Follow us

Seedlip και Ketel Botanical γεμίζουν τα ποτήρια μας με καλοκαιρινά αρώματα

Δυο νέα labels, χαμηλής και μηδενικής αλκοολικής βάσης, έρχονται την κατάλληλη στιγμή για να αναβαθμίσουν τα καλοκαιρινά μας cocktail, προσγειώνοντας αλκοόλ και θερμίδες.

Seedlip και Ketel Botanical γεμίζουν τα ποτήρια μας με καλοκαιρινά αρώματα

Έχετε προσέξει ότι μια νέα πνοή ξεδιπλώνεται στους δρόμους της Αθήνας; Δεν μιλάμε για τον καύσωνα - αυτόν προφανώς τον έχουμε αντιληφθεί όλοι - αλλά για την τάση που αποτελεί μια απάντηση δροσιάς και φρεσκάδας στη ζέστη του καλοκαιριού: την τάση των χαμηλών θερμίδων (low calories) και τη στροφή προς τα φρέσκα προϊόντα, που ανανεώνουν την επαφή μας με το περιβάλλον και επαναφέρουν στην καθημερινότητα τη φυσικότητα που χρειαζόμαστε. Λιγότερο κρέας, περισσότερα λαχανικά και μια ολική επαναφορά των βοτάνων και του γευστικού πλούτου των φρούτων, είναι η ηγετική τάση της εποχής στα εστιατόρια της πόλης, με τα vegan friendly στέκια να ξεφυτρώνουν σαν… άκρως θρεπτικά μανιτάρια, αλλά και την κουλτούρα του fine drinking να βάζει το δικό της άγγιγμα σ’ αυτό το κίνημα, με ολοένα και περισσότερα μπαρ να εισάγουν στα μενού τους low και no abv σερβιρίσματα, αλλά ακόμα και vegan κοκτέιλ.

Απόλυτα εναρμονισμένη με την γενικευμένη στροφή όλων μας προς μια πιο υπεύθυνη στάση λελογισμένης διατροφής και κατανάλωσης, η προτίμηση φρέσκων και φυσικών γεύσεων, δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη εποχή για να φτάσει στα παράλια του ευ πίνειν, από αυτήν την καλοκαιριού. Φυσαλίδες, φρούτα και βότανα γεμίζουν με τη δροσιά, τις μυρωδιές και τις γεύσεις τους τα παγωμένα ποτήρια μας, παρασέρνοντάς μας σε έναν μαγικό κόσμο αλλά και πειραγμένα κλασικά κοκτέιλ, που αποκαλύπτουν καινούρια πρόσωπα με συναρπαστική δυναμική. Σκεφτείτε για παράδειγμα το άκρως δροσερό, καλοκαιρινό Cosmopolitan, να αφήνει στην άκρη την βότκα για να την αντικαταστήσει με την εκρηκτική δυναμική ενός φρουτώδους -χαμηλού αλκοολικά- αποστάγματος, ή ακόμη και ενός βοτανικού μη αλκοολούχου spirit!

Αυτό ακριβώς προσφέρουν τα δύο νέα labels της Diageo: η σειρά Ketel One Botanical, που εκχυλίζεται με τρία διαφορετικά blends φρούτων και αρωματικών, αλλά και το Seedlip, το πρώτο στον κόσμο μη-αλκοολούχο spirit, που δίνει την απάντηση στο ερώτημα του τι να πιεις, όταν δεν θες να πιείς.

Με βάση της την premium βότκα Ketel One, που προέρχεται από εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες και αποστάζεται με την κρυφή συνταγή της οικογένειας Nolet εδώ και 11 γενιές, η σειρά Ketel One Botanical παράγεται μέσα από μια καινοτόμα διαδικασία επαναπόσταξης, όπου τα φυσικά έλαια εκλεκτών φρούτων, βοτάνων και αρωματικών χαρίζουν το αποτύπωμά τους στη γεύση της, μειώνοντας παράλληλα το αλκοολικό της προφίλ σε 30% ΑBV. Έτσι, οι τρεις ετικέτες της Ketel One Botanical, με Ροδάκινο και Ανθό Πορτοκαλιού, με Αγγούρι και Μέντα, ή με Γρέιπφρουτ και Τριαντάφυλλο, προσφέρουν μια ολοκληρωμένη γεύση, γεμάτη φυσική φρεσκάδα, η οποία μετρά 82 θερμίδες, ανά μια πρόταση σερβιρίσματος με σόδα.

Seedlip και Ketel Botanical γεμίζουν τα ποτήρια μας με καλοκαιρινά αρώματα

Το Seedlip, από την άλλη, που δημιουργήθηκε το 2015 από τον Ben Branson για να δώσει απάντηση στο ερώτημα του τι να πιεις όταν δεν θες να πιείς, είναι το πρώτο στον κόσμο premium spirit με μηδενική περιεκτικότητα τόσο σε αλκοόλ όσο και σε ζάχαρη. Αρωματικό, γεμάτο χαρακτήρα και πλούσιο σε γεύση, διατίθεται σε τρία ξεχωριστά προφίλ, όλα τους σχεδιασμένα έτσι, ώστε να αποτελούν αυτοτελείς προτάσεις, είτε σκέτα ή με πάγο, είτε σε πρωτότυπα cocktails ή πειραγμένα classics. Με εκρηκτική επιτυχία από την πρώτη του εμφάνιση το 2015 (η πρώτη παρτίδα χιλίων φιαλών ξεπούλησε σε τρεις εβδομάδες, η δεύτερη σε τρεις ημέρες και η τρίτη σε λιγότερη από μισή ώρα), το Seedlip έχει βρει σήμερα τη θέση του στις λίστες πολλών από τα καλύτερα cocktail bars του κόσμου, στα μενού 250 κορυφαίων εστιατορίων παγκοσμίως, αλλά και σε εκλεκτικές κάβες ανά την υφήλιο. Όσο για τις τρεις εκδοχές του; Το Seedlip Garden 108 φέρνει στο ποτήρι μια λουλουδένια γεύση με φυτικές νότες μπιζελιού και ξηρόχορτου στο υπόβαθρο, το Seedlip Spice 94 κερδίζει την προσοχή μας με το δυναμικό αρωματικό πλέγμα Τζαμαϊκανού μούρου, απόσταγμα κάρδαμου και εντάσεις κίτρου, ενώ το Seedlip Grove 42, δροσερό και αναζωογονητικό, ισορροπεί τις εντάσεις τριών διαφορετικών ειδών πορτοκαλιού με μπαχαρικά.

Δυο απ’ τα πιο υποσχόμενα labels της παγκόσμιας fine drinking κοινότητας, η Ketel One Botanical και το Seedlip είναι έτοιμα για το καλοκαιρινό κοντινό τους κι εμείς είμαστε έτοιμοι να τα γνωρίσουμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: δίνοντάς τους τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα αγαπημένα μας κοκτέιλ ή long drinks. Δοκιμάστε τα!

Ketel One Botanicals Spritz

Άκρως καλοκαιρινά και δροσιστικά, τα παντρέματα των γεύσεων της Ketel One Botanical της επιλογής μας, με παγωμένη σόδα και αρωματικά βότανα, εσπεριδοειδή ή φρέσκα φρούτα, ξεδιπλώνουν στον ουρανίσκο μας τη δροσιά του καλοκαιριού.

Υλικά

50ml Ketel One Botanical της επιλογής μας
100 ml σόδα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο ποτήρι του κρασιού, προσθέτουμε πάγο και το Ketel One Botanical, απογεμίζουμε με μιας καλής ποιότητας σόδα και γαρνίρουμε με αρωματικά βότανα, εσπεριδοειδή ή εποχικά φρέσκα φρούτα.

Seedlip με τόνικ

Μια καλοκαιρινή πρόταση σερβιρίσματος, που παρά την απλότητά της, τόσο στις πρώτες ύλες αλλά και στην μέθοδο εκτέλεσης του, αποτελεί την ιδανική πρόταση για να αναδείξει τον ευρύ γευστικό χαρακτήρα της νέας σειράς Seedlip. Για να απολαύσετε ένα διαφορετικό cocktail, δεν έχετε παρά να τοποθετήσετε άφθονο πάγο σε ένα ποτήρι τύπου highball, να προσθέσετε 50 ml Seedlip της επιλογής σας και να απογεμίσετε με ένα καλής ποιότητας τόνικ. Γαρνίρετε με κόκκινο γκρέιπφρουτ για το Seedlip Spice, δυόσμο ή γλυκομπίζελο για το Garden ή πορτοκάλι για το Grove.

CosNOpolitan

Μια δροσερή παραλλαγή του αγαπημένου και άκρως καλοκαιρινού Cosmopolitan, χωρίς αλκοόλ με βάση το Seedlip Grove 42.

Υλικά

50ml Seedlip Grove 42
30ml Χυμός κράνμπερι
15ml Χυμός lime
10ml σιρόπι ζάχαρης (αναλογία 1:1)

Εκτέλεση

Ανακινούμε όλα τα υλικά σε σέικερ με μπόλικο πάγο, και σερβίρουμε σουρώνοντας σε παγωμένο ποτήρι Coupette. Γαρνίρουμε με ένα φύλλο λάιμ, ή μια ροδέλα πορτοκάλι.


Απολαύστε Υπεύθυνα.
Μπορείτε να βρείτε τις νέες συλλογές Ketel One Botanical και Seedlip σε επιλεγμένα σημεία πώλησης και χώρους εστίασης.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.