Υλικά
400 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτοΥλικά
40 γρ. κουβερτούρα
1 τεμάχιο τσίλι
1/2 κ.γλ. κύμινο
100 ml βαλσάμικο
10 ml τσίπουρο
40 ml λευκό κρασί
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
50 γρ. κους κους
50 γρ. νερό
1 κ.γλ. κιτρινόριζα (κουρκουμά)
1 κ.γλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε το κομμάτι του κρέατος από όλες τις πλευρές.
Αφού πάρει χρώμα σβήνουμε με το παλαιωμένο τσίπουρο και με απόλυτη προσοχή ανάβουμε με έναν αναπτήρα, έτσι ώστε να καεί το αλκοόλ.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί και λίγο νερό.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.
Αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους από το τσίλι, το ψιλοκόβουμε και το ίδιο κάνουμε και με τη σοκολάτα.
Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα υλικά μαζί με το βαλσάμικο στην κατσαρόλα και πριν σκεπάσουμε προσθέτουμε κύμινο και αλάτι.
Κλείνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά..
Μετά αφαιρούμε το κρέας και αφήνουμε τη σάλτσα μας να δέσει ενώ ανακατεύουμε συνέχεια.
Για το κους κους τώρα, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με την κιτρινόριζα, και το ελαιόλαδο.
Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κους κους ανακατεύοντας ελαφρώς.
Αφήνουμε για ένα λεπτό να ρουφήξει τα υγρά και αρχίζουμε το ανακατεύουμε ελαφρά με ένα πιρούνι ώστε να γίνει σπυρωτό.
Όλες μας οι παρασκευές μετά και από αυτό είναι έτοιμες για να σερβίρουμε.
Πρώτα βάζουμε το κους κους μετά το κρέας και στο τέλος περιχύνουμε με τη σάλτσα.