banner
banner
banner

Έρχεται η Ζυθογνωσία 2017

Ακόμα πιο συναρπαστική, γεμάτη καινοτομίες…

Χρυσούλα Κυριακοπούλου Χρυσούλα Κυριακοπούλου Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017

Για τέταρτη χρονιά η Ζυθογνωσία πιάνει θέση στο Ζάππειο Μέγαρο και μας βάζει στον συναρπαστικό κόσμο της μπίρας, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου…

Έρχεται η Ζυθογνωσία 2017

Η μοναδική έκθεση για μπίρες κάλεσε για πρώτη φορά τους ζυθόφιλους το 2014, σε μια ανατρεπτική για τα μέχρι τότε δεδομένα συγκέντρωση μικροζυθοποιείων και premium ετικετών. Από την πρώτη χρονιά, έδειξε τη δυναμική της και την έμπειρη προσέγγιση, όσον αφορά αυτή την ιδιαίτερη κατηγορία.
Σκοπός ήταν οι επισκέπτες να εξερευνήσουν, να ανακαλύψουν και να μάθουν τις άγνωστες πτυχές και δυνατότητες της μπίρας και να τις διαδώσουν. Ακολούθησε η επόμενη, το 2015, με μεγαλύτερη επιτυχία, το 2016 με πιο ώριμο κοινό και τώρα, το 2017 αναμένεται ακόμα πιο εντυπωσιακή καθώς έχει πάρα πολλές εκπλήξεις και πρωτοτυπίες.
Η μπίρα αποτελεί τα τελευταία χρόνια τάση με πολλές αρωματικές και γευστικές συγκινήσεις. Στην Ευρώπη, το κίνημα της μικροζυθοποιίας έχει εδραιωθεί εδώ και πολλά χρόνια. Στην Ελλάδα έχουμε μια δημιουργική έξαρση, με μικρά ζυθοποιεία που δείχνουν ότι έχουμε πολλά να περιμένουμε ακόμα. Στη φετινή ζυθογνωσία, οι συμμετοχές έχουν ανέβει και θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα περισσότερα ελληνικά μικροζυθοποιεία και να δοκιμάσουμε τις μπίρες τους.

banner
Έρχεται η Ζυθογνωσία 2017

Αρκετά από αυτά, όπως είναι η Νήσος και η Flaros, θα λανσάρουν στην έκθεση καινούργιες ετικέτες τους. Ενδιαφέρον έχει και συμμετοχή της Solo, με έξι διαφορετικές μπίρες, που δεν κυκλοφορούν στην αγορά, για να εκτιμήσουν τις εντυπώσεις του κόσμου και ανάλογα, να αποφασίσουν ποια θα βγάλουν. Επίσης, θα εντοπίσουμε πολλές «φρέσκιες», για παράδειγμα την Mikonu, την Asylum, την Sparta και την Levante Zakynthos beer. Στο Ζάππειο, βέβαια, δεν θα γεμίσουμε μόνο με μπίρες από μικροζυθοποιίες, αλλά και από πάρα πολλές premium ετικέτες από ζυθοποιεία του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Έρχεται η Ζυθογνωσία 2017

Η Vinetum και ο Ντίνος Στεργίδης μας έχουν συνηθίσει σε καλές διοργανώσεις και σε καινοτομίες που προκαλούν το ενδιαφέρον. Αυτή τη φορά, εντυπωσιάζουν με μια σειρά απρόσμενες συμμετοχές, που με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο δένουν εξαιρετικά με τη φιλοσοφία της μπίρας. Η πιο εμφανής είναι η παρουσία του συναρπαστικά γευστικού Food Track Po Boy’ς, του Mama Roux. Ο ταλαντούχος σεφ του Mama Roux, Βασίλης Σπόρος θα ετοιμάζει επιτόπου και θα σερβίρει αργοψημένα καπνισμένα κρέατα, εμπνευσμένα από το αυθεντικό bbq του αμερικανικού νότου. Θα μπορούμε να απολαύσουμε Pulled Pork Po Boy δηλαδή χοιρινή σπάλα σε ίνες με γλάσο bourbon, icebarg, τομάτα και creole mayo ή παντανόστιμα Spare ribls και γι αυτούς που θέλουν κάτι πιο ελαφρύ αλλά με φουλ γεύση λεπτές φέτες σιγοκαπνισμένης γαλοπούλος σε φόρμα ολικής άλεσης με sauce tartare, τομάτα και μαρούλι. Αυτή είναι μια ιδέα από τις πληθωρικές και ζουμερές γεύσεις Po Boys που ταιριάζουν απόλυτα με τις μπίρες. Εμείς, που κάναμε ένα πρώτο tasting ακόμα έχουμε τη φοβερή επίγευση από τα μυρωδάτα κρέατα.

banner
Έρχεται η Ζυθογνωσία 2017

Πάμε σε δυο λιγότερο αναμενόμενες συμμετοχές. Αυτήν του διάσημου μπαρμπέρικου Don Barber & Groom, που θα προσφέρει επιτόπου υπηρεσίες κουρέματος, ξυρίσματος και περιποίησης γενιών. Και αυτήν του γνωστού Oktapus tattoo, που θα δείχνει τα εντυπωσιακά σχέδια του και θα δίνει προσφορά 25% για όσους κλείσουν στα πλαίσιο της έκθεσης ραντεβού. Σημειώστε ότι όποιος κάνει tattoo το Logo της Ζυθογνωσίας, τα έξοδα καλύπτονται από την Vinetum. Σε αυτά, προστίθενται δυο ακόμα εξαιρετικά spot μέσα στην έκθεση, στα οποία θα μπορούμε να ψωνίσουμε. Το Motor & Soul που έχει ρούχα και αξεσουάρ για ένα craft beer fan λουκ και το pop up κατάστημα της Cava Di Patsi για να μπορέσουμε να αγοράσουμε όσε μπίρες μας έκαναν κλικ στην έκθεση και είναι δύσκολο να βρούμε.

Έρχεται η Ζυθογνωσία 2017

Πέρα από τις νέες προσθήκες, η Ζυθογνωσία διατηρεί τις σταθερές της αξίες, όπως είναι η πρόσκληση σε δυο δημοφιλείς ζυθογράφους του εξωτερικού και οι uptaded και πολύ ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις σεμιναρίων και γευσιγνωσιών.
Ενδεικτικά, το Σάββατο ξεκινάει με ένα σεμινάριο εισαγωγής στη μπίρα για να γίνουμε Genius in Beer και ακολουθεί παρουσίαση του ζυθοποιείου Bronckhorster.
Την Κυριακή, ξεχωρίζει η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την μικροζυθοποιία σήμερα στην Αγγλία και Γάλλια και το extreme food pairing που είναι μετά.


14,15/10 Ζάππειο Μέγαρο, 12-21:00 είσοδος 12 ευρώ και για τις δυο μέρες με ποτήρι γευσιγνωσίας και κατάλογο της έκθεσηςΠοτά

banner

Cocktails

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος