Το εορταστικό ελληνικό cocktail που θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο

Το ρούμι El Dorado και η συνταγή του Αλέξανδρου Τσελέπη

Χρυσούλα Κυριακοπούλου Χρυσούλα Κυριακοπούλου Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019

Η συνταγή του Αλέξανδρου είναι πολύ ιδιαίτερη, καθώς ενώνει γεύσεις από διαφορετικά μέρη του κόσμου και καταφέρνει να τα ισορροπήσει και να τα αναδείξει…

Το εορταστικό ελληνικό cocktail που θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο

Το ελληνικό bartending και οι Έλληνες bartenders δεν σταματούν να διακρίνονται στο εξωτερικό και να τραβάνε τα βλέμματα της παγκόσμιας spirit κοινότητας.

Αυτή τη φορά, με βάση το διάσημο, premium ρούμι El Dorado, διαδίδεται σε όλη την Ευρώπη μια συνταγή, που φέρει την υπογραφή του Έλληνα brand Ambassador Αλέξανδρου Τσελέπη. Σημαντική επιτυχία, όταν ένα τόσο γνωστό brand επιλέγει μια ελληνική προσπάθεια και πρόταση για να κάνει την εορταστική της καμπάνια στις μητροπόλεις του bartending.

Το εορταστικό ελληνικό cocktail που θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο

Η συνταγή του Αλέξανδρου είναι πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή. Ενώνει γεύσεις από διαφορετικά μέρη του κόσμου και καταφέρνει να τα ισορροπήσει και να τα αναδείξει. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι είναι εύκολη και μπορεί να τη δημιουργήσει ο καθένας πολύ γρήγορα στο σπίτι του και να εντυπωσιάσει τους φίλους και τους καλεσμένους στο γιορτινό τραπέζι.

Το εορταστικό ελληνικό cocktail που θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο

Σημειώστε, ότι το εορταστικό cocktail μαζί με το El Dorado 12 ετών, θα κυκλοφορήσουν σε μια πολύ ωραία συλλεκτική συσκευασία για τις γιορτές, στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Στην Αθήνα, θα μπορούμε να το βρούμε σε επιλεγμένα σημεία ενώ κάποιος, που κατοικεί μακριά, μπορεί να το παραγγείλει από την εταιρεία Granikal.

Για να αρχίσετε από τώρα να κάνετε δοκιμές και να είστε έτοιμοι για τις γιορτές, δείτε τη συνταγή και τα απλά βήματα για να το φτιάξετε.

Cocktail Suggestion

Υλικά:

50 ml 12 year old El Dorado rum
30 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
20 ml μέλι
10 ml Grand Marnier
2 δόσεις soya sauce
100 ml 3 Cents ginger beer
Δυόσμο

Εκτέλεση: Εκτός της ginger beer και του δυόσμου, βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα shaker μαζί με πάγο και ανακινείτε για 5 δευτερόλεπτα. Διπλοσουρώνετε στο ποτήρι του El Dorado και γεμίζετε με πάγο. Απογεμίζετε με ginger beer και γαρνίρετε με τον δυόσμο.


Ποτά

Cocktails

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος