Υλικά
5 φακελάκια τσάι Υλικά για 8 άτομα
3 κ.σ. σόγια σος
2 κ.σ. ζάχαρη
3 ολόκληροι αστεροειδείς γλυκάνισοι
1 κ.γλ. ολόκληρο μαύρο πιπέρι
1 κ.γλ. ολόκληρο γαρίφαλο
1 κ.γλ. μαραθόσπορος
2 ξυλάκια κανέλας
6 αυγά ορτυκιού σφιχτοβρασμένα
Ανθός αλατιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βυθίζουμε το τσάι σε 2 κούπες βραστού νερού σε ένα μπολ που να χωράει όλα τα αυγά.
Μετά από λίγο αφαιρούμε τα φακελάκια του τσαγιού.
Ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το τσάι τη σόγια, τη ζάχαρη, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το πιπέρι, τα γαρίφαλα, το μαραθόσπορο, τα ξυλάκια κανέλας.
Χτυπάμε απαλά τα βρασμένα αυγά σε μια σκληρή επιφάνεια, έως ότου γεμίσουν ραγίσματα.
Τοποθετούμε τα αυγά (με το σπασμένο κέλυφος) μέσα στο μείγμα και τα αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για ένα βράδυ.
Τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με τον ανθό του αλατιού.
Ιδανικός συνδυασμός με σαμπάνια Veuve Clicquot