banner
banner
banner

Brugal 1888: Premium τροπικά αρώματα για το καλοκαίρι

Το εκλεκτό απόσταγμα ανεβάζει το level στις καλοκαιρινές συνήθειες

Χρυσούλα Κυριακοπούλου Χρυσούλα Κυριακοπούλου Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

Το Nikkei Jardin, εκτός από καλοκαιρινή απόδραση μέσα στη πόλη, είναι επίσημα Brugal Embassy, με εντυπωσιακές γευστικές προκλήσεις από τη Μαίρη Ταλαιπώρου…

Brugal 1888: Premium τροπικά αρώματα για το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι, πολλοί ονειρευόμαστε ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς με δροσερά ποτά και τιρκουάζ νερά. Κρατήστε την εικόνα και βουτήξτε σε ένα ποτήρι Brugal 1888. Το super premium ρούμι από την Δομινικανή Δημοκρατία μας στέλνει με κάθε γουλιά στην Καραϊβική. Για να παρατείνετε το ταξίδι, αρκεί μια επίσκεψη μέχρι το Nikkei Jardin. Το bar restaurant, εκτός από καλοκαιρινή απόδραση μέσα στη πόλη, είναι επίσημα Brugal Embassy, με εντυπωσιακές γευστικές προκλήσεις από τη Μαίρη Ταλαιπώρου.

banner
Ένα ρούμι με δυνατό dna

To Brugal 1888 συνδυάζει πολύ καλές πρώτες ύλες με μια ιδιαίτερη διαδικασία παραγωγής. Μετά από ελεγχόμενη απόσταξη, ακολουθεί διπλή παλαίωση. Για τα πρώτα οκτώ χρόνια, το ρούμι φιλοξενείται σε χειροποίητα αμερικάνικα βαρέλια bourbon και ενισχύεται αρωματικά και γευστικά. Στη συνέχεια, μεταφέρεται σε first fill ευρωπαϊκά βαρέλια sherry και παραμένει για έξι χρόνια κερδίζοντας σε ένταση, απαλότητα και γλυκύτητα.

Brugal 1888: Premium τροπικά αρώματα για το καλοκαίρι

Για να το δοκιμάσετε, υπάρχει ένα απολαυστικό τρικ γευσιγνωσίας, που φλερτάρει με το ζεστό και το δροσερό. Βάλτε σε ένα ποτήρι Old fashioned βραστό νερό και ανακατέψτε για λίγα λεπτά. Αφαιρέστε το νερό και προσθέστε το Brugal 1888. Αμέσως, αρχίζουν να ευωδιάζουν νότες καφέ, βανίλιας και σταφίδας, αγκαλιασμένες από ευχάριστες νύξεις φρούτων. Αυτή τη φορά, προσθέστε στο ποτήρι ένα μεγάλο πάγο και αφήστε τον για 60 δευτερόλεπτα. Σερβίρετε πάλι το ρούμι και αφήστε τις αισθήσεις σας να το επεξεργαστούν από την αρχή. Στο ουρανίσκο σκάνε αρώματα κίτρου, ζουμερών κόκκινων φρούτων, εξωτικού ροδάκινου και σαγηνευτικής καραμέλας.
Ανάλογα, λοιπόν, με τις διαθέσεις σας, τη στιγμή και τα pairings, μπορείτε να επιλέξετε τρόπο σερβιρίσματος. Στο Nikkei, η ταλαντούχα bar manager Μαίρη Ταλαιπώρου έχει πάει την εμπειρία αρκετά βήματα παρακάτω και οι προτάσεις της με το ρούμι είναι λόγος να πας και να ξαναπάς στο περουβιανό εστιατόριο.

banner
Brugal 1888 και Nikkei Jardin

Ένα καλοκαιρινό πάντρεμα, που λειτουργεί ως όαση στην πόλη. H summer εκδοχή του γνωστού εστιατορίου είναι open air, με έναν εντυπωσιακό τροπικό κήπο, στον οποίο πρωταγωνιστεί το bar και η δυναμική φιγούρα της βραβευμένης bartender. Η Μαίρη, μαζί με τον bar consultant Σπύρο Κερκύρα, έχουν δημιουργήσει ένα μενού με δροσιστικά, αντιοξειδωτικά, χωρίς ζάχαρη cocktail, που σκοπό έχουν να αναζωογονήσουν τον επισκέπτη. Σε πολλά από αυτά πρωταγωνιστεί το Brugal 1888, γιατί με την αρωματική δυναμική, τη στρογγυλή δομή και τη μεγάλη επίγευση εμπλουτίζει τις μείξεις.

Η Μαίρη Ταλαιπώρου

Η Μαίρη Ταλαιπώρου

Η Μαίρη, μας λέει ότι έχει ασχοληθεί πολύ με το συγκεκριμένο ρούμι: «οι οργανοληπτικές αρετές του ταιριάζουν και απογειώνουν πολλούς τύπους cocktail. Είναι ένα premium ποτό, με πολλά πυκνά δάκρια στο ποτήρι, πλούσια μύτη που βγάζει γοητευτικά και εξωτικά καρυκεύματα και πολύ ωραία επίγευση».
Ανάμεσα στα ποτά όπου χρησιμοποιεί ως βάση στον καινούργιο κατάλογο, ξεχωρίζουν δυο πρωτότυπα cocktails, που μπαίνουν στα “οπωσδήποτε” για δοκιμή αυτό το καλοκαίρι.

Brugal 1888: Premium τροπικά αρώματα για το καλοκαίρι

Το πρώτο, αποτελεί μια ευρηματική παραλλαγή του Mai Tai, το Peruvian Tai. Σε ένα αμερικάνικο βαρέλι γρήγορης παλαίωσης προστίθεται το Brugal 1888 και αφήνεται για μια μέρα. Προστίθενται homemade σιρόπι καβουρδισμένου κουκουναριού και ελαιοσάκχαρα γκρέιπφρουτ. Το cocktail σερβίρεται με ένα εντυπωσιακό ice cube και αρωματίζεται με bitters.
To δεύτερο, είναι ένα σπουδαίο και ευρηματικό παλαιωμένο ποτό, το Dry aging of Chacana. Η ερμηνεία της Chacana είναι η ζωή πριν, κατά τη διάρκεια και μετά. Η Μαίρη εμπνεύστηκε το όνομα από τα τρία επίπεδα γεύσης που έχει το cocktail. Mε πρωταγωνιστή το Brugal 1888, η μείξη παραμένει  σε βαρέλι αρωματισμένο με Barolo για δυο μήνες. Μόλις βγει το cocktail, έχει υπέροχα αρώματα μελιού, ώριμων τροπικών φρούτων και μπαχαρικών.

Brugal 1888: Premium τροπικά αρώματα για το καλοκαίρι



Ποτά

banner

Cocktails

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος