Follow us

Τα World Class Studios 2021 ξεκινούν!

Το ταξίδι για την ανάδειξη του επόμενου Έλληνα World Class Bartender αρχίζει, με το πρώτο από μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε virtual περιβάλλον και live μετάδοση.

Τα World Class Studios 2021 ξεκινούν!

Παραμένοντας πιστό στο ραντεβού του με την εγχώρια bartending κοινότητα, το World Class 2021 επιστρέφει σε virtual περιβάλλον, προσαρμοσμένο στη νέα πραγματικότητα, με νέα δεδομένα και κανόνες.

Έτσι, το ειδικά σχεδιασμένο World Class Studios Webinar 2021 ετοιμάζεται για την live αναμετάδοσή του την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στις 2μ.μ., από την facebook σελίδα του World Class Greece, μια ανάσα πριν από τη διεξαγωγή των φετινών World Class Studios 2021: τη σειρά σεμιναρίων που δίνουν σε υποψήφιους bartenders τη δυνατότητα να γνωρίσουν ανερχόμενες τάσεις της παγκόσμιας bartending σκηνής, να ενημερωθούν για τις διαγωνιστικές ενότητες του World Class 2021 και να δηλώσουν συμμετοχή διεκδικώντας τον κορυφαίο τίτλο του Έλληνα World Class Bartender of the Year 2021.

Στο πρώτο αυτό World Class Webinar, έξι καταξιωμένοι bartenders και World Class νικητές θα παρουσιάσουν τις έξι νέες θεματικές ενότητες, σηματοδοτώντας την αρχή του διαγωνιστικού μέρους του θεσμού στη χώρα μας. Στη συνέχεια, οι επίδοξοι bartenders που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο φετινό World Class θα χρειαστεί, αφού επιλέξουν τη θεματική στην επιθυμούν να διαγωνιστούν, να υποβάλλουν τις πρωτότυπες συνταγές για να διεκδικήσουν τον τίτλο του κορυφαίου Έλληνα bartender για το 2021.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Σιμωνίδης (Greece World Class winner 2016) παρουσιάζει μια εις βάθος ανάλυση της σημασίας της γλυκαντικών παραγόντων σε cocktail παρασκευές με βάση την Ketel One Vodka και επίκεντρο τη βιωσιμότητα και την υποστήριξη της εγχώριας κοινότητας των bar. Ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος (Greece World Class Winner 2015) παρουσιάζει την θεματική ενότητα Heart of Gold, που πραγματεύεται την εκχύλιση βοτανικών συστατικών και εσπεριδοειδών για την αριστοτεχνική δημιουργία του απόλυτα ισορροπημένου long drink, Tanqueray No.TEN & tonic. Ο Νίκος Σουρμπάτης (Greece World Class Winner 2019) αναδεικνύει τον ρόλο της καλλιέργειας και της χειρωνακτικής συγκομιδής στην παραγωγική διαδικασία που εξασφαλίζει στην τεκίλα Don Julio όλα εκείνα τα γευστικά χαρακτηριστικά που την έχουν καθιερώσει ως την πρώτη ultra-premium τεκίλα στο Μεξικό, από 100% μπλε αγαύη.

Ο Αχιλλέας Πλακίδας (Greece World Class Winner 2018) αναδεικνύει όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες για τη σωστή διαδικασία pre-batching, συντήρησης και εμφιάλωσης ενός cocktail, με βάση το Roe & Co Irish Whiskey. Ο Θοδωρής (Τεό) Σπυρόπουλος (Greece World Class Winner 2014) εστιάζει στην μακρόσυρτη και συνάμα παραδοσιακή διαδικασία απόσταξης του σκωτσέζικου Cardhu 12 yrs Single Malt, αναδεικνύοντας παρασκευές cocktail με τρία μόνο συστατικά. Και ο Ηλίας Μαρινάκης (Greece World Class Winner 2010) αναδεικνύει την καθοριστική σημασία που έχουν τα διαδοχικά βαρέλια παλαίωσης στα αρώματα και τις γευστικές νότες που αποκτά ένα απόσταγμα όπως το ρούμι Zacapa Solera 23, καθώς και τις μεθόδους ανάμιξης που αναδεικνύουν τα αρώματα αυτά σε ένα τελικό σερβίρισμα.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.