Follow us

“Dry River Premium Gin”: το ελληνικό τζιν από τη Δράμα

Αποστάγματα από φρούτα πρώτης ποιότητας, λικέρ, τσίπουρο κα ένα καλό τζιν είναι η γκάμα του δραστήριου δραμινού αποσταγματοποιού Δημήτρη Χαρίσκου…

“Dry River Premium Gin”: το ελληνικό τζιν από τη Δράμα

Από πότε που ήταν ακόμα φοιτητής Χημείας, ο Δημήτρης Χαρίσκος ερωτεύτηκε την οινολογία. Η μεγάλη του ευκαιρία ήλθε το 2002 όταν του πρότειναν να εργασθεί στο Κτήμα Λαζαρίδη, όπου παρέμεινε για “12 χρόνια και 13 τρύγους” όπως λέει ο ίδιος.
Το 2013 ξεκίνησε την προσωπική του πορεία, στήνοντας το αποστακτήριό του στον τόπο καταγωγής του, στον Ξηροπόταμο Δράμας. Άρχισε παρασκευάζοντας τσίπουρο με πρότυπο τις πολύ καλές ιταλικές γκράπες. Το αμέσως επόμενο διάστημα, τα καταπληκτικά φρούτα ενός πολύ καλού φρουτοπαραγωγού της περιοχής, του έδωσαν την ιδέα να παρασκευάσει τα αποστάγματα “Mάνγκους”από φρούτα (νεκταρίνι, κυδώνι και λεμόνι) και αμέσως μετά, πατώντας στα φρουτένια του αποστάγματα, παρασκεύασε τη σειρά λικέρ “Καίσαρ Εμμανουήλ” (νεκταρίνι, κυδώνι, λεμονανθός (λιμοντσέλο, που από εφέτος παρασκευάζεται με βιολογικά λεμόνια) ενώ στα σχέδιά του είναι και το ακτινίδιο και ρακόμελο, αποκλειστικά με μέλι φλαμουριάς του Γιάννη Τατσίδη.

“Dry River Premium Gin”: το ελληνικό τζιν από τη Δράμα

Το τζιν, βρισκόταν στο πλάνο από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε τη δική του δουλειά, επενδύοντας στον αποστακτήρα του τζιν το 60% του προϋπολογισμού του. Ο στόχος του ήταν και είναι μετριοπαθής. Θέλει να παράγει ένα καλό τζιν, που μπορεί να σταθεί οπουδήποτε στον κόσμο, αφού θεωρεί πως και μόνο η παρασκευή του από Έλληνα στην Ελλάδα, αρκεί για να κάνει τη διαφορά.
Για την παρασκευή του “Dry River Premium Gin” χρησιμοποιεί τον αυτοφυή άγριο άρκευθο των γύρω βουνών -πιστεύει πως στην Ελλάδα και στην Ιταλία βρίσκεται ίσως η καλύτερη ποιότητα άρκευθου σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα προϊόντα διατίθενται σε ένα δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σε εξειδικευμένες κάβες. Επίσης, αποστέλλονται σε όλη την Ελλάδα και κατόπιν παραγγελίας.

Αναλυτικά, τα προϊόντα της “Χαρίσκος αποστάγματα”:
Τζιν, που δοκιμάσαμε και βρήκαμε πολύ καλό το αρωματικό δυναμικό του,
Σειρά Μάνγκους: τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο απλό και παλαιωμένο και τσίπουρο με γλυκάνισο
Σειρά Καίσαρας Εμμανουήλ (Ceasar Emmanuel): αποστάγματα φρούτων (κυδώνι, νεκταρίνι)
Λικέρ: νεκταρίνι, κυδώνι, λεμονανθός (λιμοντσέλο) που από εφέτος παρασκευάζεται με βιολογικά λεμόνια και ρακόμελο αποκλειστικά από μέλι φλαμουριάς του Γιάννη Τατσίδη.

Δημήτρης Χαρίσκος, Ξηροπόταμος Δράμας Τ.Κ. 66100, 6938988819,www.greek-spirits.com, info@greek-spirits.com, www.greek-spirits.com

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.