Follow us

Ποτά για δώρα πέρα απ’ τα συνηθισμένα

Μια καλή φιάλη αλκοόλ είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή για τα δώρα των ημερών, όμως πόσες φορές έχετε πάρει την ίδια ετικέτα στον ίδιο άνθρωπο; Ρίχνουμε μαζί σας μια ματιά στα ελληνικά ράφια και σας βοηθούμε, φέτος, να διαλέξετε κάτι διαφορετικό, αλλά γεμάτο χαρακτήρα.

Ποτά για δώρα πέρα απ’ τα συνηθισμένα

Από τη Βάσω Κουτσοβούλου

Οι γιορτές του Δεκεμβρίου έχουν ήδη αρχίσει να αφήνουν το στίγμα τους στο ημερολόγιο, ενώ τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά μας περιμένουν στη γωνία. Είναι, λοιπόν, η ιδανική περίοδος να προσφέρουμε, τόσο στους αγαπημένους μας, όσο και στον ίδιο μας τον εαυτό, αφορμές για απόλαυση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Μια καλή φιάλη αλκοόλ είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή για δώρο αυτές τις μέρες, μήπως όμως φέτος είναι μια καλή αφορμή την ασφαλή επιλογή να την κάνουμε λίγο πιο συναρπαστική; Με αυτό κατά νου, σας θυμίζουμε κάποιες ιδέες για δώρα κατάτι πιο ψαγμένα, που θα ξεφύγουν από τις κλασικές επιλογές και θα φέρουν όχι μόνο λίγον έξτρα χαρακτήρα στα γιορτινά μας τσουγκρίσματα, αλλά και ενδιαφέρουσες ιστορίες να μοιραστούμε, μαζί με την ξεχωριστή γεύση τους.

Nikka: Ένα αλλιώτικο ουίσκι

Ποτά για δώρα πέρα απ’ τα συνηθισμένα

Θα ξεκινήσουμε με ένα ουίσκι. «Κλασική πρόταση» θα σκεφτείτε, και ο νους σας θα πάει στη Σκωτία. Όμως το Nikka, που παράγεται στην Ιαπωνία έχει να μας πει πολλά. Ο δημιουργός του μετέφερε όλη την τεχνογνωσία της Σκωτίας στην Ιαπωνία, και προτείνει μια διαφορετική και αξιόλογη εκδοχή του ουίσκι, που θα γοητεύσει ακόμα και αυτούς που δεν είναι φίλοι του διάσημου αλκοόλ. Είναι μαλακό και ευκολόπιοτο, ξεχωρίζει για τα γοητευτικά αρώματα φρούτων και λουλουδιών και μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο, αλλά και με ένα πλατό ξηρών καρπών (προτιμήστε υφάλμυρες επιλογές, όπως τα καβουρισμένα φουντούκια ή τα φυσικώς αλατισμένα κάσιους), αποξηραμένων φρούτων και πικρής σοκολάτας. (από €44)

Ciroc: Βότκα από σταφύλι

Ας πάμε τώρα σε ένα λευκό αλκοολούχο ποτό, με το οποίο όλοι είμαστε εξοικειωμένοι: τη βότκα. Η πρόταση μας θα σας εκπλήξει, γιατί πρόκειται για μια βότκα που παράγεται στη Γαλλία, μια χώρα με παράδοση στην γαστρονομία και τα προϊόντα με βάση το σταφύλι. Τι σχέση έχει όμως η βότκα με την καλλιέργεια σταφυλιού; Η Ciroc είναι είναι ακριβώς αυτό: η μοναδική βότκα που παράγεται από την απόσταξη χυμού σταφυλιού. Μια premium επιλογή που ξεχωρίζει για τον κομψό και φρουτώδη χαρακτήρα της, και απολαμβάνεται σκέτη, ή παγωμένη και με ελάχιστο νερό, για να ελευθερωθούν τα αρώματά της. (από €33)

Hendrick’s: Τζιν με προσωπικότητα

Ένα ακόμη λευκό αλκοόλ που έχουμε συνηθίσει να το χρησιμοποιούμε κυρίως σε cocktails είναι και το Gin, με πιο οικείο το Gin tonic. Ίσως δεν το έχετε δοκιμάσει σκέτο ή με λίγο πάγο. Αν όμως δοκιμάσετε το Hendrick’s είμαστε βέβαιοι ότι θα το ερωτευτείτε. Γιατί? Γιατί το έντονο άρωμα του, ένα σύνολο 11 εκλεκτών βοτάνων, μαζί με τριαντάφυλλο και αγγούρι που το εμπλουτίζουν δίνοντας μια ευχάριστη γεύση που γεμίζει το στόμα, θα σαγηνεύσει τις αισθήσεις σας. Για συνοδευτικό προτείνουμε λεπτές φέτες αγγουριού και καρότου αλλά και ξηρούς καρπούς. (από €39)

Chartreuse Green: Ένα λικέρ - θρύλος

Ένα καλό λικέρ που συχνά αποτελεί το επιστέγασμα ένας καλού δείπνου και για την περίσταση διαλέγουμε το Chartreuse Green, με φυσικό πράσινο χρώμα - ένα διάσημο ποτό που συνδυάζει γλυκύτητα αλλά και βοτανική γεύση, και παίζει ταυτόχρονα το ρόλο του λικέρ αλλά και του digestif. Η συνταγή του, που περιλαμβάνει 130 φυτά και άνθη, είναι γνωστή μόνο σε 2 μοναχούς ανά γενιά, οι οποίοι επιβλέπουν αυτοπροσώπως τα στάδια της παραγωγής, πριν μεταβιβάσουν τη γνώση και την ευθύνη στους διαδόχους τους. Με αυτήν την μυστική συνταγή, λοιπόν, θα κλείσουμε ιδανικά το εορταστικό μας γεύμα, σφραγίζοντας τις καλύτερες αναμνήσεις. Παγώστε το στο ψυγείο ή προσθέστε πάγο, και συνδυάστε το, αν θέλετε, με φυστίκια Αιγίνης, αλλά και λευκά ή σοκολατένια γλυκά. (από €39)

NIO: Cocktails σε… φακελάκι

Για τους φίλους των cocktails, που θέλουν να απολαμβάνουν την καλοποσία χωρίς πολλά-πολλά στην προετοιμασία, μια πρωτότυπη ιδέα είναι τα… cocktails σε ατομικό φακελάκι – ναι, καλά διαβάσατε – της σειράς NIO (Needs Ice Only). Το μόνο που έχετε να κάνετε για να έχετε έτοιμο το cocktail στο ποτήρι σας, είναι να ανοίξετε την οικολογική συσκευασία τους και να προσθέσετε πάγο! Επιλέξτε, ανάλογα με το γούστο σας, ανάμεσα σε Daiquiri, Negroni, Vodka sour, Old fashioned και Tommy’s Margarita. (από €8 ανά μερίδα)

Τις συγκεκριμένες προτάσεις θα βρείτε σε φυσικές, αλλά και online κάβες, όπως οι κάτωθι:

Ανθίδης (ΜΑΡΟΥΣΙ: Λ. Κηφισίας 76, 2106127325 / ΚΟΛΩΝΑΚΙ: Π. Ιωακείμ 45, 2107251050 / ΓΛΥΦΑΔΑ: Γρ. Λαμπράκη 77, 2109690234), Cellier (ΚΕΝΤΡΟ: Κριεζώτου 1δ, Σύνταγμα, 2103610040 / ΚΗΦΙΣΙΑ: Λεωφ. Κηφισίας 369, 2108018756 / ΣΥΓΓΡΟΥ: Λεωφ. Συγγρού 320, 2104533551 / ΨΥΧΙΚΟ: Λεωφ. Κηφισίας 156, 2103611044), House of Wine.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.