Υλικά
Υλικά (για 16 σφηνάκια)
16 στρείδια ή 16 μεγάλα μύδια (ελαφρά αχνισμένα)
2 κ.σ. Oύζο 12
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
180 ml χυμός ντομάτας
1/4 κ.γλ. Tabasco
1 κ.γλ. Worcestershire sauce
Τριμμένος πάγος
Αλάτι με σέλινο, για κοκτέιλ
Φυλλαράκια δυόσμου για τη διακόσμηση
Παρασκευή
Τοποθετείτε ένα στρείδι ή ένα μύδι στον πάτο κάθε ποτηριού.
Αναμειγνύετε τα υπόλοιπα υλικά σε μια καράφα και μοιράζετε το μείγμα στα σφηνάκια.
Σερβίρετε κρύο, με λίγο τριμμένο πάγο και διακοσμείτε το κάθε ποτήρι με ένα φυλλαράκι δυόσμου.
Σημ.: Για να αχνίσετε τα μύδια, τα καθαρίζετε καλά και τα βάζετε για λίγα λεπτά σε μια κατσαρόλα με λευκό κρασί που βράζει με ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο, και τα αφήνετε, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, λίγα λεπτά, μέχρι να ανοίξει το κέλυφός τους.
Πετάτε όσα δεν ανοίξουν.
Και γιατί θα πρέπει όλοι οι σαρακοστιανοί μεζέδες να τρώγονται; Αυτόν ας τον πιούμε! Μια ιωδιούχα έκπληξη μάς περιμένει στον πάτο του ποτηριού: ένα παχουλό στρείδι που μοσχοβολά θαλασσινή αλμύρα.