Follow us

Cocktail Santa Cruz (Νεκτάριος Ντάλας)

Bar tender CV Ο Νεκτάριος Ντάλας δεν είναι απλώς ο διευθυντής του εστιατορίου «Βαρούλκο». Με δυνατή προϋπηρεσία στο «48 The Restaurant», τη «Σπονδή» και πολλά άλλα εστιατόρια, ήταν ο πρώτος που με το στιλ και την επαγγελματική του προσέγγιση έδωσε έναν άλλο, πιο ευρωπαϊκό αέρα στις αθηναϊκές σάλες. Πέρα από αυτά όμως, ο Νεκτάριος είναι χομπίστας cocktailer εδώ και αρκετό καιρό. Απέκτησε το μικρόβιο πριν από 15 χρόνια όταν ένας Έλληνας της Γερμανίας τον μύησε στην πραγματική μαγεία των cocktails

Cocktail Santa Cruz (Νεκτάριος Ντάλας)

Υλικά

Υλικά

½ μεζούρα (2 cl) Peter Heering

½ lime

1 κουταλάκι τσαγιού μαύρη ζάχαρη

1 ½ μεζούρα (5 cl) μαύρο ρούμι Havana Club

½ μεζούρα (2 cl) σόδα

Λίγες σταγόνες Southern Comfort

Εκτέλεση

Κόβουμε το lime σε τέταρτα και κρατάμε τα 2 από τα 4 κομμάτια.

Τα προσθέτουμε ολόκληρα σε ένα old fashioned ποτήρι, μαζί με τη μαύρη ζάχαρη και το Peter Heering, και τα πατάμε με το γουδοχέρι, προσέχοντας να λιώσει η ζάχαρη χωρίς να συνθλίψουμε εντελώς το λεμόνι – θέλουμε απλώς το αιθέριο έλαιό του.

Μ’ έναν παγοθραύστη τρίβουμε πάγο και γεμίζουμε το ποτήρι.

Συμπληρώνουμε με το μαύρο ρούμι, για να δώσει ένταση στη γεύση του ποτού, και τη σόδα, η οποία χαρίζει τις φυσαλίδες, και τέλος ρίχνουμε λίγες σταγόνες («σβήνουμε» από πάνω) Southern Comfort.

Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε ως γαρνιτούρα ένα lime twister (στριφογυριστή λωρίδα από τη φλούδα του lime) ή μια λεπτή φέτα lime.

Cocktail Santa Cruz (Νεκτάριος Ντάλας)

Ένα γνωστό κοκτέιλ, με χαρακτηριστική γεύση από λικέρ κεράσι.

Αφήνει στο στόμα μια γλυκιά χειμωνιάτικη αίσθηση.

Δεν παύει όμως να είναι δροσερό, έτσι μπορούμε να το προτείνουμε και ως απεριτίφ.

Η εκδοχή του Ντεκτάριου έχει και προσθήκη από σταγόνες Southern Comfort, που δίνει περισσότερο άρωμα και ένταση.


Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.