Follow us

Εβίβα Ε.Β.Α.!

Μια γευσιγνωσία όλο μαστίχα -και λίγο ρόδι- που μας άφησε μια μακριά, μυρωδάτη επίγευση...

Εβίβα Ε.Β.Α.!

Το πρώτο πράγμα που εκτιμάς στα προϊόντα της Ε.Β.Α. είναι το εξαιρετικό design των φιαλών, με σχέδια που παραπέμπουν στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική των μαστιχοχωριών της Χίου. Συγκεκριμένα, υπάρχει μια τεχνική σκαλίσματος γεωμετρικών μοτίβων σε γύψο, τα περίφημα "ξυστά", που τη συναντάμε ακόμη σε προσόψεις σπιτιών στο χωριό "Πυργί". Εκεί συνεχίζεται απαράλλαχτη η πανάρχαια διαδικασία παραγωγής της μαστίχας, εδώ και 2.500 χρόνια!

Η μαστίχα στο επίκεντρο

Δοκιμάσαμε δυο λικέρ μαστίχας κι ένα απόσταγμα μαστίχας καθώς και ένα λικέρ από ρόδι. Στο τέλος, σας δίνουμε και δυο εύκολες συνταγές κοκτέιλ, που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι.

Το Mastic Tears Classic, είναι ένα λικέρ που παρασκευάζεται από τα "δάκρια" των μαστιχόδεντρων Χίου, χωρίς πρόσθετα αρώματα. Αρωματικό, με γλυκιά και δροσερή επίγευση, πίνεται παγωμένο σε σφηνάκι ή κοκτέιλ και μετά το φαγητό.

Το Mastic Tears with lemon περιέχει και αιθέρια έλαια λεμονιού, που ισορροπούν τη γλυκύτητα. Πρωτότυπο και ευχάριστο.

Εβίβα Ε.Β.Α.!

Το Mastic Tears Dry είναι ένα ξηρό απόσταγμα μαστίχας αλλά έντονα αρωματικό και ιδανικό για κοκτέιλ. Πολύ καλό και σκέτο με πάγο.

Το Mastic Tears Classic μαζί με το Mastic Tears Lemon διατίθεται και σε κομψή κασετίνα δώρου με δύο ποτήρια, που θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.

Τέλος, υπάρχει και το λικέρ Grenade, από 100% φυσικό χυμό ελληνικών ροδιών, το οποίο κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα. Το βρήκαμε ιδανικό ως κέρασμα και ως χωνευτικό μετά το φαγητό. Πίνεται σκέτο ή με τόνικ, ενώ η φυσική γρεναδίνη δίνει γεύση και χρώμα στα κοκτέιλ.

Η Ελληνική Βιομηχανία Αποσταγμάτων (Ε.Β.Α.) είναι μια ποτοποιία που δραστηριοποιείται εδώ και 20 χρόνια σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην περιοχή της Μυτιλήνης, με σύγχρονους αποστακτήρες και μηχανήματα εμφιάλωσης μεγάλης δυναμικότητας. Ακόμη, διαθέτει χημείο με ηλεκτρονικό εξοπλισμό και μέσω της λειτουργίας του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας ISO: 22000 θέτει ως βασικό στόχο την άριστη ποιότητα των αποσταγμάτων της.

Τα cocktails του mixologist Γιώργου Μαρδά - Δαλέλλη

Calypso’s tears

Υλικά
40 ml Mastic Tears Classic
25 ml σιρόπι ζάχαρης
25 ml φρεσκοστυμμένο χυμό lime
φύλλα λουίζας

Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά στο shaker με πάγο και ανακινούμε δυνατά για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Σε ποτήρι old fashioned γεμάτο με πάγο, σουρώνουμε το μίγμα προσθέτοντας λεπτοκομμένες φλούδες λεμονιού. Διακοσμούμε με αποξηραμένη λουίζα.

Il principe

Υλικά
40 ml Mastic Tears Dry
25 ml τεντούρα (λικέρ κανέλας)
25 ml λικέρ κεράσι
25 ml φρεσκοστυμμένο χυμό lime
2 σταγόνες chocolate bitters

Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα υλικά στο shaker με πάγο και ανακινούμε καλά για περίπου 8-10 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια σουρώνουμε το περιεχόμενο σε ποτήρι highball με πάγο. Συμπληρώνουμε λίγο τριμμένο πάγο και γαρνίρουμε με 1 ξυλάκι κανέλας και 2 κεράσια αρωματισμένα με brandy. Σερβίρεται αμέσως.

Ε.Β.Α. Α.Ε., Παγανή Μυτιλήνη, τηλ. 22510 23700, www.eva-distillery.gr

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.