Follow us

Ένα premium ούζο για κάθε εποχή

Το «Άδολο» αποτελεί από μόνο του ξεχωριστή premium κατηγορία, διατηρώντας την αυθεντικότητα του ούζου. Τα ντελικάτα αρώματα και η σπιρτόζα γεύση στέκονται δίπλα σε ιδιαίτερα πιάτα και μας ξυπνούν μια καλοκαιρινή διάθεση κάθε εποχή...

Ένα premium ούζο για κάθε εποχή

Τα premium γευστικά ντουέτα του Άδολου

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι υπάρχει ένα εθνικό spirit που κοιτάει στα ίσια premium malts, παλαιωμένα ρούμια και ιδιαίτερες τεκίλες. Με την πρώτη γουλιά καταλαβαίνεις τη διαφορά. Σε παρασέρνει ένα αρωματικό αεράκι με αρώματα βοτάνων και στη συνέχεια αρχίζουν να γαργαλάνε τον ουρανίσκο σου νότες εσπεριδοειδών και πικάντικων μπαχαρικών. Το Άδολο ευωδιάζει φινόκιο, χαμομήλι, λεμόνι και αναδύει απρόσμενα αρώματα, όπως είναι η κανέλα και η μαστίχα. Το στόμα κερδίζει το βραβείο της αρμονίας, καθώς ισορροπεί ανάμεσα σε γλυκές, πικάντικες και όξινες νότες, αφήνοντας στο τέλος μια μεγάλη επίγευση.

Ένα premium ούζο για κάθε εποχή

Αυτός ο εντυπωσιακός χαρακτήρας δεν είναι καθόλου τυχαίος. Προκύπτει από τον ιδιαίτερο τρόπο παραγωγής. Το πιο σημαντικό στάδιο είναι η απόσταξη, που πραγματοποιείται σε παλιό σφυρηλατημένο στο χέρι άμβυκα, που είχε κατασκευαστεί στη Σμύρνη το 1911. Εκεί, επί 13 ώρες αποστάζει για τρίτη φορά αργά-αργά η καρδιά του Ούζου Πλωμαρίου για να πάρουμε την καρδιά της καρδιάς, δηλαδή το Άδολο και ν’ αρχίσουμε μαζί του τα γαστρονομικά πειράματα.

Θα σας εντυπωσιάσει η ευκολία με την οποία μπορεί να επιτύχει δύσκολα γευστικά ταιριάσματα. Του πάνε πολλά απαιτητικά γαστρονομικά ταίρια, που κινούνται στο χώρο του θαλασσινού μενού. Αξίζει να ξεκινήσετε τις δοκιμές και να στήσετε τα δικά σας premium δείπνα στο σπίτι.

Θα χρειαστείτε ένα μικρό αρχικό οδηγό. Στο Άδολο ταιριάζουν απόλυτα οι πικάντικες και οι πλούσιες γεύσεις. Τα πιπέρια και τα μπαχαρικά δένουν απόλυτα με τον spicy χαρακτήρα του. Ένα καλό παράδειγμα είναι το φλερτ με πιάτα που έχουν wasabi ή τζίντζερ. Είναι φοβερό το πώς πάνε μαζί!

Γενικά, κάνει εξαιρετικά ζευγάρια με την κουζίνα της Ανατολής και με τις fuzion συνταγές. Η λεμονάτη γεύση του δίνει αμέσως ένταση σε ένα ceviche και σε ένα ταρτάρ, που αποτελούν τα τελευταία δυνατά trend γεύσης.

Για να επανέλθουμε στις δικές μας συνήθειες, πολύ επιτυχημένα φρεσκάρει ένα καπνιστό χέλι ή μια πέστροφα και κοντράρει την έντονη γεύση των αλίπαστων.
Βγάλτε ένα πιάτο με λακέρδα και σαρδέλες μαζί με το Άδολο και δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο. Πιο άμεσο ακόμα είναι να ετοιμάσετε ένα πλατό με πικάντικα και ώριμα τυριά πλαισιωμένα από μερικά τουρσιά και να διαπιστώσετε πώς ολοκληρώνει τη γευστική εμπειρία.

Διατηρούμε πιο εύκολα την summer διάθεση με μια ποικιλία οστρακοειδών που αγαπάνε την οξύτητα, τη φρεσκάδα και τον spicy χαρακτήρα του Άδολου. Μπορείτε να διαλέξετε ό,τι σας αρέσει περισσότερο από όστρακα και να τα κάνετε απλά αχνιστά.
Ο κατάλογος με τα επιτυχημένα ζευγάρια είναι μεγάλος. Το Άδολο αγαπάει επίσης το τηγάνι με καραβίδες, γαρίδες, καλαμαράκια και αναδεικνύει τα ψάρια της σχάρας.

Από τη λίστα δεν αποκλείονται οι γήινες νότες, από ελαφριές μέχρι αρκετά βαριές. Είναι απρόσμενος ο συνδυασμός με παστράμι, σουτζούκι ακόμα και καβουρμά.

Όπως καταλαβαίνετε, η γκάμα υλικών και πιάτων από τη μεσογειακή και διεθνή κουζίνα που προσκαλεί στο τραπέζι για παρέα αυτό το ούζο είναι πολύ μεγάλη. Σερβίρετε το ποτήρι σας με το Άδολο βάλτε αν θέλετε μερικές σταγόνες νερό και ξεκινήστε τις απολαστικές δοκιμές, που χαρίζουν summer mood και προσφέρουν καινούργιες, εκλεπτυσμένες και φινετσάτες γευστικές εμπειρίες.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.