banner
banner
banner

Ούζο Πλωμάρι: Το ποτό που ασπρίζει!

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

Ούζο Πλωμάρι: Το ποτό που ασπρίζει!

Το ούζο είναι παραδοσιακό Ελληνικό ποτό με μεγάλη ιστορία και αναγνωρισιμότητα, που οφείλει την γεύση και το άρωμα του στο γλυκάνισο αλλά και άλλα μυρωδικά βότανα όπως το μάραθο και η μαστίχα.

banner

Το ούζο «Πλωμάρι» του Ισίδωρου Αρβανίτη που παράγεται στην Μυτιλήνη, φέρει μακρά ιστορία που ξεκινάει το 1894 και είναι ένα από αυτά που έχουν κάνει το ποτό αυτό γνωστό σε όλο τον κόσμο. Για την παραγωγή του χρησιμοποιείται η ίδια αρχική μυστική συνταγή που περνάει από γενιά σε γενιά. Είναι σίγουρα ένα από τα πιο ευχάριστα και απολαυστικά ούζα που θα συνοδεύσουν όλα τα ανοιξιάτικα γεύματα μας.

Συνδυάστε το με όλους τους μεζέδες θαλασσινών, λαχανικών, κρεατικών.

banner

Για να απολαύσουμε καλύτερα το ούζο προσθέτουμε στο ποτήρι πάγο ή και νερό. Παρατηρούμε τότε ότι δημιουργείται ένα θόλωμα και το ποτό μας από διάφανο γίνεται άσπρο. Η δημιουργία αυτού του θολώματος είναι απόλυτα φυσιολογική και οφείλεται στην ύπαρξη των ελαίων του αστεροειδούς γλυκάνισου, τα οποία με την αραίωση του ούζου κατά την προσθήκη νερού ή πάγου, γίνονται εμφανή στο μάτι.


Ποτά

banner

Cocktails

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος