Υλικά
6 τεμάχια μπαμπάδες σε ρούμιΥλικά
20 ml λικέρ μαστίχας
50 ml νερό
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Εκτέλεση
Παίρνουμε τους μπαμπάδες και τους αφήνουμε να στραγγίξουν καλά σε ένα κατσαρολάκι .
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
Μόλις ξεκινήσει να βράζει ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη σπάτουλα μέχρι να αρχίσει το σιρόπι να σκουραίνει.
Όταν πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την μαστίχα επίσης ανακατεύοντας συνέχεια.
Στο τέλος βάζουμε τους μπαμπάδες στο μείγμα μας, τους αφήνουμε να ποτίσουν και σερβίρουμε.