ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY

Αγιονέρι: ένα ελληνικό τσίπουρο με master στην παλαίωση

Αν ψάχνετε ιδέες για δώρα που θα κάνουν την διαφορά ή για Spirit πέρα από τα συνηθισμένα για το εορταστικό τραπέζι το κομψό τσίπουρο της οικογένειας Τσιλιλή είναι η ιδανική επιλογή...

Αγιονέρι: ένα ελληνικό τσίπουρο με master στην παλαίωση

Μέσα στις γιορτές κυκλοφορούν δύο νέες ετικέτες από το βελούδινο και βοτανικό τσίπουρο του Κώστα Τσιλιλή και της ομάδας του και μας δίνουν ιδέες τόσο για δώρα όσο και για πρωτότυπους συνδυασμούς στο Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Η πρώτη εκδοχή το Αγιονέρι Last Barrel 2021 αφορά το τσίπουρο από το τελευταίο βαρέλι της χρονιάς. Η οικογένεια Τσιλιλή συνήθιζε να ανοίγει το τελευταίο βαρέλι και να το μοιράζεται με τους στενούς φίλους και γνωστούς πέρσι και φέτος αποφάσισε να μεγαλώσει αυτή την παρέα και να το εμφιαλώσει. Το φετινό Last Barrel κυκλοφορεί σε 645 αριθμημένες φιάλες σε μια πολύ όμορφη γιορτινή συσκευασία με χειρόγραφη επιστολή και ένα νόμισμα εμπνευσμένο από τα βαρέλια. Στη μύτη είναι κομψό και παρά την παλαίωση του βγάζει μια αναπάντεχη φρεσκάδα από βότανα, ενώ το στόμα γοητεύει με τα γλυκά διακριτικά μπαχαρικά του. Σίγουρα είναι ωραίο σκέτο αλλά μπορείτε εύκολα να το συνδυάσετε με την γαλοπούλο στο ρεβεγιόν δίνοντας μια άλλη διάσταση στα καθιερωμένα γευστικά παντρέματα.

Αγιονέρι: ένα ελληνικό τσίπουρο με master στην παλαίωση

Η δεύτερη ετικέτα αποτελεί πρωτιά για τα ελληνικά τσίπουρα, καθώς το Αγιονέρι μετά την κλασική παλαίωση συνεχίζει για μια δεύτερη σε ένα βαρέλι που πριν φιλοξενούσε κάποιο άλλο απόσταγμα, στην εν προκειμένη περίπτωση ένα Islay single malt whisky. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και πρωτοποριακό. Η μύτη του τσίπουρο έχει εμπλουτιστεί από τις νότες του καπνού χωρίς να χάνει τη φινέτσα της και στο στόμα εντοπίζουμε την ελαφριά ευχάριστη επίδραση του καπνού. Δοκιμάστε το σίγουρα με όστρακα και με καπνιστό χοιρινό ή και με κότσι μαγειρεμένο με φρούτα. Σημειώστε ότι το τελείωμα σε Islay Cask είναι το πρώτο από την The Cask Series που θα ακολουθήσει.

Θα τα βρείτε και τα δυο σε επιλεγμένες κάβες.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.