Follow us

O Κωνσταντίνος Βλάχος, νικητής του ελληνικού Angostura Global Competition

Πριν από λίγες μέρες περάσαμε μια υπέροχη βραδιά με έντονο άρωμα Angostura στο Μικρολίμανο. Ανεβήκαμε στην εκπληκτική ταράτσα του Mary Pickford, πάνω από το Βαρούλκο, για να παρακολουθήσουμε τον ελληνικό τελικό του Angostura Global Competition.

O Κωνσταντίνος Βλάχος, νικητής του ελληνικού Angostura Global Competition

H καλά συντονισμένη βραδιά τα είχε όλα! Πολύ καλά cocktails από την inhouse δυνατή μπάρα, με το δίδυμο Αλέξανδρο Σουρμπάτη και Έβαν Προυσαεύς (που απολαύσαμε), φοβερό ρυθμό από τον παρουσιαστή Κωνσταντίνο Στεφανάκη, brand ambassador για τα ρούμια στην Beverage World, και το πιο σημαντικό, εξαιρετικές παρουσιάσεις από τους οκτώ φιναλίστ.

Οι Κωνσταντίνος Βλάχος, Κωνσταντίνος Ριστάνης, Άγγελος Μπάφας, Άγγελος Τριανταφυλλόπουλος, Θεόφιλος Φυσεκίδης, Πέτρος Κιτμερίδης, Γεώργιος Ματζανάς και η μοναδική γυναικεία παρουσία, η Πολύβια Μαρία Κογκέλη, αφού πέρασαν την λεπτομερή αξιολόγηση από το έμπειρο team της Angostura, ετοίμασαν τις δυο συνταγές τους, εμπνευσμένες από το δημοφιλές ρούμι, υπογράφοντας το υψηλό επίπεδο του bartending

O Κωνσταντίνος Βλάχος, νικητής του ελληνικού Angostura Global Competition

Είδαμε πρωτότυπα υλικά, ευρηματικές μείξεις, δύσκολες homemade παρασκευές και πάνω από όλα, νόστιμα cocktails. Όλοι τους έπρεπε να σερβίρουν από δυο cocktails. Ένα Amaro cocktail και τη δική τους εκδοχή σε ένα κλασικό cocktail με ρούμι. Φυσικά, και στα δυο πρωταγωνιστής ήταν η Angostura, το Amaro Angostura και τα δημοφιλή bitters.

Τελικά, τις εντυπώσεις έκλεψε ο Κωνσταντίνος Βλάχος με δυο ιδιαίτερες συνταγές που έβγαζαν πλούσια αρώματα και γεύσεις σε ένα όμως αρμονικό σύνολο.

Η κριτική επιτροπή, που απαρτιζόταν από σημαντικούς ανθρώπους του bartending: Mario Basso (Barreldier), Νίκος Μπάκουλης (The Clumsies), Άρης Συμεωνίδης (La Dose) και Σπύρος Αναγνώστου (7 Jokers) έδωσαν στον Κωνσταντίνο το εισιτήριο για τον ευρωπαϊκό τελικό και την ευκαιρία να αγωνιστεί για το όνειρο του παγκόσμιου τελικού.

Ο Κωνσταντίνος, που βρίσκεται πίσω από την μπάρα του Mary Pickford, είχε τρομερή άνεση στην παρουσίαση, που θα τον βοηθήσει σίγουρα στη συνέχεια.

Πρώτη στάση έχει ο ευρωπαικός τελικός, μετά το Berlin Bar Convent που τον στέλνει η Beverage World και τέλος ο παγκόσμιος τελικός που πραγματοποιείται στις 18 Φεβρουαρίου στο Trinidad & Tobago. Όσοι καταφέρουν να πάνε θα ζήσουν μια εμπειρία ζωής συμμετέχοντας στο καρναβάλι και διεκδικώντας 10.000 $ αλλά και το διετές συμβόλαιο ως Global Brand Ambassador της Angostura.

Ευχόμαστε στον Κωνσταντίνο καλή επιτυχία. Αξίζει να προσθέσουμε ότι έλαβε το βραβείο του από τον Λευτέρη Λαζάρου, ενώ ο δεύτερος φιναλίστ Κωνσταντίνος Ριστάνης και ο τρίτος Πέτρος Κιτμερίδης από τον Θάνο Προυναρού (Baba au Rum, Mari Pickford) και τη Μαρία Λαμπράκη (Beverage World).

Μείνετε συντονισμένοι για την συνέχεια!

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.