Follow us

Brugal 1888: Premium τροπικά αρώματα για το καλοκαίρι

Το Nikkei Jardin, εκτός από καλοκαιρινή απόδραση μέσα στη πόλη, είναι επίσημα Brugal Embassy, με εντυπωσιακές γευστικές προκλήσεις από τη Μαίρη Ταλαιπώρου…

Brugal 1888: Premium τροπικά αρώματα για το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι, πολλοί ονειρευόμαστε ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς με δροσερά ποτά και τιρκουάζ νερά. Κρατήστε την εικόνα και βουτήξτε σε ένα ποτήρι Brugal 1888. Το super premium ρούμι από την Δομινικανή Δημοκρατία μας στέλνει με κάθε γουλιά στην Καραϊβική. Για να παρατείνετε το ταξίδι, αρκεί μια επίσκεψη μέχρι το Nikkei Jardin. Το bar restaurant, εκτός από καλοκαιρινή απόδραση μέσα στη πόλη, είναι επίσημα Brugal Embassy, με εντυπωσιακές γευστικές προκλήσεις από τη Μαίρη Ταλαιπώρου.

Ένα ρούμι με δυνατό dna

To Brugal 1888 συνδυάζει πολύ καλές πρώτες ύλες με μια ιδιαίτερη διαδικασία παραγωγής. Μετά από ελεγχόμενη απόσταξη, ακολουθεί διπλή παλαίωση. Για τα πρώτα οκτώ χρόνια, το ρούμι φιλοξενείται σε χειροποίητα αμερικάνικα βαρέλια bourbon και ενισχύεται αρωματικά και γευστικά. Στη συνέχεια, μεταφέρεται σε first fill ευρωπαϊκά βαρέλια sherry και παραμένει για έξι χρόνια κερδίζοντας σε ένταση, απαλότητα και γλυκύτητα.

Brugal 1888: Premium τροπικά αρώματα για το καλοκαίρι

Για να το δοκιμάσετε, υπάρχει ένα απολαυστικό τρικ γευσιγνωσίας, που φλερτάρει με το ζεστό και το δροσερό. Βάλτε σε ένα ποτήρι Old fashioned βραστό νερό και ανακατέψτε για λίγα λεπτά. Αφαιρέστε το νερό και προσθέστε το Brugal 1888. Αμέσως, αρχίζουν να ευωδιάζουν νότες καφέ, βανίλιας και σταφίδας, αγκαλιασμένες από ευχάριστες νύξεις φρούτων. Αυτή τη φορά, προσθέστε στο ποτήρι ένα μεγάλο πάγο και αφήστε τον για 60 δευτερόλεπτα. Σερβίρετε πάλι το ρούμι και αφήστε τις αισθήσεις σας να το επεξεργαστούν από την αρχή. Στο ουρανίσκο σκάνε αρώματα κίτρου, ζουμερών κόκκινων φρούτων, εξωτικού ροδάκινου και σαγηνευτικής καραμέλας.
Ανάλογα, λοιπόν, με τις διαθέσεις σας, τη στιγμή και τα pairings, μπορείτε να επιλέξετε τρόπο σερβιρίσματος. Στο Nikkei, η ταλαντούχα bar manager Μαίρη Ταλαιπώρου έχει πάει την εμπειρία αρκετά βήματα παρακάτω και οι προτάσεις της με το ρούμι είναι λόγος να πας και να ξαναπάς στο περουβιανό εστιατόριο.

Brugal 1888 και Nikkei Jardin

Ένα καλοκαιρινό πάντρεμα, που λειτουργεί ως όαση στην πόλη. H summer εκδοχή του γνωστού εστιατορίου είναι open air, με έναν εντυπωσιακό τροπικό κήπο, στον οποίο πρωταγωνιστεί το bar και η δυναμική φιγούρα της βραβευμένης bartender. Η Μαίρη, μαζί με τον bar consultant Σπύρο Κερκύρα, έχουν δημιουργήσει ένα μενού με δροσιστικά, αντιοξειδωτικά, χωρίς ζάχαρη cocktail, που σκοπό έχουν να αναζωογονήσουν τον επισκέπτη. Σε πολλά από αυτά πρωταγωνιστεί το Brugal 1888, γιατί με την αρωματική δυναμική, τη στρογγυλή δομή και τη μεγάλη επίγευση εμπλουτίζει τις μείξεις.

Η Μαίρη Ταλαιπώρου

Η Μαίρη, μας λέει ότι έχει ασχοληθεί πολύ με το συγκεκριμένο ρούμι: «οι οργανοληπτικές αρετές του ταιριάζουν και απογειώνουν πολλούς τύπους cocktail. Είναι ένα premium ποτό, με πολλά πυκνά δάκρια στο ποτήρι, πλούσια μύτη που βγάζει γοητευτικά και εξωτικά καρυκεύματα και πολύ ωραία επίγευση».
Ανάμεσα στα ποτά όπου χρησιμοποιεί ως βάση στον καινούργιο κατάλογο, ξεχωρίζουν δυο πρωτότυπα cocktails, που μπαίνουν στα “οπωσδήποτε” για δοκιμή αυτό το καλοκαίρι.

Το πρώτο, αποτελεί μια ευρηματική παραλλαγή του Mai Tai, το Peruvian Tai. Σε ένα αμερικάνικο βαρέλι γρήγορης παλαίωσης προστίθεται το Brugal 1888 και αφήνεται για μια μέρα. Προστίθενται homemade σιρόπι καβουρδισμένου κουκουναριού και ελαιοσάκχαρα γκρέιπφρουτ. Το cocktail σερβίρεται με ένα εντυπωσιακό ice cube και αρωματίζεται με bitters.
To δεύτερο, είναι ένα σπουδαίο και ευρηματικό παλαιωμένο ποτό, το Dry aging of Chacana. Η ερμηνεία της Chacana είναι η ζωή πριν, κατά τη διάρκεια και μετά. Η Μαίρη εμπνεύστηκε το όνομα από τα τρία επίπεδα γεύσης που έχει το cocktail. Mε πρωταγωνιστή το Brugal 1888, η μείξη παραμένει σε βαρέλι αρωματισμένο με Barolo για δυο μήνες. Μόλις βγει το cocktail, έχει υπέροχα αρώματα μελιού, ώριμων τροπικών φρούτων και μπαχαρικών.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.