Νήσος, τώρα και θολή…
Νέα ετικέτα για την μικροζυθοποιία της Τήνου
Χρυσούλα Κυριακοπούλου
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017
Χρυσούλα Κυριακοπούλου
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017
Η ιδιαίτερη μπίρα είναι τύπου «κέλερ» δηλαδή «του κελαριού». Δηλαδή, θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε μια φρέσκια μπίρα κατ’ ευθείαν από το κελάρι…
Η πρωτοποριακή μικροζυθοποιία των Κυκλάδων, μετά την ντελικάτη pilsner, τη φρέσκια lager και τη δυναμική μαύρη, κυκλοφορεί στην αγορά μια ακόμα διαφορετική κατηγορία μπίρας αυξάνοντας την συλλογή της. Αυτή τη φορά η καινούρια ετικέτα περιέχει τη “Νήσος Θολή”.
Η ιδιαίτερη μπίρα είναι τύπου «κέλερ» δηλαδή «του κελαριού». Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε μια εντυπωσιακή φρέσκια μπίρα κατ’ ευθείαν από το κελάρι. Η νέα θολή δεν υπόκειται σε καμία επεξεργασία, είναι απαστερίωτη, αφιλτράριστη και το διοξείδιο του άνθρακα που περιέχει είναι αυτό που προκύπτει φυσικά, από τη ζύμωση.
Η Μάγια Τσόκλη και ο Αλέξανδρος Κουρής
Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε στο ποτήρι μια χρυσοχάλκινη μπίρα, με τη γνωστή θολή εμφάνιση, πλούσια σε φρουτώδη αρώματα ενωμένα με δροσερές φυτικές νότες λυκίσκου. Το στόμα είναι επίσης πλούσιο, ανεπαίσθητα πικρό, με μεγάλη ωραία επίγευση. Σίγουρα είναι η μπίρα που θα ταιριάξει αμέσως με ζουμερά λουκάνικα και με πιο πρωτότυπους συνδυασμούς, από την ινδική και την ασιατική κουζίνα. Τα γλυκόξινα είναι μια καλή περίπτωση.
Θα έχουμε την ευκαιρία να τη δοκιμάσουμε για πρώτη φορά στην έκθεση Ζυθογνωσία και να πάρουμε και άλλες ιδέες γευστικών ντουέτων.