banner
banner
banner

Σεμινάριο για τεκίλα από έναν expert

Από τη θεωρία στην πράξη και πάρτι σε μεξικάνικο στυλ

Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2017

Με αφορμή την Εθνική Ημέρα Τεκίλα είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα σεμινάριο για την τεκίλα, να φτιάξουμε μόνοι μας κοκτέιλ και να διασκεδάσουμε σε ανάλογο mood...

Σεμινάριο για τεκίλα από έναν expert

Μια μεξικάνικη βραδιά με τα όλα της ήταν αυτή που ζήσαμε πρόσφατα στο mexican spot Amigos της Ν. Σμύρνης. Οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο Στέλιος Παπαδόπουλος, βραβευμένος bartender και Brand Ambassador της Jose Cuervo –ο  πρώτος παγκόσμιος μη μεξικανός Tequila Connoisseur, ο οποίος αρχικά μας έμαθε όλα τα στάδια παραγωγής της τεκίλα, από τη γη στο ποτήρι μας.
Συμμετέχοντες, όσοι πήραν μέρος στο διαγωνισμό που έτρεχε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Athens DeeJay και Rock Fm.

banner
Σεμινάριο για τεκίλα από έναν expert

Ο Στέλιος αναφέρθηκε στην καλλιέργεια της αγαύης, τον θερισμό, στην εξαγωγή των φυσικών σακχάρων του φυτού, τη ζύμωση, την απόσταξη και την εμφιάλωση ή παλαίωση, ανάλογα με τον τύπο της. Στη συνέχεια, μίλησε για τις ιδιαιτερότητες κάθε διαφορετικού τύπου τεκίλα Jose Cuervo και όλοι μαζί κάναμε γευσιγνωσία τριών χαρακτηριστικών ετικετών του διάσημου brand, έτσι ώστε να δοκιμάζουμε με τον κατάλληλο τρόπο το συγκεκριμένο ποτό και να μπορούμε να αναγνωρίζουμε όλα τα αρώματα και τις γεύσεις του.

Σεμινάριο για τεκίλα από έναν expert

Αμέσως μετά, περάσαμε από τη θεωρία στην πράξη, αφού μεταφερθήκαμε σ’ έναν χώρο που ήταν εφοδιασμένος με τα κατάλληλα υλικά, ώστε ο καθένας μας να δημιουργήσει το δικό του Cuervo Squeeze, ένα πολύ δροσιστικό, καλοκαιρινό κοκτέιλ με Jose Cuervo, λεμονάδα με ανθρακικό και χυμό λάιμ.

banner
Σεμινάριο για τεκίλα από έναν expert

Ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει αυτή η ξεχωριστή βραδιά για τους λάτρεις της τεκίλα ήταν το πάρτι που ακολούθησε με live dj sets από τη Νάγια Αποστόλου (Athens DeeJay) και τον Αλέξανδρο Βραχωρίτη (Rock Fm), που φυσικά, είχε πολύ τεκίλα και νοστιμότατα συνοδευτικά από τη μεξικάνικη κουζίνα του Amigos. Φεύγοντας, όλοι πήραμε για το σπίτι αναμνηστικά του Amigos, αλλά και όλα τα απαραίτητα υλικά για να φτιάξουμε Cuervo Squeeze στο σπίτι για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.


Δοκιμάστε κι εσείς το δροσερό αυτό κοκτέιλ, είναι πολύ εύκολο:


Cuervo Squeeze

Σεμινάριο για τεκίλα από έναν expert

Υλικά
40 ml Jose Cuervo Tradicional Silver
λάιμ
ανθρακούχα λεμονάδα


Εκτέλεση: γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο. Προσθέτουμε την τεκίλα, στίβουμε 1/4 λάιμ, το ρίχνουμε στο ποτήρι και απογεμίζουμε με ανθρακούχα λεμονάδα. Στο τέλος, για γαρνιτούρα βάζουμε σφήνα λάιμ.



Ποτά

banner

Cocktails

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος