Ramos Gin Fizz

Συνταγή

Ramos Gin Fizz
Συνταγή

50 ml τζιν
15 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
15 ml φρέσκος χυμός λάιμ
30 ml σιρόπι ζάχαρης
20 ml πλήρες γάλα
20 ml κρέμα γάλακτος
15 ml ασπράδι αβγού
2 ml ανθόνερο
Σόδα

Εκτέλεση

Ανακινείτε στο σέικερ πολύ καλά όλα τα υλικά, εκτός της σόδας, μαζί με πάγο. Σουρώνετε σε ποτήρι highball χωρίς πάγο και γεμίζετε ως επάνω με σόδα. Διακοσμείτε προαιρετικά με μια φέτα λεμονιού.

Δημιουργήθηκε το 1889 από τον Henry C. Ramos στο μπαρ του στο εστιατόριο «Meyer’s» κι έγινε ένα από τα πιο διάσημα ποτά της Νέας Ορλεάνης. Στο παρελθόν, περιείχε ανθούς πορτοκαλιού και ασπράδια αβγών. Όταν ο Long ήταν κυβερνήτης της Λουιζιάνα, έπαιρνε μαζί του στο ξενοδοχείο Ρούσβελτ της Νέας Υόρκης τον bartender από το ομώνυμο μπαρ της Νέας Ορλεάνης μόνο και μόνο για να έχει καλοφτιαγμένο gin fizz όποτε βρισκόταν εκεί.


Γλυκό

Ποτά

Cocktails

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος