Νικητής στον διαγωνισμό Chasing Tails o Αργύρης Σελιμάς

Από το Abbey Kitchen bar στη Πάτρα στον παγκόσμιο τελικό της βότκας Chase

Χρυσούλα Κυριακοπούλου Χρυσούλα Κυριακοπούλου Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019

Ο mixologist Αργύρης Σελιμάς στον διαγωνισμό της premium βότκας Chase δημιούργησε ένα εκπληκτικό Bloody Mary και έκλεψε όλες τις εντυπώσεις.
Στη συνάντηση μας, πίσω από τη μπάρα του Abbey, μας μίλησε για την εμπειρία του στο διαγωνισμό.

Νικητής στον διαγωνισμό Chasing Tails o Αργύρης Σελιμάς

Ας τον αφήσουμε να μας τα πει με τα δικά του λόγια…
“Θυμάμαι, κάπου στα πρώτα μου χρόνια στον χώρο της εστίασης, είδα μπροστά μου κοκτέιλ με χυμό ντομάτας και αυτομάτως αναρωτήθηκα γιατί υπάρχει! Ποιοι τρελοί πίνουν αυτό το πράγμα και ποιος ο λόγος να το προτιμούν πρωί! Ως γνωστόν, η ζωή έχει ανατροπές... Αρχικά με έβαλε να το φτιάξω, έπειτα να το δοκιμάσω και στο τέλος να γίνω φανατικός οπαδός!
Ήρθε λοιπόν η πρόκληση από τη Deals.sa ανακοινώνοντας διαγωνισμό με θέμα το Bloody Mary. Γοητευμένος από την κουλτούρα αλλά και από τα προϊόντα της Chase μετά την επίσκεψη του Δημήτρη Λεκάκου στην Πάτρα και του Masterclass με το οποίο μας μύησε στον κόσμο της, αποφάσισα να λάβω μέρος στον διαγωνισμό.

Νικητής στον διαγωνισμό Chasing Tails o Αργύρης Σελιμάς

Έχοντας ήδη μια πολύ νόστιμη σάλτσα ντομάτας, αγαπημένη από το κοινό του Abbey, ήθελα να την προσαρμόσω στα προϊόντα Chase, που ξεχώρισα στο Μasterclass. Αυτά ήταν η Chase Original Vodka (απο πατάτα, κάτι που κάνει τη γεύση της πιο μεστή και ιδιαίτερη) το Chase Williams Elegant 48 Gin (από απόσταξη 48 διαφορετικών ποικιλιών μήλου με προσθήκη αρκεύθου και βοτάνων) και, τέλος, το εξαιρετικά γευστικό λικέρ Chase Εnglish Elderflower. Ήταν λίγο δύσκολο στην αρχή να βρω ισορροπία, στην πορεία όμως τα κατάφερα δημιουργώντας ένα μείγμα από 45-15-10 ml αντίστοιχα. Το γεμάτο σώμα της Chase Vodka ταίριαξε απόλυτα με το υψηλό αλκοολικά Chase Williams Elegant 48 Gin (48% vol), το οποίο μέσα στα συστατικά του περιέχει και Elderflower, κάτι που με βοήθησε να το παντρέψω με το ομώνυμο Chase Liqueur!
Δεν θα μπορούσε, ασφαλώς, να λείψει το φρέσκο λεμόνι και, τέλος, το homemade tomato mix αργά μαγειρεμένο με 10 υλικά. Το μέλι ήταν ένα απ' αυτά και συνδυάστηκε επιτυχημένα με το αλκοόλ και πιο συγκεκριμένα με το Chase English Elderflower Liqueur.

Νικητής στον διαγωνισμό Chasing Tails o Αργύρης Σελιμάς

Μια και η Chase είναι οικογενειακή επιχείρηση και μάλιστα η πρώτη Single Estate στην Αγγλία, η οποία καλλιεργεί την πρώτη ύλη των αλκοολούχων που παράγει, με βοήθησε να δημιουργήσω το "Chase Your Roots”, παρουσιάζοντάς το σε παραλληλισμό με τη δημιουργία του κόσμου, τους πρωτόπλαστους και τον κήπο της Εδέμ!
Ακόμα κι αν δεν επιτύγχανα την πρώτη θέση, σίγουρα θα είχα κερδίσει σε γνώση, γνωριμίες και φυσικά στο να εκπαιδεύσω τον εαυτό μου λίγο παραπάνω μιας και το άγχος βρισκόταν προ των πυλών! Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, καλά οργανωμένη από την Deals.sa σε συνεργασία με την Bar Academy. Ευχαριστώ πολύ τη διοργάνωση, τους κριτές, τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους, αλλά και τους ανθρώπους που με βοήθησαν και με ενέπνευσαν!”

Η συνταγή

Chase your Roots

Chase your Roots

45ml Chase βότκα
15ml Chase Williams Elegant 48 gin
10ml λικέρ Elderflower
10ml σπιτικό χυμό τομάτας
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε σε ποτήρι με πάγο…


Ποτά

Cocktails

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος