El Diablillo (Μιχάλης Μένεγος)

Συνταγή

El Diablillo (Μιχάλης Μένεγος)
Υλικά

50 ml τεκίλα anejo

15 ml Chambord

15 ml φρέσκο χυμό lime

10 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

10 ml σιρόπι σφένδαμου (maple syrup)

1 μικρό ξύλο κανέλλας (περίπου 2 cm)

2 μικρές φέτες φρέσκου τζίντζερ

Ginger beer

Εκτέλεση

Στο σέικερ πιέζετε καλά με το γουδοχέρι την κανέλλα και το τζίντζερ με το maple syrup. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός της ginger beer και τα χτυπάτε πολύ καλά με πάγο. Περνάτε το χείλος ενός ποτηριού Collins με μια φέτα lime, το βυθίζετε σε μείγμα ψιλής ζάχαρης και τριμμένης κανέλας και το γεμίζετε πάγο. Σουρώνετε με λεπτό σουρωτήρι στο ποτήρι, γεμίζετε με ginger beer και διακοσμείτε με μια φέτα lime.

Μια πιο αρωματική και πικάντικη εκδοχή του κλασικού κοκτέιλ της δεκαετίας του ’40 El Diablo.


Γλυκό

Ποτά

Cocktails

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος