Follow us

Mataroa χριστουγεννιάτικα cocktails

Το ελληνικό gin Mataroa συνδυάστηκε με τις κατάλληλες αναλογίες εορταστικών συστατικών για δυο Christmas cocktails, που αξίζει να δοκιμάσετε…

Mataroa χριστουγεννιάτικα cocktails

Τις γιορτές θέλεις να πιεις κάτι διαφορετικό, κάτι που θα σου ανασύρει αρωματικές και γευστικές μνήμες Χριστουγέννων. Πώς θα σας φαινόταν να καλωσορίσετε τους φίλους σας στα φετινά ρεβεγιόν με δυο ποτά που ευωδιάζουν μελομακάρονο και μηλόπιτα; Το Mataroa gin, της ποτοποιίας Μελισσανίδη, προτείνει δυο εύκολες και πολύ νόστιμες συνταγές, για να αναθεωρήσετε και να προσθέσετε στα σερβιρίσματά σας κάτι τελείως διαφορετικό και απολαυστικό.

Το ελληνικό gin εμπνέεται από τα αρώματα της Μεσογείου και έχει πολύ εκλεπτυσμένη μύτη. Το στόμα εξελίσσει πολύ ωραίες νότες από φρούτα και βότανα, που μένουν μέχρι την επίγευση. Αξίζει, πριν κάνετε τις συνταγές να το δοκιμάσετε σκέτο και να το προσφέρετε και στους φίλους σας να το γνωρίσουν. Δεν είναι τυχαίο ότι η βρετανική Vogue στο εορταστικό της τεύχος το έχει στις προτάσεις με τα Χριστουγεννιάτικα δώρα. Ένα ελληνικό gin ανάμεσα στα βρετανικά, σημαίνει πολλά…

Τα χριστουγεννιάτικα Cocktails

Το πρώτο cocktail, το Oh Christmas Gin, παντρεύει το Mataroa με λικέρ πορτοκάλι, σιρόπι μηλόπιτας και φρέσκο χυμό λεμονιού. Η τελευταία πινελιά, μια κουταλιά από κρέμα βανίλιας και τριμμένο μπισκότο στο χείλος του ποτηριού, ανεβάζει όλη την ένταση του cocktail και την αίσθηση ότι γεύεσαι μια εξαιρετική μηλόπιτα.

Το δεύτερο cocktail, το Gingle Bells, ενώνει το Mataroa με βερμούτ, σιρόπι gingerbread και bitters πορτοκαλιού. Μόλις το μυρίσετε, θα νιώσετε ότι έχετε στα χέρια σας ένα καλό μελομακάρονο.

Θα συναντήσετε τα δυο cocktails και σε πολλά bar της πόλης, στις Χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις σας. Για να τα φτιάξετε, όμως, στο σπίτι ακολουθήστε τις συνταγές.

Οι συνταγές

Mataroa χριστουγεννιάτικα cocktails

Oh Christmas Gin

Υλικά

Mataroa Mediterranean gin 4,5cl
Λικέρ πορτοκάλι 1,5cl
Applepie syrup 2,5cl
Κρέμα βανίλια, ένα κουτάλι
Τριμμένο μπισκότο

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το τριμμένο μπισκότο στο shaker και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε στο ποτήρι με γαρνιτούρα στο χείλος το μπισκότο και μέσα ένα φετάκι μήλου.

Gingle Bells

Υλικά

Mataroa Mediterranean gin 4,5cl
Veroni Dry βερμούτ 2 cl
Gingerbread σιρόπι 1,5cl
2 δόσεις bitters πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι ανάμειξης και τα ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε ποτήρι με μεγάλο πάγο και γαρνιτούρα μια φλούδα λεμονιού.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.