Follow us

Το «Asylum» του Pol Εμμανουηλίδη

Μια νέα γενιά μπίρας παίζει με τη διαφορετικότητα και τις αντιθέσεις και γίνεται μια κανονική, καθημερινή συνήθεια απόλαυσης…

Το «Asylum» του Pol Εμμανουηλίδη

Asylum στα λατινικά είναι ο ιερός χώρος, όπου έβρισκαν στην αρχαιότητα καταφύγιο όσοι ήθελαν να προστατευτούν. Η λέξη άσυλο μέχρι σήμερα έχει την ίδια ερμηνεία, εκφράζει δηλαδή την ανάγκη όλων για ασφάλεια. Αυτό το πρωτότυπο όνομα συναντήσαμε στη νέα μπίρα του Pol Εμμανουηλίδη, γραμμένο σε μια εντυπωσιακή ετικέτα, που βγάζει απίστευτη δύναμη μέσα από τη λιτότητα της.

Ο Pol Εμμανουηλίδης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στον κόσμο της μπίρας. Είναι από τους ανθρώπους που μας πήραν από το χέρι, μας σύστησαν τη μεγάλη γκάμα που μπορεί έχει αυτό το ποτό και μας πήγαν βήματα παρακάτω στην "πίνειν" κουλτούρα του και στη homemade παραγωγή του ( βλέπε beerdeli.gr). Μετά από αρκετές συνεργασίες σε καινούργιες μικροζυθοποιίες, με ενεργή συμμετοχή στις συνταγές, υπογράφει στη δική του πλέον Asylum Brewing Co την πρώτη ετικέτα, μια μπίρα τύπου saison.

Το «Asylum» του Pol Εμμανουηλίδη

Μια ακόμα καινοτομία: δεν επιλέγει μια εύκολη και δημοφιλή κατηγορία, αλλά διευρύνει τη γκάμα της μπιροεμπειρίας με μια ιδιαίτερη ξανθιά. Οι μπίρες τύπου saison (που σημαίνει "εποχή") παράγονται εδώ και αρκετούς αιώνες, με αφετηρία τη Βαλλονία στο Βέλγιο. Τότε, οι χωρικοί ετοίμαζαν τον χειμώνα τις μπίρες του καλοκαιριού και κάθε φάρμα είχε τη δική της συνταγή. Αυτές οι saison μπίρες ήταν ελαφριές, χαμηλόβαθμες, με πλούσιο άρωμα και ελαφρώς πικάντικη γεύση και προορίζονταν για τους εποχικούς εργάτες του καλοκαιριού, τους «saisonniers» από όπου πήραν και το όνομα τους.

Με έμπνευση αυτή την κατηγορία, ο Pol πρόσθεσε πινελιές «αναβάθμισης» και το αποτέλεσμα είναι μια διαφορετική μπίρα, που φλερτάρει με τις αντιθέσεις. Ευχάριστη και ευκολόπιοτη, αλλά σύνθετη και πολύπλοκη, ελαφριά αλλά και με βάθος, δροσερή, αλλά και πικάντικη. Στη μύτη, βγάζει γοητευτικά αρώματα φρέσκων φρούτων και το στόμα της είναι γεμάτο με ωραίες, πικάντικες νύξεις. Το αρωματικό και γευστικό προφίλ της ταιριάζει με πολλά πιάτα, από κάποια ορεκτικά με πικάντικα τυριά, μέχρι και γλυκά του ταψιού.

Με αυτή την ετικέτα εγκαινιάζει μια σειρά, που θα ακολουθήσει, με μπίρες "επόμενης γενιάς". Αυτές οι μπίρες , όπως και οι saison, θα παίζουν με τις διαφορές και θα πίνονται σαν το κρασί, συνοδεύοντας φαγητό όλες τις εποχές του χρόνου.

Δοκιμάζοντας αυτή τη saison, φεύγουν τα στερεότυπα για τις μπίρες και βρίσκεις ένα γευστικό "άσυλο", όπου η διαφορετικότητα γίνεται φιλοσοφία και τρόπος ζωής.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.