banner
banner
banner

Premium vodka cocktails με άρωμα Ελλάδας

Συνταγές που μυρίζουν καλοκαίρι

Χρυσούλα Κυριακοπούλου Χρυσούλα Κυριακοπούλου Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Πώς κλείνεις σε ένα κοκτέιλ το άρωμα των Κυκλάδων; Δεντρολίβανο, θυμάρι, λουίζα συναντούν την premium vodka σε ιδιαίτερες συνταγές με γεύση ελληνικού καλοκαιριού.

Premium vodka cocktails με άρωμα Ελλάδας

Ένα καλοκαιρινό martini με premium βότκα είναι εγγυημένη πρόταση για μια ιδιαίτερη βραδιά στη βεράντα. Μη μένετε όμως μόνο στα κλασικά. Δεντρολίβανο, θυμάρι, φασκόμηλο είναι μερικές από τις μυρωδιές του ελληνικού καλοκαιριού που μπορείτε να βάλετε στο ποτήρι σας παρέα με βότκα δημιουργώντας ψαγμένα κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας. Η έμπνευση μας ήρθε σε ένα ιδιαίτερο event της super premium βότκας Belvedere στη Μύκονο όπου δοκιμάσαμε ξεχωριστά κοκτέιλ με άρωμα καλοκαιριού. Στην όμορφη αυλή του εστιατορίου Interni και καθώς έπαιζε το «tonight is going to be a good good night» και το αεράκι έδινε ζωή στο κήπο, τα ποτήρια μας γέμισαν χρώματα και μοσχοβόλησαν ελληνικά αρώματα δια χειρός της Global Brand Ambassador Allison Dedianko.Τα cocktails της Allison είναι απλά στην δημιουργία, αλλά όταν τα φτιάξετε και εσείς οι ίδιοι θα καταλάβετε ότι τα συναισθήματα που προκαλούν είναι πολλά και σύνθετα. Στη συνέχεια την σκυτάλη πήραν οι bartenders από όλα τα μπαρ και τα διάσημα club του νησιού για να δημιουργήσουν το νέο cocktail Belvedere με ελληνικά υλικά που να μην ξεπερνούν στον αριθμό τα τέσσερα. Αυτές τις πρώτες ύλες τις επέλεξαν από μια μεγάλη λίστα με προϊόντα, όπως το μέλι, την κανέλα, το γαρίφαλο, τα ελληνικά βότανα, το ρόδι, την μαστίχα, τα γλυκά του κουταλιού, τους ξηρούς καρπούς, τις λιαστές ντομάτες, τα λαχανικά και τα φρούτα. Το επίπεδο των συμμετεχόντων ήταν πολύ καλό και εμείς που είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε, είδαμε πως το γλυκό μελιτζανάκι ταίριαξε με την κανέλα, το ρόδι με τις φλούδες λεμονιού και το θυμάρι, η μαστίχα με την βότκα και πολλούς ακόμα τέτοιους συνδυασμούς. 

banner
Premium vodka cocktails με άρωμα Ελλάδας

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, το σκηνικό της Μυκόνου μεταφέρθηκε στη βεράντα μου ετοιμάζοντας τα καλοκαιρινά cocktail με βάση την Belvedere Vodka για τις ανάγκες του άρθρου. Τα αρώματα της βραδιάς από βότανα, θυμάρι, φασκόμηλο και λουΐζα επέστρεψαν μεταφέροντάς μας νοερά στις παραλίες των Κυκλάδων. Όπου και αν είστε κάντε και εσείς το ίδιο… φτιάξτε τις συνταγές από την Global Brand Ambassador της Belvedere Vodka και δεν θα είστε μόνο μέσα στην μόδα του νέου mixologist αλλά και μέσα στο κλίμα του καλοκαιριού… Μη διστάσετε μάλιστα να συνοδέψετε μ’ αυτά και ένα δείπνο. Όπως σε κάθε ταίριασμα, το μυστικό είναι να υπάρχουν κάποια κοινά υλικά, ή κάποιες παρόμοιες γεύσεις. Εμείς δοκιμάσαμε ένα cocktail Belvedere στυλ μοχίτο με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα και ντολμαδάκια με σως γιαουρτιού και συνεχίσαμε με ένα ψαρονέφρι με ψητά λαχανικά με ένα ανακατασκευασμένο μαρτίνι και οι συνδυασμοί ήταν πετυχημένοι. Βάλτε λοιπόν τη φαντασία σας να δουλέψει και κάντε και εσείς τις δικές σας δοκιμές. 

Rosemary Fizz

Υλικά
50ml Belvedere vodka 
Top with Tonic water 
Παγάκια με δενδρολίβανο 

Εκτέλεση
Το ιδιαίτερο σε αυτό το cocktail είναι τα παγάκια που στο εσωτερικό τους έχουν δενδρολίβανο. Σε μια παγοθήκη τοποθετούμε φύλλα από το φυτό , γεμίζουμε με νερό και τα αφήνουμε στην κατάψυξη. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε  ένα ψηλό ποτήρι και προσθέτουμε  τη βότκα και το τόνικ. Με μια μικρή πινελιά έτσι έχουμε καταφέρει να δώσουμε μια πρωτότυπη εμφάνιση στο ποτό μας και να έχουμε έντονο το ελληνικό στοιχείο. Στο στόμα αυτό το cocktail πραγματικά ευωδιάζει δενδρολίβανο. 

banner

Grapefruit Collins

Υλικά
50ml Belvedere Vodka 
Top με soda 
Λουίζα 
Παγάκια που περιέχουν ένα μέρος από σιρόπι ζάχαρης και ένα μέρος από χυμό γκρέιπφρουτ. 

Εκτέλεση
Προετοιμάζουμε πάλι τα παγάκια με εύκολο τρόπο. Στην παγοθήκη βάζουμε λίγο γκρέιπφρουτ, το σιρόπι ζάχαρης και το νερό. Η εμφάνιση τους όπως και τα αρώματα τους στο τέλος είναι άκρως καλοκαιρινά. Σε ένα ψηλό ποτήρι βάζουμε τα παγάκια, τη βότκα, απογεμίζουμε με την Soda και για γαρνιτούρα τοποθετούμε λίγη λουίζα. 

Deconstructed Martini

Deconstructed Martini

Υλικά 
50ml Belvedere vodka 
Παγάκια με Βερμούτ 
Γαρνιτούρα ελιά 

Εκτέλεση
Σε ένα old fashioned ποτήρι προσθέτουμε τα υλικά και δεν ξεχνάμε την γαρνιτούρα. 

Smoke Rosemary Gimlet

Υλικά
45ml Belvedere Vodka
20ml Φρέσκο χυμό λεμονιού 
20ml Simple σιρόπι
Ένα μεγάλο κλαδάκι από δενδρολίβανο

Εκτέλεση
Η δημιουργία αυτού το cocktail είναι εντυπωσιακή. Καίμε λίγο το κλαδάκι από το δενδρολίβανο και το βάζουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα σέικερ. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε ποτήρι Martini με γαρνιτούρα ένα φρέσκο κομμάτι δενδρολίβανο. Δεν πιστεύετε πόσο δροσιστικό και πικάντικο είναι αυτό το ποτό. 

Belvedere Fresca

Υλικά
45ml Belvedere Vodka 
15ml λεμόνι και θυμάρι σε σιρόπι 
Χυμό λεμονιού 
Τοπ με τόνικ Fever Mediterranean Tonic 

Εκτέλεση
Καταρχήν ετοιμάζουμε το σιρόπι από το λεμόνι και το θυμάρι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 4 φλούδες από λεμόνι και 8 oz λευκής ζάχαρης τα χτυπάμε πολύ καλά με ένα γουδί και στην συνέχεια προσθέτουμε και το θυμάρι. Με το γουδί ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να βγει το λάδι τους και η ζάχαρη να είναι βρεγμένη. Τα αφήνουμε μετά για μια ώρα περίπου και μετά βάζουμε λίγο χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.  Αυτό το cocktail είναι πληθωρικά αρωματικό σαν να σερφάρουμε σε κύματα και να προσγειωνόμαστε σε ένα καταπράσινο κήπο. 

Grapefruit Sour with Early Grey Tea Foam

Υλικά
40ml Belvedere Vodka 
20ml φρέσκο χυμό Grapefruit
10ml Φρέσκο χυμό λεμονιού
20ml simple σιρόπι
Γαρνιτούρα Αφρό από πράσινο τσάι 

Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τον αφρό από το τσάι θέλουμε 500gr πράσινο τσάι , με 2 ασπράδια αυγού και 3 κουταλιές ζάχαρης. Τα χτυπάμε σε ένα μπλέντερ. Μετά ψύχουμε με οξείδιο του αζώτου και τα αφήνουμε από το προηγούμενο βράδυ.  Την επόμενη τοποθετούμε όλα τα υλικά στο σέικερ ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε σε ένα ποτήρι με παγάκια. Τέλος απογεμίζουμε με τον αφρό που φτιάξαμε. Πολύ ιδιαίτερο cocktail που θα λατρέψετε όσοι είστε φαν του παγωμένου ice tea. 

H ταυτότητα της Belvedere

H ταυτότητα της Belvedere

• Κατάγεται από την Πολωνία και συγκεκριμένα την πόλη Zyrardow. 
• Παράχθηκε για πρώτη φορά το 1993 από τους Dawid και Mejer Pines και ήταν η πρώτη luxury βότκα. 
• Η συνταγή της είναι αυθεντική και προέρχεται από τα 600 χρόνια παράδοσης της Πολωνικής βότκας.
• Η πρώτη ύλης της είναι το gold rye και το κρυστάλλινο νερό από καθαρές κοντινές πηγές.
• Αποστάζεται 4 φορές και το αποτέλεσμα είναι ένας καθαρός και απόλυτα ισορροπημένος χαρακτήρας. 
• Στην μύτη διακρίνονται αρώματα κρυμμένης βανίλιας και ευγενικά χαρακτηριστικά από μαλακή κρέμα.
• Στο στόμα είναι γεμάτη και στρογγυλή. Η γεύση είναι πλούσια , βελούδινη με καλή διάρκεια και πινελιές από αμύγδαλα και φιστίκια. Εκτός από την βανίλια εντοπίζονται ελαφριές νότες από λευκό πιπέρι που αφήνουν στην επίγευση και μια πικάντικη αίσθηση.  
• Κατά την παραγωγή της πραγματοποιούνται 33 διαφορετικοί έλεγχοι ποιότητας. 
• To όνομα της σημαίνει ωραία θέα και είναι εμπνευσμένο από το προεδρικό παλάτι Belvedere που απεικονίζεται στο πίσω μέρος του μπουκαλιού.
• Το μπουκάλι της Belvedere, είναι μια καινοτομία με την διάφανη μπροστινή πλευρά να αφήνει τη θέα για το παλάτι που βασικά είναι στην πίσω πλευρά. Μετά την Belvedere ακολούθησαν και άλλα brand με  αυτή την τεχνική στο μπουκάλι. 



Ποτά

banner

Cocktails

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος