Follow us

Μυκονιάτικη αύρα στα ποτήρια μας

Υπάρχουν μιξαρίσματα στο shaker που μας κρατάνε σε διάθεση διακοπών και αξίζουν και με το παραπάνω τη δοκιμή μας…

Μυκονιάτικη αύρα στα ποτήρια μας

Είναι η περίοδος που όλοι επιστρέφουμε και διανύουμε το πρώτο διάστημα προσαρμογής. Για μια πιο ομαλή προσγείωση, ο Γιάννης Βλάχου, διακεκριμένος bartender, με βραβεία στους διαγωνισμούς της Ένωσης bartending και head bartender στο εντυπωσιακό ξενοδοχείο Myconian Imperial Resort thalasso and spa, μοιράζεται μαζί μας μερικές εξαιρετικές συνταγές και δίνει διευρυμένα περιθώρια στο feeling των διακοπών. Δοκιμάστε τις, στήνοντας το δικό σας νησιώτικο σκηνικό, ενώ όσοι βρεθείτε στο νησί των ανέμων θα ξέρετε τι να επιλέξετε.

Τα cocktails

Ο Γιάννης χρησιμοποιεί πολύ καλά υλικά και τα διαχειρίζεται με μαεστρία, δημιουργώντας μίξεις δροσερές, ευχάριστες και αρωματικές, που κουμπώνουν από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. Η λίστα του στο ξενοδοχείο περιλαμβάνει οκτώ in house συνταγές, plus μερικά cocktails σαμπάνιας, καθώς και κάποια mocktails, που αποτελούν δυναμική τάση. Όπως μας λέει ο Γιάννης, έχει αδυναμία στα απλά και φρέσκα υλικά, κυρίως μπαχαρικά, φρέσκα εποχικά φρούτα και λαχανικά, που ο καθένας μπορεί να βρει εύκολα. Σε αυτή την περίπτωση ανήκουν και οι τέσσερις signature συνταγές που μοιράζεται μαζί μας. Δοκιμάστε τις όλες, θα ανακαλύψετε πόσο καλά ταιριάζει το gin με το σιρόπι τριαντάφυλλου, πόσο εξωτική μπορεί να γίνει η ρακή, πόσο καλοκαιρινά είναι τα φρούτα του πάθους ειδικά όταν ενισχύονται με gin, αλλά και τι εκπληκτικό ντουέτο είναι η βότκα με τον ιβίσκο. Μια συμβουλή: να έχετε τα λευκά αποστάγματα δροσερά από πριν.

1.Rosemary Flip

Μυκονιάτικη αύρα στα ποτήρια μας

Υλικά:
45ml Tanqueray Gin
15ml σπιτικό σιρόπι rosemary - beetroot
30ml ασπράδι αυγού
20ml φρέσκο χυμό λάιμ
1 δόση Fee brothers rhubarb

Εκτέλεση: σε ένα shaker χτυπάμε όλα τα υλικά με dry shake( χωρίς πάγο, για να πετύχουμε καλύτερο αφρό στο ασπράδι) και στη συνέχεια με λίγο πάγο και σουρώνουμε σε ποτήρι σαμπάνιας. Γαρνίρουμε το κοκτέιλ με ένα κλωνάρι δεντρολίβανο.

2.Bitter Kiss

Υλικά:
50ml ρακί εκχυλισμένο με λεβάντα
30ml Aperol
30ml πουρέ passion fruit
30ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση: προσθέτουμε όλα τα υλικά στο shaker και χτυπάμε δυνατά για να πετύχουμε την επιθυμητή σύσταση . Σουρώνουμε διπλή φορά σε ποτήρι τύπου collins με πάγο και γαρνίρουμε με αποξηραμένη λεβάντα και μια φλούδα πορτοκαλιού. Τέλος, καίμε τη λεβάντα για να αρωματίσουμε το κοκτέιλ.

3.Secret Edem

Υλικά:
50ml Tanqueray Gin
30ml λικέρ St. Germain elderflower
30ml πουρέ φρούτα του πάθους
20ml φρέσκο χυμό λάιμ
1 δόση Fee Brothers Bitters

Εκτέλεση: προσθέτουμε όλα τα υλικά στο shaker και χτυπάμε. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι τύπου κουπέ και γαρνίρουμε με lime και δυόσμο.

4.De la France a la Grece

Υλικά:
50ml Ketel one βότκα
30ml σιρόπι ιβίσκου εκχυλισμένο με νερό λουλουδιών Homemade
30ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση: προσθέτουμε όλα τα υλικά στο shaker και χτυπάμε. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι τύπου κουπέ και γαρνίρουμε με άνθος αποξηραμένου-ζαχαρωμένου ιβίσκου και ασημένιες πέρλες ζαχαρωτά. Προτού πιούμε το κοκτέιλ, τρώμε τον ιβίσκο και στη συνέχεια ανακατεύουμε το κοκτέιλ ώστε να καλυφθεί επιφάνεια από τις φλούδες ασημιού.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.