Follow us

Blame The Sun: μια νέα tiki μπίρα

Σανίδες του surf, γαλαζοπράσινα νερά, τροπικά φρούτα και όλο αυτό το σκηνικό με την επίδραση μιας νέας μπίρας, που δημιούργησαν δυο homebrewers, ένας bartender και ένας beer sommelier…

Blame The Sun: μια νέα tiki μπίρα

Ο πάντα χαμογελαστός, δραστήριος και εξωτικός mixologist Άγγελος Τριανταφυλλόπουλος, μαζί με τον συνήθη ύποπτο, όσον αφορά την μπίρα, sommelier Δημήτρη Λαδόπουλο, κυκλοφόρησαν μετά από αρκετούς πειραματισμούς στα σπίτια τους, μια διαφορετική ale, την tiki Blame The Sun.
Πρόσφατα, τη δοκιμάσαμε στο White Monkey, σε συνδυασμό με την νέες εξωτικές γεύσεις του Izakaya μενού, όπως είναι το πολύ καλό ταρτάρ μοσχαριού poke και το πληθωρικό τατάκι τόνου, και ταξιδέψαμε σε τροπικά σκηνικά της Χαβάης και της Καραϊβικής.

Blame The Sun: μια νέα tiki μπίρα

Σίγουρα, πρόκειται για μια μπίρα ιδανική να κάνει παρέα σε fusion japanese πιάτα. Αμέσως, σου έρχεται η αρωματική της δύναμη. Έντονες νότες από μάνγκο, ανανά και ροδάκινο, μπερδεύονται με το ginger και τα λευκά λουλούδια. Το ίδιο πληθωρικό είναι το στόμα, που επιβεβαιώνει τον τροπικό χαρακτήρα της και φλερτάρει με πικρές και spicy νότες.
Για να δημιουργηθεί η Blame The Sun χρησιμοποιήθηκαν καλά, «ψαγμένα» υλικά. Συγκεκριμένα, δυο τύποι λυκίσκου, βύνη σιταριού, βύνη κριθαριού, μαγιά, νιφάδες βρώμης, ginger και λάιμ. Πέρα από τη δροσερή μύτη και γεύση, η προχωρημένη ξανθιά έχει απίστευτη εμφάνιση, με μια φρέσκια ετικέτα, που παραπέμπει στην περίοδο 50’s- 60’s, τότε που άνθισε η surfing ιδέα στα εξωτικά νησιά.

Δοκιμάστε τη δροσερή. Επειδή είναι αφιλτράριστη, πρέπει να σερβιριστεί όλη στο ποτήρι. Αξίζει, επίσης, να πειραματιστείτε με πολλούς συνδυασμούς pairing. Ταιριάζει απόλυτα με την πολυνησιακή γευστική φιλοσοφία.
Σύντομα, από την ίδια ομάδα θα έχουμε τη συνέχεια της σειράς Blame The Sun, με μπίρες που ξεφεύγουν από την πεπατημένη και εμπνέονται από τον χώρο του cocktail, τις χειροποίητες μπίρες και τις πειραγμένες κλασικές συνταγές.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.