Follow us

Cocktails για ανοιξιάτικα βράδια

Διανύουμε την καλύτερη εποχή του χρόνου και οι βεράντες είναι ήδη έτοιμες για τα πρώτα καλέσματα. Η διάθεση ζητάει φρουτένιες γεύσεις και δροσερά αρώματα, που παντρεύονται ιδανικά με λικέρ και λευκά αλκοόλ. Τρεις ταλαντούχοι bartenders ετοίμασαν για μας τα κοκτέιλς που προτείνουν γι' αυτή την περίοδο.

Cocktails για ανοιξιάτικα βράδια

Απευθυνθήκαμε σε τρεις γνωστούς και αγαπημένους bartenders, τον Σπύρο Δάβιο του Jolie Mom, τον Χρήστο Αξαρλή του Boogie bar και τον Σπύρο Πατσιαλό, δημιουργό του www.huntingspirits.tv, όλοι τους εισηγητές στη σχολή baracademy hellas (www.baracademy.gr). Μας ετοίμασαν cocktails με απολαυστικά αρώματα, υπέροχα χρώματα, ζουμερά φρούτα, ευωδιαστά άνθη. Συνοδέψτε τα με μικρά καναπέ, ορεκτικά ντιπ, αλμυρά σνακ, αλλαντικά ωρίμανσης, φράουλες, για εύκολες, χαλαρές ανοιξιάτικες βραδιές.

Τα cocktails του Σπύρου Δάβιου

Cocktails για ανοιξιάτικα βράδια

Mastic Mandarin

Μαστίχα λικέρ 50ml
Μαστίχα σιρόπι 25ml
Φρέσκο χυμό λεμονιού 20ml
Green Chartreuse 10ml
Λικέρ μανταρίνι 10ml
Ροζ πιπέρι 7-8 κόκκους

Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker εκτός από το ροζ πιπέρι και χτυπάμε καλά. Σερβίρουμε σε ποτήρι μαρτίνι και γαρνίρουμε με το ροζ πιπέρι.

Cox Fashioned

Ρούμι Λευκό 50ml
Φρέσκο χυμό ανανά 30ml
Πουρέ ανανά* 20ml
Βανίλια σιρόπι* 20ml
Φρέσκο χυμό λάιμ 15ml

Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα. Σερβίρουμε σε ποτήρι old fashioned με γαρνιτούρα ένα κομμάτι ανανά και δυο στικ βανίλιας.
*Για το σιρόπι βανίλιας παίρνουμε ένα stick βανίλια Μαδαγασκάρης ξύνουμε την ψίχα, την προσθέτουμε σε ένα blender με ίση αναλογία νερού και ζάχαρης ανακατεύουμε και το σιρόπι είναι έτοιμο. *Για το πουρέ ανανά ψιλοκόβουμε το φρούτο και το βάζουμε σε ένα multi με νερό και λίγη ζάχαρη. Στη συνέχεια χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές.

Jasmine Rain

Βότκα 60ml
Γιασεμί σιρόπι* 30ml
Φρέσκο χυμό λάιμ 20ml
Λικέρ λάιμ 10ml
Πράσινο μήλο 2-3 κομμάτια
στραγγιστό γιαούρτι 1 κουταλιά

Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά και το γιαούρτι σε ένα shaker και χτυπάμε καλά. Σερβίρουμε σε ένα ποτήρι martini με γαρνιτούρα φέτες από πράσινο μήλο.
*Για το σιρόπι γιασεμί, ανακατεύουμε 1 λίτρο νερό με ένα λίτρο ζάχαρη και περίπου 200gr πέταλα γιασεμί σε μια κατσαρόλα . Στη συνέχεια βράζουμε μέχρι να δέσει ελαφρά το σιρόπι.

Italian Spritz

Apperol 60ml
Φρέσκο χυμό πορτοκάλι 20ml
Λικέρ πορτοκάλι 10ml
Φρέσκο χυμό λάιμ 15ml
Φρούτα του Πάθους πουρέ* 20ml
Τριαντάφυλλο σιρόπι 20ml

Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα. Σερβίρουμε σε ποτήρι tiki με μπόλικο τριμμένο πάγο. *Για τον πουρέ. Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε 1 φρούτο του πάθους με το ένα δέκατο ζάχαρη και νερό 200 με 300 ml. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το βάζουμε στο ψυγείο. Το αφήνουμε για λίγο να παγώσει και το χρησιμοποιούμε.

Τα cocktails του Χρήστου Αξαρλή

Beautiful Red Bell

Gin 50ml
Φρέσκο χυμό ginger 5ml
Λικέρ ginger* 10ml
Πολτός πιπεριάς Φλωρίνης 20ml
Φρέσκο χυμό λεμόνι 30ml
Ζάχαρη σιρόπι 30ml

Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα συστατικά στο shaker και χτυπάμε δυνατά για 10-12 δευτερόλεπτα. Διπλοσουρώνουμε σε ποτήρι Martini και γαρνίρουμε με πιπεριά Φλωρίνης και δενδρολίβανο.
*Για το λικέρ ginger: Σε ένα αποστειρωμένο βάζο τοποθετούμε 200gr ψιλοκομμένο ginger . Απογεμίζουμε με 1 lt βότκα και το σφραγίζουμε. Το τοποθετούμε σε σκιερό μέρος για 2 εβδομάδες . Κάθε δεύτερη μέρα ανακινούμε καλά. Μετά το πέρας των 2 εβδομάδων σουρώνουμε και προσθέτουμε 250gr ζάχαρη. Ανακινούμε καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη και το λικέρ μας είναι έτοιμο σε 2 ημέρες.

Purple Spring Collins

Λικέρ Μύρτιλο* 50ml
Φρέσκο χυμό λεμόνι 30ml
Ζάχαρη σιρόπι 20ml
Δενδρολίβανο σιρόπι 10ml
Γκρέιπφρουτ σόδα 50ml

Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την σόδα στο shaker και χτυπάμε δυνατά για λίγα δευτερόλεπτα. Σουρώνουμε σε μπολ του γλυκού, προσθέτουμε τη σόδα γκρέιπφρουτ και γαρνίρουμε με άνθος και δενδρολίβανο. Για το λικέρ Μύρτιλο*: Σε 500ml gin προσθέτουμε 100 gr πολτό μύρτιλο. Σουρώνουμε μέσα από διηθητικό χαρτί και προσθέτουμε 100gr ζάχαρης. Αφήνουμε περίπου μια εβδομάδα και είναι έτοιμο.

The Grunge Margarita

Anejo Τεκίλα 40ml
Oaxacan Mescal 10ml
Avocado 1/2
Λικέρ πορτοκάλι 15ml
Λικέρ αβοκάντο 15 ml
Φρέσκο χυμό λεμονιού 20ml
Ζάχαρη σιρόπι 20ml
Φύλλα εστραγκόν 6-8

Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα συστατικά στο shaker. Στη συνέχεια λιώνουμε με το γουδί το avocado και προσθέτουμε πάγο. Χτυπάμε δυνατά για 10-12 δευτερόλεπτα και σουρώνουμε σε ποτήρι κουπέ.

Mai tai

Angostura 5yo 60ml
Luxardo triple sec 15ml
Σουμάδα 10ml
Σιρόπι ζάχαρης 10ml
Φρέσκο χυμό λάιμ 25ml
Angostura bitters 2 δόσεις

Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα shaker χτυπάμε καλά και σερβίρουμε σε ποτήρι χαμηλό με πάγο και γαρνιτούρα μέντα και λάιμ.

Τα cocktails του Σπύρου Πατσιαλού

www.huntingspirits.tv

G Mine cocktail

Ροζ πιπέρι 1 κουταλάκι
G’Vine 50ml
Πουρέ φράουλας* 50ml
Σιρόπι γιασεμί 15ml

Εκτέλεση : Πρώτα συνθλίβουμε το ροζ πιπέρι στη βάση ενός mixing glass. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε πολύ καλά με πάγο. Όπως πάντα διπλοσουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι cocktail και το δροσιστικό φρουτώδες και spicy ποτό μας είναι έτοιμο! Για τελευταία μαγική πινελιά γαρνίρουμε με 2 άνθη τριαντάφυλλου.
*Για τον πουρέ φράουλας: Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε 1 κιλό φράουλες με το ένα δέκατο ζάχαρη και περίπου νερό 200 με 300 ml. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το βάζουμε στο ψυγείο.

Fiery Mango

Μάνγκο infused ρούμι* 60 ml
Φρέσκο χυμό λάιμ 15 ml
Angostura bitters 2 δόσεις
Fentimans ginger beer 100ml

Εκτέλεση : Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από την ginger μπύρα στο Shaker. Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα και σερβίρουμε σε ποτήρι Collins. Απογεμίζουμε με την fentimans ginger beer και γαρνίρουμε με φλούδα λάιμ. *Για να φτιάξουμε το μάνγκο infused ρούμι. Σε ένα βάζο που περιέχει ρούμι προσθέτουμε μισή κούπα από αποξηραμένες φλούδες μάνγκο. Τις αφήνουμε για 2-4 ημέρες και σουρώνουμε σε μια καθαρή φιάλη.


Χρυσούλα Κυριακοπούλου

Οι φωτογραφίες των Σ. Δάβιου, Χ. Αξαρλή και των κοκτέιλ τους είναι της Μυρτώς Παντέλογλου.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.