Follow us

Ούζο με γλυκάνισο βιολογικής καλλιέργειας

Στο περίπτερο της ΔΗΩ, του Οργανισμού Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων βρέθηκε το Ούζο Ματαρέλλη, στο πλαίσιο της Ecofestival, που πραγματοποιήθηκε για 15η χρονιά στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ούζο με γλυκάνισο βιολογικής καλλιέργειας

Το ξεχωριστό αυτό ούζο παράγεται σε περιορισμένη ποσότητα αποκλειστικά από γλυκάνισο βιολογικής καλλιέργειας, που φυτρώνει στα παραθαλάσσια κτήματα του Χαράλαμπου Ματαρέλλη στο Λισβόρι της Λέσβου και είναι πιστοποιημένο από τη ΔΗΩ. Η παραγωγή του απαιτεί μια ολόκληρη ιεροτελεστία. Η διαδικασία γίνεται με το χέρι και κρατά έξι ολόκληρους μήνες. Μετά τη συγκομιδή, κάθε σακί με γλυκάνισο βυθίζεται στη θάλασσα για να αλατιστεί με φυσικό τρόπο, και έτσι προστίθεται αρκετά λιγότερο αλάτι στο τελικό προϊόν. Η διαδικασία της απόσταξης ακολουθεί τον παραδοσιακό τρόπο των γονιών του Χαράλαμπου Ματαρέλλη, με κάθε μία από τις δύο αποστάξεις να διαρκεί έντεκα ολόκληρες ώρες και οι χάλκινοι άμβυκες τοποθετούνται επάνω σε φωτιά από ξύλο ελιάς. Αυτή η αργή απόσταξη εξασφαλίζει και πιο «απαλό» αποτέλεσμα.

Οινοποιία – ποτοποιία Χ. Ματαρέλλης & Σία Ο.Ε., Λισβόρι Λέσβου, τηλ. 22520 33219.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.