Follow us

Born to be favourite

...δύο κλασικές λονδρέζικες συνήθειες πέρασαν σε άλλη αισθητική και, κυρίως, αρωματική διάσταση. Και εγένετο ένα σύγχρονο, super premium ποτό: το Beefeater 24.

Born to be favourite


Η ιδέα του συνδυασμού gin και τσαγιού είναι όντως πρωτότυπη και έχω την εντύπωση ότι οι gin afficionados θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα το νέο Beefeater 24 (καρατίων;), που όπου να’ ναι θα εισβάλει με το αρωματικό… σπαθί του στην ελληνική αγορά: οι νότες πορτοκαλιών Σεβίλλης και γκρέιπφρουτ φτάνουν πρώτες στη μύτη, ακολουθούμενες από την ελαφριά αψάδα του ιουνίπερου στον ουρανίσκο, που γίνεται μια ιδέα πιο ήπια χάρη στην ντελικάτη παρουσία του τσαγιού, που δεν «καπελώνει» την ένταση του gin.

Το δε τελείωμα είναι spicy, χάρη στην παρουσία του κόλιαντρου και της αγγελικής.
Όλα αυτά κλείνονται σε ένα μπουκάλι εμπνευσμένο από το κεραμικό φλασκί της εποχής Arts & Crafts της εταιρείας Royal Doulton που χρησιμοποίησε η εταιρεία James Burrough Limited στις αρχές του 20ού αιώνα. Όσο για την κυρτή βάση του, από κόκκινο γυαλί, παραπέμπει στον Πύργο του Λονδίνου όπου φυλάσσεται το πιο διάσημο ρουμπίνι του κόσμου, συσχετισμός που πάει ακόμη παραπέρα μέσω του μαύρου και μπλε του πώματος – τα χρώματα της στολής των φρουρών του Πύργου, γνωστών και ως Beefeaters.

Η ιστορία του πάλι είναι η απτή απόδειξη ότι… τα super premium κόποις κτώνται. Δεκαοκτώ ολόκληρους μήνες πειραματίστηκε ο Desmond Payne, με αφετηρία την αρχική συνταγή του Beefeater (δημιουργός της, για να αποδώσουμε τα εύσημα, υπήρξε ο James Burrough), πριν καταλήξει στο Beefeater 24, το οποίο, παρεμπιπτόντως, είναι εξαιρετική βάση για κοκτέιλ. Οι αρχικοί βοτανικοί συνδυασμοί δεν αποδείχτηκαν ικανοποιητικοί. Η έρευνα απέδωσε καρπούς όταν ο ικανότατος master distiller ανακάλυψε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορική λεπτομέρεια, που έμελλε να δώσει και την τελική κατεύθυνση: στις αρχές του 19oυ αιώνα ο πατέρας του, James Burrough, ήταν έμπορος τσαγιού, προμηθευτής της Βασιλικής Αυλής. Αυτό ήταν.

Ο δρόμος προς ένα super premium τζιν του 21ου αιώνα στρώθηκε με τσάι. Και συγκεκριμένα με κινέζικο πράσινο τσάι και σπάνιο γιαπωνέζικο Sencha, τα οποία αχνίζονται ώστε να μην οξειδωθούν κατά την ξήρανση, διατηρώντας τις «πράσινες» γεύσεις τους και μαζί με τα υπόλοιπα βότανα παραμένουν με το οινόπνευμα στον αποστακτήρα επί 24 ώρες (εξού και Beefeater 24) – περισσότερο από κάθε premium gin.


Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.