Follow us

Athens Beer Week, το ελληνικό octoberfest

Aπό σήμερα μπαίνουμε, ουσιαστικά, στο ρυθμό του Athens Beer Week. Ακριβώς μια εβδομάδα αφιερωμένη στη μπίρα, που διοργανώνει η Vinetum, παράλληλα με την έκθεση Ζυθογνωσία.

Athens Beer Week, το ελληνικό octoberfest

Η έκθεση Ζυθογνωσία κάνει focus στις premium μπίρες, ελληνικές και εισαγόμενες, και πραγματοποιείται για δεύτερη φορά. Σημείο συνάντησης για όλους τους λάτρεις της μπίρας θα είναι το The Hub Events, στις 17 και 18 Οκτωβρίου. Ο πολυχώρος θα γεμίσει αφρούς διάφορων χρωμάτων και τύπων, με προέλευση από τις φρέσκες ελληνικές μικροζυθοποιίες της Σαντoρίνης, της Εύβοιας, της Χαλκίδας, της Τήνου, της Κρήτης, της Χίου και άλλων και ταυτόχρονα από πολλές ιστορικές ζυθοποιίες του εξωτερικού, όπως από την Αμερική, τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο. Σκοπός της έκθεσης είναι ο κόσμος να δοκιμάσει και να μάθει περισσότερα πράγματα για τη μπίρα. Και τις δυο μέρες παράλληλα θα τρέχουν πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια και ειδικές γευσιγνωσίες από γνωστούς experts. Μπείτε στο site www.zythognosia.gr άμεσα ενημερωθείτε και κλείστε θέση.

Athens Beer Week, το ελληνικό octoberfest

Μέχρι τότε, βγείτε από 12 μέχρι18 Οκτωβρίου για μια μπίρα ή για να πάρετε μπίρες για το σπίτι σε καλύτερη τιμή. Οι κάβες Αμπελοσοφίες, Sorry Mom Liquor, Vegera, Ανθίδης, Canava και greekbeershop, έχουν εκπτώσεις για όλη την εβδομάδα. Για όσους θέλουν να κάνουν την... μπιροβόλτα τους, συμμετέχουν πολλά εστιατόρια και μπιραρίες με δελεαστικά pairings και δοκιμές. Το πλήρες πρόγραμμα του Athens Beer Week είναι:

Μπαρ και Μπιραρίες

Diver
Μία μπίρα Septem (μεταξύ των εξής: 8th Day, Pale Ale, Porter και Red Ale) συν ένα πιάτο (κότσι ατομικό ή burger), με κόστος 9,50€.
Ταξίδι στη μικροζυθοποιία Septem για 10 τυχερούς κατόπιν κλήρωσης, στο τέλος της εβδομάδας του Athens Beer Week, που περιλαμβάνει μεταφορά, ξενάγηση, σεμινάριο, γευστική δοκιμή και barbeque.
Diver: Δαβάκη 65, Καλλιθέα. Τηλ.: 210 953 0040

Arch Beer House
Η ιστορική μπιραρία Arch Beer House στο Περιστέρι προτείνει στους ζυθόφιλους τέσσερις καταπληκτικές ζυθοποιίες και 7 μπίρες σε ειδική προσφορά:
Weihenstephaner Dunkel βαρέλι 500ml 4,5€
Weihenstephaner Vitus βαρέλι 500ml 5,5€
Weihenstephaner Weiss φιάλη 500ml 5€
La Τrappe Quadruple βαρέλι 250ml 4,5€
Radeberger φιάλη 330ml 3,5€
Delirium Τremens φιάλη 330ml 6,5
Delirium Νocturnum φιάλη 330ml 6,5€
Arch Beer House: Eθνικής Αντιστάσεως 91, Περιστέρι, Τηλ: 210 575 2992

Εν Αιθρία
Στις 13/10: το μεγάλο ποτήρι Estrella μόνο 4€.
Στις 15/10: φρέσκο, χειροποίητο μοσχαρίσιο λουκάνικο Σερρών με βουτυράτο πουρέ πατάτας και καραμελωμένα κρεμμύδια συνοδεία της ελληνικής μπίρας Mary Rose, 15€.
Στις 16/10 πιάτο και μπίρα στα 28 ευρώ το άτομο: κότσι χοιρινό για δύο άτομα, μαριναρισμένο σε μπίρα Inedit και φρέσκα μυρωδικά, σιγοψημένο στο φούρνο, με papas fritas και λαχανικά φούρνου και 750ml Inedit, 28€.
Εν Αιθρία: Βρυούλων 4 (Πλατεία Πατριάρχου), Νέα Φιλαδέλφεια, Τηλ.: 210 258 2751

Βarley Cargo
3 λίτρα μπίρας Septem και δωρεάν μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικά λουκάνικα
3 λίτρα μπίρας Νήσος και δωρεάν μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικά λουκάνικα
Βarley Cargo: Κολοκοτρώνη 6, Αθήνα

Think Beer
Προτείνει μια τρεις από τις καλύτερες ελληνικές μπίρες, με ποικιλία λουκάνικων στην τιμή των 20€:
Chios House Ale 330ml
Pikri IPA 330ml
Septem 8η Μέρα 330ml
Ποικιλία με 4 λουκάνικα με τυριά, κοτόπουλο, με πράσο και καυτερό μπούκοβο, με λιαστή ντομάτα και θυμάρι)
Think Beer, Μεγ. Αλεξάνδρου 63, Περιστέρι, Τηλ.: 210 5720291

Foodpairing σε εστιατορία

Ηοps Beer ’n’ Burgers
Το Ηοps Beer ’n’ Burgers είναι το νέο γαστρονομικό εγχείρημα του γνωστού σεφ Γιώργου Γεράρδου, στη θέση της ιστορικής μπιραρίας Βύνη στο Κουκάκι. Ο Γιώργος έχει σχεδιάσει για τους θαμώνες του Athens Beer Week, ένα μενού τριών πιάτων που το συνοδεύει με μπίρες και κοκτέιλ μπίρας

Πράσινη σαλάτα με σπανάκι, ρόκα, λόλα, λιαστή ντομάτα, κουκουνάρι, σουσάμι και βινεγκρέτ με μέλι
Κοκτέιλ Hops Pils Οrange Shandy

Σιγοψημένη χοιρινή πανσέτα με γλάσο κίτρο και βερίκοκο
Volkan Grey

Κέικ σοκολάτας με μαύρη μπίρα
Volkan Black

Ηοps Beer ’n Burgers: Δράκου 10, Κουκάκι
Κρατήσεις: 211 013 6500

7 Food Sins
To 7 Food Sins, καίτοι καινούργιο, έχει ήδη κερδίσει τις καρδιές των ζυθόφιλων της Αθήνας, και προτείνει στην ειδική τιμή των 50€ το εξής μενού:

Caesar Revolution: καρδιές μαρουλιού με κροκέτα κοτόπουλου
Somersby Apple 4,5% (Δανία)
Black Fish ’n’ Chips: μπακαλιάρος σε τεμπούρα, τσιπς πατάτας και μους ταραμά
Voreia Pils 5% (Ελλάδα)
Veal Spear Ribs: μοσχαρίσια πλευρά με πουρέ πατάτας
Anchor Brekles 6% (ΗΠΑ)
Liquid Chocolate Cake: mi-cuit chocolat με παγωγτό φυστίκι Σικελίας
Mocha Porter 5,3% (ΗΠΑ)

Food & Beer pairing by 7 Food Sins, 50€: Τρίτη 13/10, Τετάρτη 14/10 και Πέμπτη 15/10
Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας 1, Αθήνα (Πλάκα), Κρατήσεις: 210 701 1108

Το Θείο Τραγί
Το ανατρεπτικό και απόλυτα καλτ «punk bistro» των Πετραλώνων, με τη δημιουργική κουζίνα και τους φανατικούς οπαδούς, προτείνει στους ζυθόφιλους ένα μενού δύο πιάτων με εξαιρετικές αμερικάνικες μπίρες της Anchor. Κόστος: 27€.

Κουνέλι με βερίκοκο και το συκωτάκι του σε μους
Anchor Porter 330ml

Ξιφίας κεμπάπ με φαγόπυρο, σταμναγκάθι και κοκκάρι
Anchor IPA 330ml

Food & Beer pairing by Θείο Τραγί, 27€: Τρίτη 13/10 έως και Κυριακή 18/10
To Θείο Τραγί, Κυδαντιδών 36, Άνω Πετράλωνα, Κρατήσεις: 210 341 0296

F & W by Olivier Camphana
Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, το Food & Wine του Ολιβιέ Καμπανά, προτείνει ένα γαστρονομικό μενού που τo συνοδεύουν πέντε μπίρες. Κόστος: 51€.

Φρέσκος Σολομός à la Plancha σαν Sashimi / Κρούστα από Κόλιανδρο / Sweet & Sour / Ζελέ Σόγιας / Παγωτό Ginger / Φύκια Wakame
Ashai Lager (Ιαπωνία)

Ψητά Χτένια / Ξίδι Xerez / Chorizo / Κολοκύθα / Σέλινο / Ψίχουλα Σοκολάτας
Inedit Lager & Ale (Ισπανία)

Καπνιστό Risotto Acquerello / ΚαπνιστήΠέστροφα / Mascarpone / Παρμεζανα
Mary Rose Red Ale (Ελλάδα)

Χοιρινό Μπούτι / Πέρλες Κρεμμυδιού / Μανιτάρια / Πουρές Αρακά / Αιολί
Paulaner Hefe-Weiss Bier (Γερμανία)

Γύρω από την Σοκολάτα / Dacquoise / Σαντιγύ / Δίσκος / Crunchy
Kοzel Dark Lager (Τσεχία)

Food & Beer pairing by F&W, 51€: Τρίτη 13/10, Τετάρτη 14/10 και Πέμπτη 15/10
Ξενοκράτους 49, Κολωνάκι, Κρατήσεις: 210 721 1146 και 695 511 6456

Σεμινάρια και Συναντήσεις

Γευσιγνωσία Anchor στο Sorry Mom Liquor Store
Πέμπτη 15/10. Προσέλευση 18:00. Έναρξη αυστηρά 18:30.
Η εταιρεία Deals σε συνεργασία με την κάβα Sorry Mom Liquor Store, σας παρουσιάζουν όλη τη σειρά της θρυλικής καλιφορνέζικης μικροζυθοποιίας Anchor! Ο Ryan Lowe, ειδικός γευσιγνώστης και εκπρόσωπος της Anchor, έρχεται στην Αθήνα ειδικά για το Athens Beer Week και μας παρουσιάζει 7 διαφορετικές Anchor, η μία πιο yummy από την άλλη. Η είσοδος είναι δωρεάν αλλά επειδή υπάρχουν θέσεις μόνο για 20 άτομα, θα γίνει κλήρωση μεταξύ όσων δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι 12:00. Για να συμμετάσχετε στην κλήρωση, στείλτε email με το ονοματεπώνυμό σας και τον αριθμό του κινητού σας, στο info@vinetum.gr, με subject τη λέξη ANCHOR.
Sorry Mom Liquor Store: Ελβετίας 21, Αγία Παρασκευή

The Cube Athens
Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης: Η μικροζυθοποιία ως δραστηριότητα start-up
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου, 19:00 – 20:00
Το φαινόμενο των μικροζυθοποιίων μια συζήτηση με τους Ιωάννα Ανδριοπούλου, Paul Εμμανουηλίδη, Ντίνο Στεργίδη και Γιώργο Κωνσταντινίδη, με την υποστήριξη και την συμμετοχή του Athineo Creative Brewing Project by Athenian Brewery. Θα σερβίριστεί η μπίρα Athineo craft. Είσοσος ελεύθερη
The Cube: Κλεισόβης 8, Αθήνα, 694 206 2131

Beer & Deli: Σεμινάριο Homebrewing

Τετάρτη 14 Oκτωβρίου, 19:00 – 21:00
Μάθετε τα μυστικά του home brewing, της τρελής μόδας που έχει κατακτήσει όλη την υφήλιο και χάρη στην οποία γεννήθηκε το φαινόμενο της μικροζυθοποιίας. Με τον γευσιγνώστη μπίρας Πολ Εμμανουηλίδη, στο Beer & Deli. Mία πρώτη επαφή με το home brewing και μία ευκαιρία να κάνετε ερωτήσεις για την μπίρα γενικότερα. Είσοδος ελεύθερη.
Αναγεννήσεως 1, Υμηττός, Τηλ: 210 613 6700

Ζυθογνωσία: 17 & 18 Οκτωβρίου 2015, Ώρες λειτουργίας: 12:00 – 21:00, The Hub Events, Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα
Είσοδος 12€ (και για τις δύο ημέρες)

Οργάνωση: Vinetum, 210 766 0560, info@vinetum.gr
Πληροφορίες: www.zythognosia.gr & Facebook: zythognosia

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.