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Χτυπάμε και σουρώνουμε διπλά.
Γαρνίρουμε με 2 κομμάτια αχλαδιού στις άκρες του ποτηριού –σαν φτερά αγγέλου–, αφού απογεμίσουμε με τον αέρα τρούφας.
Αέρας τρούφας Τα υλικά τοποθετούνται σε μια ειδική τρόμπα (μοιάζει με την τρόμπα οξυγόνου του ενυδρείου), απ’ όπου βγαίνει αφρός ο οποίος έχει μεν την όψη της σαπουνάδας, αλλά πολύ πιο σταθερή υφή χάρη στη λεκιθίνη.
Μια πιο απλή προσέγγιση είναι να βάλετε ανακατεμένα όλα τα υλικά σε ένα σιφόνι, να εφαρμόσετε μια αμπούλα αζώτου και να το κρυώσετε καλά στο ψυγείο.