Ο πάντα χαμογελαστός, δραστήριος και εξωτικός mixologist Άγγελος Τριανταφυλλόπουλος, μαζί με τον συνήθη ύποπτο, όσον αφορά την μπίρα, sommelier Δημήτρη Λαδόπουλο, κυκλοφόρησαν μετά από αρκετούς πειραματισμούς στα σπίτια τους, μια διαφορετική ale, την tiki Blame The Sun.
Πρόσφατα, τη δοκιμάσαμε στο White Monkey, σε συνδυασμό με την νέες εξωτικές γεύσεις του Izakaya μενού, όπως είναι το πολύ καλό ταρτάρ μοσχαριού poke και το πληθωρικό τατάκι τόνου, και ταξιδέψαμε σε τροπικά σκηνικά της Χαβάης και της Καραϊβικής.
Σίγουρα, πρόκειται για μια μπίρα ιδανική να κάνει παρέα σε fusion japanese πιάτα. Αμέσως, σου έρχεται η αρωματική της δύναμη. Έντονες νότες από μάνγκο, ανανά και ροδάκινο, μπερδεύονται με το ginger και τα λευκά λουλούδια. Το ίδιο πληθωρικό είναι το στόμα, που επιβεβαιώνει τον τροπικό χαρακτήρα της και φλερτάρει με πικρές και spicy νότες.
Για να δημιουργηθεί η Blame The Sun χρησιμοποιήθηκαν καλά, «ψαγμένα» υλικά. Συγκεκριμένα, δυο τύποι λυκίσκου, βύνη σιταριού, βύνη κριθαριού, μαγιά, νιφάδες βρώμης, ginger και λάιμ. Πέρα από τη δροσερή μύτη και γεύση, η προχωρημένη ξανθιά έχει απίστευτη εμφάνιση, με μια φρέσκια ετικέτα, που παραπέμπει στην περίοδο 50’s- 60’s, τότε που άνθισε η surfing ιδέα στα εξωτικά νησιά.
Δοκιμάστε τη δροσερή. Επειδή είναι αφιλτράριστη, πρέπει να σερβιριστεί όλη στο ποτήρι. Αξίζει, επίσης, να πειραματιστείτε με πολλούς συνδυασμούς pairing. Ταιριάζει απόλυτα με την πολυνησιακή γευστική φιλοσοφία.
Σύντομα, από την ίδια ομάδα θα έχουμε τη συνέχεια της σειράς Blame The Sun, με μπίρες που ξεφεύγουν από την πεπατημένη και εμπνέονται από τον χώρο του cocktail, τις χειροποίητες μπίρες και τις πειραγμένες κλασικές συνταγές.