Follow us

Daiquiri

Βρίσκεται σε πολλές εκδοχές στη λίστα κάθε cocktail bar και έχει ορκισμένους φαν σε ολόκληρο τον κόσμο και όχι άδικα, μιας και πρόκειται για μία από τις πιο αρμονικές μίξεις της ιστορίας.

Daiquiri

Το δημοφιλές και ντελικάτο Daiquiri είναι δημιούργημα του Jennings Cox, ενός μεταλλωρύχου που εργαζόταν στα ορυχεία της Κούβας γύρω στο 1828. Σύμφωνα με την επικρατέστερη ιστορία, ο Cox, κατά τη διάρκεια επίσκεψης αμερικανών καλεσμένων στα ορυχεία, θέλησε να ευχαριστήσει τους καλεσμένους του προσφέροντας ένα καλοφτιαγμένο ποτό. Λέγεται ότι του τελείωσε το gin και με τα μόνα υλικά που διέθεται, ρούμι, lime και ζάχαρη, δημιούργησε το πρώτο Daiquiri, το οποίο πήρε το όνομά του από την ομώνυμη πόλη στα πέριξ της οποίας βρίσκονταν τα ορυχεία.

Το εμβληματικό κοκτέιλ έγινε αμέσως hit και αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο από τους bartenders της Κούβας και της Αμερικής. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος λάτρης του Daiquiri ήταν δικαιωματικά ο Ernest Hemingway, του οποίου μάλιστα πήρε το όνομα μία διάσημη παραλλαγή του κλασικού κοκτέιλ. Λέγεται πως όταν δοκίμασε το διάσημο frozen daiquiri του Constantino Ribalaigua στο θρυλικό «El Floridita Bar» της Αβάνας, είπε: «Ωραίο είναι αλλά θα το προτιμούσα με λιγότερη ζάχαρη και με διπλάσιο ρούμι». Κάπως έτσι, λοιπόν, δημιουργήθηκε το «Hemingway daiquiri», ενώ χρόνια αργότερα, όταν επικεφαλής bartender ήταν ο Antonio Meilan, προσέθεσε το μαρασκίνο και το grapefruit στη συνταγή και το ονόμασε «Papa Doble» («Papa», όπως ήταν γνωστός ο Hemingway στην Κούβα και «Doble» για τη διπλή δόση ρουμιού).

Η κλασική συνταγή

Υλικά
60ml λευκό ρούμι
25ml φρεσκοστημένο lime
25ml σιρόπι ζάχαρης
Ποτήρι κοκτέιλ (παγωμένο προαιρετικά)
Γαρνιτούρα: φέτα lime

Για το σιρόπι ζάχαρης:
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική

Τα χτυπάμε στο blender μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Εναλλακτικά, τοποθετούμε το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε, αφαιρούμε πριν πάρει βράση. Τοποθετούμε το σιρόπι ζάχαρης σε ένα δοχείο και διατηρούμε στο ψυγείο για 10 μέρες.

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο σέικερ όλα τα υλικά και σουρώνουμε στο ποτήρι μας. Γαρνίρουμε με μία φέτα lime.

Papa Doble

Υλικά
100ml λευκό ρούμι
30ml φρεσκοστημένος χυμός από ροζ grapefruit
20ml λικέρ μαρασκίνο
30ml φρεσκοστημένο lime
30ml σιρόπι ζάχαρης
Ποτήρι bubble του κρασιού
Γαρνιτούρα: φέτα grapefruit

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο σέικερ όλα τα υλικά, σουρώνουμε στο ποτήρι μας και προσθέτουμε πάγο. Γαρνίρουμε με μία φέτα grapefruit.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.