Follow us

Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα από βαλσάμικο, σοκολάτα, τσίλι και τσίπουρο

Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα από βαλσάμικο, σοκολάτα, τσίλι και τσίπουρο

Υλικά

Υλικά

400 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο

40 γρ. κουβερτούρα  

1 τεμάχιο τσίλι

1/2 κ.γλ. κύμινο

100 ml βαλσάμικο 

10 ml τσίπουρο

40 ml λευκό κρασί 

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

50 γρ. κους κους 

50 γρ. νερό  

1 κ.γλ. κιτρινόριζα  (κουρκουμά)

1 κ.γλ. ελαιόλαδο  

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε το κομμάτι του κρέατος από όλες τις πλευρές.

Αφού πάρει χρώμα σβήνουμε με το παλαιωμένο τσίπουρο και με απόλυτη προσοχή ανάβουμε με έναν αναπτήρα, έτσι ώστε να καεί το αλκοόλ.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί και λίγο νερό.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.

Αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους από το τσίλι, το ψιλοκόβουμε και το ίδιο κάνουμε και με τη σοκολάτα.

Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα υλικά μαζί με το βαλσάμικο στην κατσαρόλα και πριν σκεπάσουμε προσθέτουμε κύμινο και αλάτι.

Κλείνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά..

Μετά αφαιρούμε το κρέας και αφήνουμε τη σάλτσα μας να δέσει ενώ ανακατεύουμε συνέχεια.

Για το κους κους τώρα, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με την κιτρινόριζα, και το ελαιόλαδο.

Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κους κους ανακατεύοντας ελαφρώς.

Αφήνουμε για ένα λεπτό να ρουφήξει τα υγρά και αρχίζουμε το ανακατεύουμε ελαφρά με ένα πιρούνι ώστε να γίνει σπυρωτό.

Όλες μας οι παρασκευές μετά και από αυτό είναι έτοιμες για να σερβίρουμε.

Πρώτα βάζουμε το κους κους μετά το κρέας και στο τέλος περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.