Follow us

Cocktail delivery για fine drinking εμπειρίες στο σπίτι

Βρήκαμε τις καλύτερες προτάσεις για να απολαύσετε κοκτέιλ υψηλών επιδόσεων με ένα κλικ ή ένα τηλεφώνημα, χωρίς να χρειαστεί να διαβείτε το κατώφλι του σπιτιού σας.

Cocktail delivery για fine drinking εμπειρίες στο σπίτι

Οι δρόμοι της πόλης έχουν ήδη αρχίσει να μοιάζουν με εικόνες από δυστοπική ταινία, όσο κι αν θέλετε να νιώσετε πρωταγωνιστές της όμως, η αλήθεια είναι πως ο περιορισμός στις εξόδους για ποτό και socializing δεν είναι κακή ιδέα, δεδομένων των συνθηκών. Αυτό που είναι κακή ιδέα, είναι να αφήσουμε το κλείσιμο στο σπίτι, να ρίξει τη διάθεσή μας: το ότι θα μείνουμε μέσα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να θυσιάσουμε τις αγαπημένες μας απολαύσεις. Για αυτό και εντοπίσαμε τις καλύτερες επιλογές για να χαρούμε τη ζωηρή κοκτέιλ σκηνή της πόλης, από την άνεση του σπιτιού μας.

Ένα Mojito στην πόρτα μου, παρακαλώ

Cocktail delivery για fine drinking εμπειρίες στο σπίτι

Πιθανώς γνωρίζετε ήδη το «Tyco» στο Κέντρο, αφού από το καλοκαίρι του 2018 που άνοιξε, βλέπετε συχνά κόσμο να βολτάρει στο downtown κρατώντας στο χέρι ένα πλαστικό ποτήρι με το logo του: όπως ακριβώς συμβαίνει και στα δύο νέα του καταστήματα σε Νέα Σμύρνη και Χαλάνδρι. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε, είναι ότι με ένα τηλεφώνημα στο 2111823343, μεταξύ 5 μ.μ. και 12:30 π.μ., τα νόστιμα κοκτέιλ του «Tyco» έρχονται στην πόρτα σας: Κάντε την επιλογή σας από τον νέο του κατάλογο, που περιλαμβάνει signature και κλασικά κοκτέιλ, αλλά και επιλογές με λίγο ή καθόλου αλκοόλ, σε πολύ προσιτές τιμές (€5- €6).

Το flask.gr, από την άλλη, θα το βρείτε ως εφαρμογή στο κινητό ή στο διαδίκτυο, για να κάνετε κατευθείαν την παραγγελία σας. Εδώ και έναν χρόνο, έχει ξεκινήσει να διανέμει τα ευφάνταστα κοκτέιλ του στις περιοχές των βορείων προαστίων και του κέντρου κι έχει ήδη αποκτήσει πυρήνα φανατικών οπαδών. Επιλέξτε κάποια από τις signature προτάσεις του, οι οποίες ανανεώνονται συνεχώς, ή παίξτε με τα κλασικά. Εμείς ξεχωρίσαμε το «Smoko Loko», ένα blend με λευκή και κίτρινη τεκίλα, mezcal, σπιτικό lemon curd αρωματισμένο με καπνισμένη καρύδα, σιρόπι αγαύης και εσπεριδοειδή.

Το «Holy Spirit», το βραβευμένο μπαρ της Γλυφάδας, ήταν από τα πρώτα μπαρ που μας έδωσε το κοκτέιλ… στο χέρι. Τώρα, όμως, μας το φέρνει και στο σπίτι. Με ένα κλικ στη σελίδα του e-food.gr μπορείτε να παραγγείλετε γευστικά κοκτέιλ με την υπογραφή του Xavier Μισαηλίδη, σε συσκευασίες που περιέχουν αρκετή ποσότητα για να σερβίρουν 4 (500 ml/ € 19.5) ή και 8 άτομα (1 lt/ € 39). Έχετε να επιλέξετε από τη signature Margarita, το πικάντικο Jack Sparrow, το δυνατό Zombie, το γλυκόξινο Malakamazing και το γλυκό Fantastic Boyfriend, για να ανάψει το party mood στο σπίτι, ή για να το κάψετε μόνοι σας.

Το «The Clumsies» δεν χρειάζεται συστάσεις. Αυτό που πρέπει απαραιτήτως να ξέρετε, όμως, είναι ότι πέντε από τα βραβευμένα signature cocktails του έρχονται πλέον στο σπίτι σας, εμφιαλωμένα σε σικ μπουκαλάκια που περιέχουν 2 μερίδες (€ 8.5). Τα Clumsy Negroni, Forbidden Fruit, Nostalgia, Strawberry Daiquiri και το δημοφιλές Aegean Negroni είναι οι επιλογές που, σε κανονικές συνθήκες δεν χρειάζονται παρά μερικά κλικ στο e-food.gr για να φτάσουν άμεσα στην πόρτα σας, για την τρέχουσα περίοδο όμως, που το bar έχει ήδη αναστείλει τη λειτουργία του, μπορείτε να βρείτε τα cocktails σε αρκετές ηλεκτρονικές κάβες και να… στοκάρετε αναλόγως!

Cocktail kits για DIY καταστάσεις

Όσοι θέλετε να τα πιείτε στο σπίτι, αλλά να λερώσετε και λίγο τα χέρια σας, ρίχτε μια ματιά στους Drinkworks (2106818524): είναι οι πρώτοι που έφεραν το κοκτέιλ στο σπίτι, αφού εκτός από τις υπηρεσίες bar catering που προσφέρουν, σκέφτηκαν να χωρέσουν σε ένα κουτί ό,τι χρειάζεται για να φτιάξετε κοκτέιλ μόνοι σας. Ο πλούσιος κατάλογός τους περιλαμβάνει 22 ολόκληρα cocktail kits, τα οποία θα έρθουν άμεσα στην πόρτα σας και εντός τους θα βρείτε τη συνταγή με τις οδηγίες ανάμειξης, το αλκοόλ, όλα τα φρέσκα υλικά που θα χρειαστείτε, ποτήρια, καλαμάκια, σέικερ, ακόμη και τον πάγο!

Επιπλέον, τα γνωστά ελληνικά αποστάγματα της εταιρίας Roots έρχονται πια και στο σπίτι, με μερικά κλικ στην σελίδα backtotherootsproject.com. Στην συσκευασία, έκτος από τα τέσσερα διαφορετικά Roots λικέρ (Μαστίχα, Ρακόμελο, Κανέλα, Δίκταμο) θα σας έρθουν και προτεινόμενες, πανεύκολες συνταγές για να τα απολαύσετε στο σπίτι.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.