Classics with a twist
Ντένη Καλλιβωκά
Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011
Η μόδα των τελευταίων χρόνων θέλει την επιστροφή στα classics. Οι Mixologists παίρνουν τις παλιές συνταγές και τις προσαρμόζουν στα σημερινά δεδομένα κάνοντας τις πιο «γαστρονομικές» χάρη στην ύπαρξη εξαιρετικών πρώτων υλών που δεν υπήρχαν παλαιότερα. Για τις απόκριες εμείς προτείνουμε μερικά πειραγμένα classics με τα οποία θα υποδεχτείτε τους καλεσμένους ή γύρω από τα οποία μπορείτε να στήσετε και ένα ολόκληρο πάρτι.
Το να αναμείξετε τα ποτά και να φτιάξετε τα δικά σας κοκτέιλ είναι πρωταρχικά θέμα γεύσης. Πάρτε τον χρόνο σας, για να προσαρμόσετε την κάθε συνταγή στα δικά σας γούστα και μετά απολαύστε τα πρόσωπα των φίλων που θα τα προσφέρετε. Άλλοτε έκπληξη, άλλοτε πάλι ευχαρίστηση και απόλαυση. Το σημαντικό είναι να βιώσετε την παρασκευή των κοκτέιλ, σαν κάτι διασκεδαστικό και περιπετειώδες και να μπείτε μέσα στην φιλοσοφία του να πίνετε κοκτέιλ.
Τα εργαλεία που πρέπει να έχετε στο προσωπικό σας μπαρ είναι ένα shaker για να αναμειγνύετε και να δροσίζετε τα υλικά προσθέτοντας πάγο, μια μεζούρα και blender για frozen cocktails ή αποχυμωτή για κοκτέιλ με φρουτοχυμό.
Σημαντικό είναι να έχετε τα κατάλληλα ποτήρια. Όσο ωραίο και αν είναι το μαρτίνι που θα φτιάξετε δεν λέει τίποτα μέσα σε ποτήρι του ουίσκι και πως θα σας φαινόταν η καλύτερη μαργαρίτα του κόσμου σερβιρισμένη σε ποτήρι του κρασιού;
Για να καλύψετε όλη την γκάμα των κοκτέιλ θα χρειαστείτε ποτήρια flute σαμπάνιας, μαρτίνι, μαργαρίτας, σφηνάκια, ψηλά, τα κλασικά κοντά old fashioned και τα Pilsner, εκείνα που σερβίρουμε την lager που είναι και τα ιδανικά για κάποια κοκτέιλ.