banner
banner
banner

Tapas για σαμπάνια: Κράκερ παρμεζάνας με γαρίδες σοτέ

Συνταγή

Tapas για σαμπάνια: Κράκερ παρμεζάνας με γαρίδες σοτέ
Υλικά για 8 άτομα

115 γρ. λεπτοτριμμένη παρμεζάνα
8-10 μεσαίες γαρίδες

banner
Εκτέλεση


Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα σε λεπτή στρώση σχηματίζοντας μικρούς κύκλους και αφήνοντας ένα διάστημα 5-6 εκατοστών μεταξύ τους. Ψήνουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι το τυρί να κάνει φυσαλίδες. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα και με μια μεταλλική σπάτουλα παίρνουμε τα κράκερ και τα τοποθετούμε επάνω σ’ έναν πλάστη, πιέζοντας, για να πάρουν το οβάλ σχήμα. Αλευρώνουμε ελάχιστα τις γαρίδες, τους ρίχνουμε αλάτι και πάπρικα και τις σοτάρουμε για λίγο σε πολύ δυνατή φωτιά.

Ιδανικός συνδυασμός με σαμπάνια Veuve Clicquot


Γλυκό

Ποτά

banner

Cocktails

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος