Follow us

Μονοποικιλιακά αποστάγματα με τη σφραγίδα Δεκαράκι

Το πρώτο μονοποικιλιακό τσίπουρο από Μοσχάτο Τυρνάβου απέκτησε καινούργια μέλη, δυο νέα αποστάγματα, ιδανικά για να ανεβάσουν την καλοκαιρινή μας διάθεση…

Μονοποικιλιακά αποστάγματα με τη σφραγίδα Δεκαράκι

Οι καλοκαιρινές στιγμές περιλαμβάνουν συνήθως τραπέζια δίπλα στη θάλασσα γεμάτα μεζέδες, καλή παρέα και φυσικά εκλεκτό τσίπουρο, όπως είναι το Δεκαράκι, που κουμπώνει με όλα τα εδέσματα. Το πρώτο μονοποικιλιακό τσίπουρο από Μοσχάτο Τυρνάβου απέκτησε καινούργια μέλη, δυο νέα premium αποστάγματα ιδανικά για να ανεβάσουν την καλοκαιρινή μας διάθεση. Ελάτε να τα γνωρίσουμε, γιατί αξίζει να προστεθούν στη λίστα με τα must taste.

Η τάση των ελληνικών αποσταγμάτων

Μια από τις τάσεις της bartendig σκηνής, που ξεχώρισε φέτος, είναι το local drinking. Οι επιλογές απόλαυσης ελληνικών αποσταγμάτων, σκέτων ή σε ευρηματικές μείξεις, ανανεώθηκαν κατά πολύ. Τα ελληνικά ποτά «φρεσκαρίστηκαν» με νέες ετικέτες, κέρδισαν τους bartenders και μπήκαν δυναμικά στις μπάρες. Το αποτέλεσμα είναι οι μείξεις με τοπικά spirits να γίνουν περισσότερο ραφιναρισμένες, εξελιγμένες και ελκυστικές για τον ουρανίσκο.
Μετά τη μαστίχα, πρώτο σε προτιμήσεις είναι το τσίπουρο. Το εθνικό spirit έχει πολλές δυνατότητες, μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε συναρπαστικά food pairing, αλλά και εντυπωσιακές συνταγές στο shaker.

Μονοποικιλιακά αποστάγματα με τη σφραγίδα Δεκαράκι

To τσίπουρο Δεκαράκι ξεχώρισε σε αυτές τις περιπτώσεις. Το πλούσιο αρωματικό και γευστικό του προφίλ υποστηρίζει ένα μεγάλο εύρος συνδυασμών και μείξεων. Για παράδειγμα, παρέα με τον ειδικό Διονύση Πολάτο (Ipitou the bar, Finca Vigia) το δοκιμάσαμε μαζί με διάφορα καλοκαιρινά φρούτα και όλα τα ζευγάρια ήταν δροσερά, ευχάριστα και απολαυστικά.
Ειδικά, το πάντρεμα Δεκαράκι και mango είναι υπέροχο και πρέπει να το δοκιμάσετε. Βάλτε 50ml τσίπουρο και μετά προσθέστε χυμό από mango και λίγο πάγο. Στην ενότητα των γευστικών ταιριασμάτων, δοκιμάστε το μαζί με ταραμοσαλάτα και χταπόδι ξιδάτο. Το ένα συμπληρώνει το άλλο.

Η οικογένεια μονοποικιλιακών αποσταγμάτων

Αυτό που κάνει το τσίπουρο Δεκαράκι τόσο ιδιαίτερο είναι ο μονοποικιλιακός χαρακτήρας και ο τρόπος παραγωγής του, που ενώνει την παράδοση με την υψηλή τεχνογνωσία απόσταξης. Το Δεκαράκι προέρχεται μόνο από στέμφυλα της ποικιλίας Μοσχάτο και επαναποστάζει πολλαπλά με πολύ προσοχή. Μόλις το μυρίσεις, αμέσως σκάνε τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας, ένα μπουκέτο παιχνιδιάρικων λουλουδιών και φρούτων, που παραμένουν στο βελούδινο στόμα.
Καινοτόμο για την κατηγορία του τσίπουρο, που έχει συνέχεια. Πριν από λίγες μέρες, το Δεκαράκι απέκτησε δυο καινούργια μέλη. Δυο νέα αποστάγματα στεμφύλων, επίσης μονοποικιλιακά. Το ένα από την πληθωρική Μαλαγουζιά και το άλλο από τον φινετσάτο Ροδίτη.
Τα νέα μονοποικιλιακά αποστάγματα παράγονται με τον ίδιο ποιοτικό και αυστηρό τρόπο, όπως και το Δεκαράκι Μοσχάτο. Επιλέγονται τα καλύτερα σταφύλια ακολουθείται τριπλή απόσταξη και αυστηρή τεχνική κοψίματων, δηλαδή του μέρος της καρδιάς του αποστάγματος που απομονώνεται και επαναποστάζεται σε κάθε τμήμα της πολλαπλής επαναπόσταξης.
Το κάθε απόσταγμα είναι ξεχωριστό και έχει πάρει όλα τα χαρίσματα της ποικιλίας από την οποία προέρχεται.

Καλοκαιρινό σκηνικό με Δεκαράκι Μαλαγουζιά και Δεκαράκι Ροδίτη

Το Δεκαράκι Μαλαγουζιά είναι πλούσιο και κομψό. Στη μύτη βγαίνουν πολύ ωραία τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας. Πρώτα καταλαβαίνουμε τις γοητευτικές νότες των λουλουδιών και μετά, καθώς στροβιλίζουμε το ποτήρι, ευωδιάζουν αρώματα ροδάκινου, λεμονιού και βασιλικού. Το στόμα είναι φίνο, στρογγυλό και πιπεράτο.
Οι γεύσεις που μπορούν να το συνοδεύσουν είναι ο σολομός, το σκουμπρί, ένα μυδοπίλαφο, μια μακαρονάδα με πέστο και το καλαμάρι, ψητό ή τηγανητό. Αν θέλετε να φτιάξετε cocktail ,τότε σίγουρα μπορείτε να κάνετε ένα ελληνικό mojito με βασιλικό ή απλά, να προσθέσετε σε 50ml Δεκαράκι Μαλαγουζιά φρέσκα ροδάκινα, χυμό ροδάκινο και τριμμένο πάγο.

Το Δεκαράκι Ροδίτης είναι αρμονικό και σύνθετο. Παρότι η ποικιλία Ροδίτης είναι ήπια, το απόσταγμα εξελίσσεται και ενδυναμώνεται. Με την πρώτη γουλιά πλημμυρίζουν το στόμα τα αρώματα των εσπεριδοειδών, κυρίως του λεμονιού, σε ένα πολύ όμορφο φόντο ορυκτών.
Ο ωραίος λεμονάτος χαρακτήρας του μπορεί να συνοδευτεί από όστρακα, τηγανητά και μαριναρισμένα ψάρια, που είναι μεγάλη τάση. Στο shaker κάνει πολύ καλό ζευγάρι με τον ανανά. Βάλτε μερικά κομμάτια φρέσκου ανανά, πατήστε τα μαζί με το Δεκαράκι Ροδίτη, προσθέστε πάγο και σόδα.

Με αρχικό μπούσουλα τις παραπάνω προτάσεις, μπορείτε να κάνετε τα δικά σας πειράματα και να ετοιμάσετε τα καλοκαιρινά τραπέζια για να περάσετε καλά. Δεν χρειάζονται πολλά πράγματα, μόνο να έχετε την οικογένεια μονοποικιλιακών αποσταγμάτων δροσερή και καλή παρέα.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.