Follow us

Mπύρα «Μάμος»: το ρετρό είναι το νέο trend! #opwstote

Το επαναλανσάρισμα της πατραϊκής μπίρας ΜΑΜΟΣ μας ταξιδεύει πίσω στο μακρινό παρελθόν της ελληνικής ζυθοποιίας και μας επιβεβαιώνει την τάση που θέλει το ρετρό να γίνεται το νέο trend, ιδίως όταν μιλάμε για αυθεντικά brands, που έχουν αφήσει ισχυρό στίγμα στην αγορά και στη χώρα…

Mπύρα «Μάμος»: το ρετρό είναι το νέο trend! #opwstote

Το νέο παγκόσμιο hot trend των τελευταίων ετών είναι η ρετρομανία, που έχει πιστούς οπαδούς και στη χώρα μας. Από τη speakeasy ατμόσφαιρα των 20's, μέχρι τη μόδα στα ρούχα που επιστρέφει σε παλιές, λαμπρές δεκαετίες όπως τα 60's και τα 70's, αλλά και τη μουσική όπου οι δίσκοι βινυλίου γίνονται η νέα τάση όχι μόνο για συλλέκτες, αλλά και για dj's που τους χρησιμοποιούν σε retro parties που γίνονται ανάρπαστα! Δεν είναι καθόλου τυχαίο που δύο πρόσφατες εκθέσεις με αναδρομή στο παρελθόν είχαν τεράστιο σουξέ σε άτομα όλων των ηλικιών και μαζικότατη προσέλευση.

Μέσα σ' όλα αυτά πολλά προϊόντα επέστρεψαν σε παλιές, συλλεκτικές συσκευασίες και ετικέτες, ενώ άλλα επανακυκλοφόρησαν, με ρετρό διάθεση. Η τελευταία είδηση στο χώρο του αλκοόλ είναι η επανακυκλοφορία της ιστορικής μπύρας ΜΑΜΟΣ. Με τη συσκευασία να σε παραπέμπει σε εποχές όπως τότε, η πατραϊκή μπύρα λανσάρεται ξανά δυναμικά, με την ίδια αυθεντική συνταγή.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Mπύρα «Μάμος»: το ρετρό είναι το νέο trend! #opwstote
Ο Πέτρος Μάμος

Η ιστορία της μπύρας ΜΑΜΟΣ ξεκινάει από το 1876, όταν ο Λορέντζος Μάμος ίδρυσε το ζυθοποιείο του στην Πάτρα, για να ακολουθήσει μια πορεία 100 χρόνων γεμάτη βραβεία και διακρίσεις. Ο γιος του, Πέτρος Μάμος, ήταν ο πρώτος διπλωματούχος Έλληνας ζυθοποιός. Με τη φροντίδα, τη γνώση και το μεράκι του, έδωσε νέα πνοή στην ελληνική ζυθοποιία, με έμφαση στην ποιότητα και την καινοτομία. Εισήγαγε εξαιρετικές ποικιλίες βύνης, λυκίσκου και μαγιάς από τη Γερμανία και την Τσεχία και εξέλισσε τις παραδοσιακές συνταγές με δικές του τεχνικές. Το στοιχείο της μπύρας ΜΑΜΟΣ που τη χαρακτηρίζει σε αυτό το πέρασμα των χρόνων είναι η απλότητα και η αυθεντικότητα ενός παραδοσιακού προϊόντος, σε συνδυασμό με την ανώτερη ποιότητα και γεύση της. Ο Πέτρος Μάμος είχε προσαρμόσει την μπύρα στην ελληνική κουζίνα και τις ελληνικές προτιμήσεις. Ήταν μια μπύρα που έβρισκε κάποιος στη Μεγάλη Βρετάνια, αλλά και στο μεγαλύτερο ζυθοπωλείο της Αθήνας. Μια ελληνική μπύρα που εξάγονταν στο εξωτερικό και ήταν το πρώτο ελληνικό προϊόν ζύθου το οποίο έλαβε διεθνή βραβεία: χρυσό βραβείο αγνότητας και γεύσης στη Διεθνή Έκθεση της Τεργέστης το 1898, Δίπλωμα Τιμής μετά Χρυσού Μεταλλίου στη Διεθνή έκθεση Αθηνών.

Η μπύρα ΜΑΜΟΣ σήμερα

Τι είναι η μπύρα ΜΑΜΟΣ σήμερα; Μια μπύρα υψηλής ποιότητας, τύπου Pilsener, που παράγεται από εκλεκτής ποιότητας πρώτες ύλες (νερό, βύνη κριθαριού, λυκίσκο και μαγιά) με την αυθεντική συνταγή του πρώτου Έλληνα διπλωματούχου ζυθοποιού, Πέτρου Μάμου. Μια ελληνική μπύρα με μεστή γεύση, πλούσιο αφρό και το ιδιαίτερο άρωμα του λυκίσκου. Τη βρίσκουμε σε γυάλινη φιάλη ή μεταλλικό κουτί των 50cl.

Παλιές ετικέτες του προϊόντος.

Σκοπός της; «Να την απολαμβάνουν καθημερινά οι ζυθοπότες και να ευφραίνουν τις καρδιές τους», σύμφωνα με το παλιό μήνυμα του Πέτρου Μάμου…

Απολαύστε την παγωμένη αυτό το καλοκαίρι και μοιραστείτε τις εμπειρίες σας με το hashtag #opwstote

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.